Svenska
Gamereactor
artiklar

Bäst Just Nu: September

Gamereactors samlade redaktion har plitat ned spelen som norpade mest av vår dyrbara tid under den gångna månaden...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Bäst Just Nu: September

Petter Hegevall:
Gran Turismo Sport
Det känns så otroligt härligt att efter tolv års konstant gnäll på denna spelserie kunna lista en Gran Turismo-titel som månadens mest spelade och faktiskt bara skriva bra saker om det. Det gläder ett bensinpumpande racinghjärta som mitt på flera sätt än ett. Jag älskar verkligen GT Sport som började bra och sedan bara växt, slipats, växt och slipats till vad jag nu skulle vilja kalla det bästa racingspelet till PS4 tillsammans med Project Cars 2. Jag har på slutet kört mycket GT3 Nismo GT-R (R35) på Nordslingan (igen) och det har jag gjort med hjälp av Thrustmasters T-GT-ratt som designats specifikt för det här spelet och därmed fungerar helt perfekt ur kartong, utan krav på extra pill eller dryga mekande med diverse inställningar.

Bäst Just Nu: September

Henric Pettersson:
Blair Witch
Jag gillade aldrig filmen från 1999. När jag såg om den för något år sen fann jag den usel. Rakt igenom. Även tvåan avskydde jag något enormt, men när Bloober Team visade upp spelet på E3 var jag ändå förbaskat nyfiken. För ett spel som kretsar kring Blair Witch kändes på förhand som ett briljant koncept. Därför tvekade jag inte en sekund på att klicka på köp-knappen när de fina recensionerna rullade in och det blev tillgängligt för köp. Det har dock tagit tid (eftersom jag är så djävulskt feg) men nu har jag sett eftertexterna rulla, och det var en härlig upplevelse. Blair Witch är långt ifrån ett perfekt skräckspel och inte alls så bra som exempelvis Outlast, men det är kusligt. Så kusligt att jag behövt ta flera pauser för att inte utsätta mina underkläder för avföring. Blair Witch fick mig verkligen att känna mig utsatt och utan hunden Bullet hade det varit en ännu hemskare upplevelse. Jag har nog aldrig brytt mig om ett djur så mycket som jag brydde mig om Bullet som varnat mig för faror och hämtat ledtrådar. Ska du spela ett skräckspel i år så låt det bli Blair Witch.

Detta är en annons:
Bäst Just Nu: September

Andreas Blom:
Mach Rider
Det går liksom inte att komma ifrån det faktum att chefredaktör Hegevalls gamla favoritspel till Nintendos förstfödda är ett odödligt, tidlöst mästerverk. Det är något som hela tiden lockar mig tillbaka till det öde ökenlandskap som denna Mad Max-inspirerande, postapokalyptiska dödsräzer erbjuder och därför är det även september månads mest spelade för egen del. Jag hittar absolut inte på när jag påstår att jag tillbringat över 50 timmar med Mach Rider under september 2019 och mer lär det bli nu i oktober.

Bäst Just Nu: September

Andre Lamartine:
Batman: Arkham Knight
Jag var gruvligt besviken på Arkham City och lät därför bli att plocka upp den tredje delen av Arkham-trilogin när det väl släpptes 2015. Men nu när Läderlappen dök upp som ett av månadens Playstation Plus-spel kunde jag inte låta bli att prygla Gothams avskum - bara för att mötas av en tanksimulator i 70% av spelet, där man likt en bricka på is tvingade sig igenom mer fillermaterial än någonsin och avsaknaden på bra Batman-bossar (annat än stridsvagnar) gjorde Arkham Knight till en bitvis påfrestande Batman-upplevelse (för att inte tala om att man måste lösa över 200 Riddler-gåtor för att låsa upp Riddler-fighten). Dessutom är det inte särskilt svårt att räkna ut intrigens detektivgåtor så fort de presenterades för spelaren, vilket gjorde berättelsen ovanligt klen. Men! Jag lyckades ändå ha kul mellan varven tack vare några lyckade spänningsmoment och trots att hallucination-Jokern snabbt blev uttjatad ledde det ändå till ett hyfsat häftigt slut för världens bästa fladdermusman. Och ja - jag såg Knightfall-slutet på Youtube. Stäm mig.

Detta är en annons:
Bäst Just Nu: September

Joakim Sjögren:
Greedfall
Efter att fått äran att recensera Greedfall tidigare under månaden så har jag funnit mig själv återvända till ön Ter Fradee med jämna mellanrum. 73 timmar har det blivit än så länge bland urinvånare och trä-monster, och även om det kan bli en hel del transportsträckor emellanåt så har jag verkligen älskat min tid tillsammans med mina kompanjoner Vasco, Siora Kurt, Petrus och Aphra. Detta ljuvliga äventyr borde sedan resultera i Spiders stora genombrott, och EA/Bioware borde således fundera på att hala fram en stor säck kosing och slå utvecklarna en signal för att fråga om de är intresserade av att utveckla nästa del i Dragon Age-sagan. Rollspel ska nämligen vara fyllda av intressanta karaktärer och berättelser, inte dagliga utmaningar och mikrotransaktioner.

Bäst Just Nu: September

Johan Jolin:
Steamworld Quest
Skolan är igång, stressen börjar påta och mängden speltimmar har successivt börjat avta. Det finns alldeles för många spel ute just nu som jag vill spela men som jag inte riktigt hinner med. Därför är jag otroligt tacksam för rappa äventyr som är enkla att plocka upp titt som tätt när jag vill förhala mina ansvar. Inom det marknadssegmentet är Image & Form Games svårslagna. Jag har prisat Steamworld Heist tidigare och smått överraskande bytte den svenska spelstudion gener helt för denna uppföljare. Det var ett djärvt drag att helt omkullkasta den fantastiska premiss Image & Form Games utvecklade för Heist men det blev riktigt bra ändå. Steamworld Quest är en riktigt god blandning av charm, humor, strategi och utmaning. Att bygga ett välbalanserat lag är enklare sagt än gjort och jag tvingas utnyttja hela mitt register av kort samt karaktärer. Med lite finnes, strategi och tur överkommer jag dock varje prövning. Ingen utmaning känns därför överväldigande. Om du, likt jag, söker ett fantastisk tidsfördriv som inte kräver allt för mycket tid är denna ångmaskinvärld ett välrekommenderat alternativ.

Bäst Just Nu: September

Johan Vahlström:
FIFA 20
FIFA 20 har många problem, men det är också ett spel som alltid får mig att tänka "bara en match till". Spelet har inte varit ute länge alls, men det är ändå det spel jag spelat mest under månaden. Karriärläget är ingen höjdare och är spelläget jag rört minst. Volta är kul, men nu när storyn är slut finns det egentligen inte så mycket att göra där. Det lämnar det hatade spelläget Ultimate Team. Jag tror inte det är läget i sig som är hatat, det är alla "surprise mechanics". Så vad jag försöker för tillfället är att bygga upp ett så bra lag som möjligt utan att spendera pengar. Det går väl rätt bra, men det finns absolut saker att bygga vidare på. Squad Battles är där jag spenderar mest tid, där jag spelar med mitt lag mot datorstyrda versioner av andra spelares lag. Mest för att jag är ganska dålig online och på att försvara. FIFA är långt ifrån perfekt, men för en fotbollsnörd är det ett givet tidsfördriv.

Bäst Just Nu: September

Kim Orremark:
Apex Legends
Precis på sluttampen av den andra säsongen har jag försökt att komma ikapp i Apex Legends. Säsongspasset måste maxas, andra spelare utrotas och nya "skins" måste låsas upp. Enkelheten är det som får mig att konstant längta tillbaka in i Respawns battle royale, den taktiska valfriheten är vad som får mig att fastna. Ingen match är den andra lik och att lyckas vinna trots att det känns som att precis alla odds är rakt emot mig och mitt lag är sannerligen en unik upplevelse. Oftast brukar jag bestämma att jag ska gå till sängs innan midnatt men "bara en kort match till..." blir ofta till att klockan hamnar på 04:30, det säger en hel del om underhållningsvärdet i Apex Legends. Inom kort startar nästa säsong och jag längtar något fruktansvärt just nu.

Bäst Just Nu: September

Jonas Mäki:
Pippa Funnell: The Stud Farm Inheritance
Jag vet att det är gammalt nu och jag vet att jag borde ha vigt min ytterst dyrbara tid till att sortera min kravmärkta eko-lök samt spela ännu mer Borderlands 3, men Pippa är lite som maffian i Gudfadern och sliter tillbaka mig in i geggan trots att jag verkligen trodde att jag hade kommit ut ur dimman, oskadd. Jag gillar att sköta om min häst, kamma den, tvätta den, krafsa i dess hovar, olja in min tävlingssadel, hålla piskan ren och fin samt hoppa över vågat höga hinder. Jag älskar Pippa, helt enkelt.

Bäst Just Nu: September

Adam Holmberg:
Metro Exodus
Jag hade råkat lägga spelet åt sidan ett tag men passade nu äntligen på att spela ut 4A Games senaste äventyr med Artyom och postapokalypsens Ryssland. Istället för att fortsätta samma strikt linjära tunnelkrigande som i de två senaste spelen så provar vi oss fram med mer öppna vidder och större valfrihet i allt från vapen till utforskande. Vi har nu mer öppna världar, men inte av Ubisoft-varianten där vi har dussintals kvadratkilometer av återanvända uppdrag och fluff, utan mer sansat innehåll som allt binds till spelets narrativ och mekaniska system. Flertalet olika områden av olika storlek som alla introducerar nya spelstilar och fokus på ett sätt som håller spänningen på topp nästan rakt igenom. Jag spelade detta på Xbox One X och måste säga att det var en ren fröjd även om det var framför TV:n och inte på en maxad speldator. Utmärkt spel för den som kanske vill ha lite mer överlevnad i sina singleplayer-skjutare.

Låt oss få veta: Vilken titel tillbringade du mest tid med under förra månaden?



Loading next content