Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 33

Nästa Timesplitters är på väg, Super Nintendo-spel kommer till Switch, vi har recenserat Rad, och Need for Speed Heat har fått en trailer. Det är mycket som händer på Gamereactor och därför har Johan Jolin summerat veckas godbitar för dig...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 33
Målet helgar medlen, iallafall när det handlar om mikrotransaktioner enligt Bungie.

TOPPNYHETER:
Känd insider: Microsoft avslöjar nytt studioköp på Gamescom - Sommaren lider mot sitt slut, vilken ändå bringar glädjande tider. Gamescom lurar nämligen runt hörnet med spännande nyheter för oss spelfantaster. Ett avslöjande som ryktas presenteras på Gamescom är ännu ett av Microsofts studiouppköp. Enligt en rätt pålitlig läcka kan vi vänta oss ett nytt samarbete, men vad exakt det handlar om kan vi endast spekulera om. Vilken spelstudio tror du ansluter till Microsoft härnäst? NYHETEN.

Bungie försvarar mikrotransaktioner - Älska dem eller hata dem, mikrotransaktioner har revolutionerat spelvärlden och är här för att stanna. Något som, enligt storstudion Bungie, är bra för alla. De menar nämligen att intäkter från mikrotransaktioner är rent av nödvändiga för att kontinuerligt kunna underhålla spel. Rättfärdigar målet medlen i detta fall? NYHETEN.

Super Nintendo-spel verkar vara på väg till Switch Online - Det har tisslats och tasslats om ett utvidgat retrobibliotek på Nintendo Switch ända sen dess release. Hittills har vi dock endast fått en växande kollektion av NES-spel, men nu kanske titlar från Super Nintendo är på väg. Folk har nämligen uppmärksammat en FCC-ansökan för SNES-handkontroller till Nintendo Switch. Vilket bara kan betyda att SNES-spel snart är en verklighet på våra hybridmaskiner, eller? NYHETEN.

Detta är en annons:

Mer fokus på bilduppdatering än upplösning med Xbox Scarlett - Spelbarhet i all ära, men tekniska aspekter är allt som oftast extremt viktigt för oss konsumenter. Men vad är av större vikt, bilduppdatering eller upplösning? Enligt Phil Spencer tycker Xbox-gänget att det är bilduppdateringen. Därför ska Xbox Scarlett kunna erbjuda spel med 60FPS i 4k istället för uppgradera upplösningen till 8k med 30FPS. Tycker du att det är ett klokt val? NYHETEN.

Livstecken från Timesplitters, Saints Row och Metro bekräftat av THQ Nordic - Enbart tanken av Timesplitters framkallar nog en hel del glada miner. Och efter vad som känns som en evighets väntan har vi nu fått vårt första livstecken på nästa del av sagan. Via ett pressmeddelande från THQ Nordic får vi veta att de har hittat sin man för styra franchisens riktning. I samma pressmeddelande får vi även veta att ett nytt Saints Row och Metro-spel är i görningen. Vilka av dessa titlar ser du mest fram emot? NYHETEN.

MISSA INTE:
Rykte: Warner Bros Montreals nya Batman-spel avslöjas snart
Rykte: Ghost of Tsushima har drabbats av rejäla förseningar
Alla framtida Quantic Dream-titlar blir multiformat
De planerade tullarna på konsoler i USA skjuts upp
Bossen för Take-Two: Vi når snart nå en punkt där grafiken blir verklig

Gamereactor summerar: Vecka 33
Det lär nog, tråkigt nog, dröja ett bra tag innan vi kan lägga beslag på Sucker Punchs kommande samuraj-röj.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Denna vecka har vi prövat Double Fines senaste roguelike-spel, Rad, så väl som årets Madden-upplaga. Vilka av dessa två titlar tänker du införskaffa?

Madden NFL 20 - (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6/10
Nytt år, nytt spel. Eller tja, nytt var väl att ta i kanske. Årets upplaga är här i alla fall och redaktionens sportentusiast, Johan Valhström, blir frustrerad när dessa sportspel misslyckas modernisera sig själva. Utöver det "fantastiska" mikrotransaktionsystemet, som är oerhört djupt och vill få dig att gräva minst lika djupt i plånboken, har EA misslyckats justera bristningar från föregående år. Trots att han har kul ute på planen i Madden NFL 20 så saknas större nyheter för att kunna motivera ett högre betyg. Läs hela recensionen här.

Rad - (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6/10
Kim har rullat, slagits, kläck några ägg och dött otaligt många gånger i detta roguelike-äventyr. 80-tals känslan genomsyrar spelet och får Kims hjärta att vibrera glatt till den friska syntmusiken. Hjärtat vibrerar däremot av helt andra anledningar allt för ofta dock. Rad är nämligen svårt, den värsta typen av svår. Svårighetsgraden är obalanserad och många fiender är orättvist balanserade. Dessutom gynnas inte striderna av det sega stridstempot vilket gör att Rad lämnar en bitter eftersmak i slutändan. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 33
Mutanter med 80-tals vibe. Kim har prövat och har blandade intryck.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Vi alla vet till den känslan. Att fullkomligt dyrka en spelserie bara för att hopplöst vänta på att nästa del av sagan ska komma. Desto längre du väntar, desto mer tynar hoppet bort. Men den gnistande lågan, din kärlek för spelserien, kommer att brinna för alltid i förhoppning att nästa del kommer. Den gnistan har Jonas tagit tag i och utforskat vad som försiggår bakom kulisserna med hjälp av sin spåkula. I denna andra del diskuterar han fantastiska spelserier så som Advance Wars, Fable och Max Payne. Vilka spelserier saknar du?
När kommer uppföljarna? (del 2)

I takt med att streamingtjänsters marknadsbetydelse växer gjorde Microsoft ett ambitiöst försök att konkurrera med den största streamplattformen för spel idag, Twitch, genom att värva Ninja. Detta fick Mixers användarmedlemskap att växa. Samtidigt riktades en hel del blickar mot plattformens strikta regelverk som är uppsatta för att undvika kontroverser andra streamingtjänster genomlidit. Ska du streama på Mixer kan du nämligen inte klä dig hur du vill. Lisa har synat de restriktiva reglerna och har snackat med några av profilerna på hemsidan för att se hur de upplever dessa. Tycker du att Mixer gör rätt i att reglera hur folk presenterar sig själva till denna utsträckning?
Vi granskar Mixers restriktiva regelverk för kläder

Henric har gottat sig i första numret av Absolute Carnage. Och vilken debut det var för Marvels senaste serietidning. Henric kan inte sluta rekommendera detta nummer nog, så alla ni serietidningsfantaster bör ni kika in detta för ert eget bästa. Läs Henrics hela intryck här:
Gamereactor recenserar: Absolute Carnage #1

BLOGG:
Need for Speed Heat presenterades i veckan. En som inte blev imponerad är Kim som, tråkigt nog för hans hjärta, väljer pizzan framför arkadracing denna gång. Petter har titta på riktiga bilar istället och fortsätter drömma om sportbilar. Denna gång dagdrömmer han om Hondas nya NSX-modell. Mikael tänker däremot inte alls på bilar utan väntar ihärdigt på att förföras av No Man's Sky: Beyond.
Kim: Need for Speed Heat - nej tack!
Petter: En NSX i Spa Yellow
Mikael: Grymt peppad på No Man's Sky: Beyond

Gamereactor summerar: Vecka 33
Illa pinkat... det tycker Kim som inte berördes av den senaste Need for Speed Heat-trailern.


Loading next content