Svenska
Gamereactor
artiklar

Vi reder ut eftertextscenen i Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home innehåller två scener efter filmens slut, och här reder Henric ut den sistnämnda av de två...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi förutsätter att du som valt att klicka dig vidare till denna artikel redan sett Spider-Man: Far From Home och Avengers: Endgame eller att du helt enkelt inte bryr dig om spoilers. Är du inte okej med detta varnas du härmed från att läsa vidare.

Spider-Man: Far From Home innehåller som bekant två scener efter filmens slut. Den ena visar hur J. Jonah Jameson (spelad av självaste J.K. Simmons) släpper en fejkad video skapad Mysterio där han anklagar Spider-Man för att ha attackerat honom och att han beordrat en avrättning med hjälp av drönarna. Detta följs sedan upp med att Mysterio avslöjar Spider-Mans identitet för hela världen. Den andra scenen kan för det otränade ögat kännas ganska ointressant men faktum är att den säger ganska mycket om framtiden för Marvels filmer.

Efter Chitauri-invasionen i The Avengers led Tony Stark av posttraumatiskt stressyndrom efter att ha sett vad som finns där ute i rymden. Vilka hot som jorden verkligen står inför. I Avengers: Age of Ultron skapade han därför Ultron i förhoppning om att kunna skapa en skyddsbarriär runt jorden för att försäkra oss från att en liknande attack inte händer igen. Som väntat gick detta projekt fullkomligt åt skogen och när Tony återvände till jorden i Avengers: Endgame var han minst sagt upprörd över att ingen lyssnade på honom när han försökte varna dem för detta. Istället var han konsumerad av vrede och sorg efter att Spider-Man, det närmaste en son han någonsin kommit, dött i hans armar, tillsammans med halva universumet. Eftersom ingen lyssnade på Tony har jorden varit hotad i så många år och sedan S.H.I.E.L.D. gick under i Captain America: Winter Soldier har det funnits få sätt för The Avengers att kommunicera med personer som kunnat bistå dem med viktig information. Nu verkar det däremot bli ändring på detta!

Den andra scenen som följer filmens slut visar att Talos och Soren, som vi blev introducerade för i Captain Marvel, har efterliknat Nick Fury och Maria Hill i Spider-Man: Far From Home. Så tyckte du att Nick Fury kändes mer som Samuel L. Jackson med sitt ''bitch please, you've been to space'' så har du här svaret. Fury och Hill befinner sig inte på jorden. De befinner sig nämligen på vad vi antar vara basen för S.W.O.R.D.

Detta är en annons:
Vi reder ut eftertextscenen i Spider-Man: Far From Home
Det verkar som att S.H.I.E.L.D. numera är ett minne blott och att S.W.O.R.D. tar över i Marvels filmuniversum.

Så vad är S.W.O.R.D. då? Det är en förkortning för Sentient World Observation and Response Department som helt enkelt övervakar faror utanför jorden. Medan S.H.I.E.L.D. övervakar faror på jorden sköter alltså S.W.O.R.D. säkerheten utanför. S.W.O.R.D. etablerades först i serietidningarnas värld 2004 i Astonishing X-Men Vol 3 #6 och med tanke på att S.H.I.E.L.D. nu är förstört i filmvärlden och att världen fortfarande är skakad efter Thanos anfall känns det mer än logiskt att S.W.O.R.D. tar över. För i kölvattnet av Avengers: Endgame känns det mer än rimligt att jordens befolkning oroar sig mer för de yttre farorna, än för de inre. Eftersom departementet debuterade i X-Men har det dessutom ägts av Fox tidigare men med uppköpet av X-Men och Fantastic Four blev det nu möjligt för Disney att etablera departementet.

Vad innebär S.W.O.R.D. för framtiden då? Jo, det skulle kunna innebära en sorts adaption av serien Secret Invasion. I den serietidningen infiltrerade skrulls jorden genom att förklä sig som högt uppsatta personer för att sedan försvaga jordens försvar för en kommande attack. Skrulls verkar dock vara goda i Marvels filmuniversum och vi kan därmed förvänta oss att serien inte kommer adapteras rakt av, men däremot nämner Talos, som Nick Fury, att kree nu också befinner sig på jorden. Vad Kree har för intentioner lämnas obesvarat men med tanke på att skrulls tycks vara goda än idag, kan en omvänd Secret Invasion vara filmuniversumets nästa stora hot. För kree är inte endast blå, utan kan även ha en mer rosa hy som är identisk med människornas. Till skillnad från skrulls kan de däremot inte ändra form, men de kan åtminstone smälta in bland människorna vilket kan vara ett tillräckligt stort hot.

Vi reder ut eftertextscenen i Spider-Man: Far From Home
Så här ser basen för S.W.O.R.D. ut i serietidningarna.
Detta är en annons:

Så där har du det! Nick Fury är nu ledare av S.W.O.R.D. och samarbetar numera med skrulls. En god gissning är att de tillsammans försöker exponera krees bland människor för att förhindra ytterligare en invasion av utomjordingar. Som vanligt är ingenting bekräftat utan detta är endast tankar som kommer från mig som serietidningsälskare. Förhoppningsvis har denna artikel varit till hjälp för er som inte förstod vad Nick Fury sysslade med i sista scenen, eller varför han befann sig där han gjorde.



Loading next content