Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 37

Höstkylan börjar dra in över landet. Lyckligtvis fortsätter vi sammanställa veckans stekheta händelser för att värma dig i dessa kalla tider...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 37
Apple körde sin presskonferens i veckan där en handfull nya Iphones visades upp.

TOPPNYHETER:
Iphone 11 Pro är årets flaggskeppsmobil från Apple - I veckan så körde Apple sin årliga konferens där en ny hårdvara visades upp och i sedvanlig ordning presenterade årets Iphone upplagor. Även i år kommer vi få 3 olika modeller: Iphone 11, som "endast" (med Apple mått ändå) kostar 699 dollar, Iphone 11 pro, en exklusivare variant med tre kameralinser, samt Iphone 11 pro max för den som verkligen vill lyxa till vardagen. Är du sugen på att uppgradera din smartphone? NYHETEN.

Svenska spelbranschen växer - omsatte 19,2 miljarder förra året - En vis man sade en gång "pengar rullar in som det ska, det går bra nu". Och visst verkar det gå bra nu kompis, åtminstone för den svenska spelbranschen. 19,2 miljarder kronor omsatte spelindustrin i Sverige under 2018, en ökning med hela 42 procent. I rapporten står det även att merparten av spelföretag går med vinst och redovisar ett sammanlagt positivt resultat för tionde året i följd. Det skålar vi för! NYHETEN.

Xbox Scarlett har dedikerade Ray Tracing-kärnor - Nu har väl ändå nedräkningen börjat inför nästa konsolgenerationsskifte. Utvecklare leker redan nu med Xbox Scarlett samt Playstation 5 och Colin Penty från the Coalition har delat med sig av spännande information gällande nästa generations hårdvara. Xbox Scarlett kommer ha dedikerade Ray Tracing-kärnor och det ska bli extremt spännande att se vad utvecklare ska lyckas åstadkomma med såväl Xbox Scarlett som Playstation 5. NYHETEN.

Detta är en annons:

Räkna inte med nya Super Nintendo-spel varje månad till Switch - Sedan förra veckan kunde alla som prenumererar på Nintendos onlinetjänst ta del av ett fantastiskt bibliotek Super Nintendo-spel. På samma vis som Nintendo uppdaterat utbudet av NES-titlar kommer dessa nya SNES-spel att läggas till. Hur frekvent de kommer vet vi dock inte. Nya spel kommer, tyvärr, inte på regelbunden basis någon mer utan Nintendo meddelar att de kommer när de kommer helt enkelt. Vilka gamla godingar hoppas du kommer till Switchen? NYHETEN.

Spela multiplayer gratis med Google Stadia - Sedan Microsoft lanserade sin betaltjänst Xbox Live har alla andra följt i samma spår. Det är närmast förvånansvärt om vi får några tjänster gratis numer, men Google tänker vända på den pannkakan genom erbjuda oss multiplayer helt utan extra kostnad. Ser du fram emot Stadia? NYHETEN.

MISSA INTE:
Premiärdatumet för Witcher-serien kan ha läckt
Nintendo utannonserar Ring Fit Adventure
Gamestop stänger närmare 200 butiker
Dragon Age 4-teamet växer sig allt större
Inte ens Kojima själv förstår Death Stranding

Gamereactor summerar: vecka 37Gamereactor summerar: vecka 37
Medan Kojima knappt förstår sitt egna spel bjuder Nintendo oss på denna generations Wii Fit. Vi får salutera både Nintendos samt Hideo Kojimas ambition att innovera spelvärlden. Två spel som verkar helt bisarra men kan förhoppningsvis sporra fler nyskapande idéer.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Tre riktigt härligt indie-titlar har vi fått klämma på nu i vecka. Vilka av dessa tre har du plockat upp?

Greedfall (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
Joakim har vandrat bland mystiska skogar som blandar på 1600-talets miljöer med en stor dos fantasifullhet. Och Spiders Studios har sannerligen lyckats pricka rätt med designen. Herr Sjögren tror och hoppas att detta fantasy-rollspel kan bli den passionerade spelstudions startskott på något riktigt stort. Utöver designen så hjälper karaktärerna och skådespeleriet till att skapen en stämningsfull värld. Tråkigt nog är texturerna så väl som animationerna föråldrade och stridssystemet lämnar en del att önska. Greedfall är en av årets mest unika spelupplevelser och med en prislapp på endast 499 kronor kan detta vara väl värt din tid. Läs hela recensionen här.

Blasphemous (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
Kan det bli för mycket blod i ett spel? Det tycker inte The Game Kitchen som valde att hälla på en extra hink av den röda vätskan när vi redan trodde att det inte gick att hälla på mer. Inget Petter emot dock som fullkomligt älskat sin tid i detta gotiska helvete. Blasphemous kombinerar fenomenala animationer, fantastisk estetik, och superb spelbarhet och är ett exceptionellt tvådimensionellt plattformsspel. Det ända Petter jämrar sig över är den låga variationen i stridssystemet som drar ner betyget. Läs hela recensionen här.

River City Girls (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
Petter är närmast nostalgisk efter hans tid mer River City Girls. För länge länge sedan, fanns en tid då Petter faktiskt var ung och spelvärldens mest framstående genre var Beat' em up. Way Forward har nu gjort ett försökt att återuppliva genren och har lyckats med bravur. Genom att modernisera upplägget har utvecklarna verkligen lyckas fördjupa ett annars väldigt platt upplägg. Ihop med designen samt musiken finns det inte mycket att klaga på utöver att det finns för lite av det goda. Spelet är nämligen lite för kort och en del av humor går inte hem hos vår kära chefredaktör.Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 37
Blasphemous är ett av de tre fantastiska spel vi recenserade i veckan.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Många stekheta titlar är på ingång och vi på Gamereactor tänkte därför besvara fem frågor du kan behöva veta inför spelens ankomst. Denna vecka har vi kikat närmar på Marvel's Avengers, Final Fantasy VII: Remake, samt Ori and the Will of the Wisps. Vilka av dessa ser du mest fram emot?
5 snabba: Marvel's Avengers
5 snabba: Final Fantasy VII: Remake
5 snabba: Ori and the Will of the Wisps

Vår versus-serie, där vi ställer två högintressanta spel mot varande i fem olika kategorier för att kora en vinnare, rullar även vidare. Sekiro: Shodows Dies Twice eller Bloodborne, vilket tycker du är bäst? André har sugit på den karamellen och korat en vinnare. Håller du med honom?
Sekiro: Shadows Die Twice vs Bloodborne

Gamereactor uppgraderar sin racingsimulator och om du känner att du vill härma oss kan jag glatt meddela dig att det går. Petter delar nämligen med sig av hela processen och all hårdvara som införskaffats för detta monster till racingsimulator. Läs mer om alla förberedelser här:
Gamereactors Racingsimulator 3.0 - Förberedelserna

Jonas Mäki har återigen analyserat spelvärlden och spår lite om framtiden för de kommande konsolerna. Har vi nått slutet för traditionella spelmaskiner? Jonas tror sig veta. Vad tror du? Slutet för den traditionella konsolen

Gamereactor summerar: vecka 37
Du har väl inte missat vår Versus-serie?

BLOGG:
Vintern närmar sig och första frosttecknet är här. NFL drar igång och Johan Vahlström är överlycklig. Jonas har proklamerat sin kärlek till spelgurun Hideo Kojima och jag tror att vi alla är redo att dela hans uppfattning. Även Petter är glad. Han har nämligen hittat rätt pedal för sitt trumset. Efter att han spenderat tiotusentals kronor på diverse pedaler visade sig det bästa att också vara det billigaste. En som inte är lika glad är Kim som är ganska besviken på Gears 5.
Johan: Äntligen är NFL-säsongen igång
Jonas: Älskar Hideo Kojima
Petter: Jag har hittat hem (med min högerfot)
Kim: Gears 5 är inte bra...
Petter: Jag har kört fast i min styrketräning



Loading next content