Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 46

Solljuset är nu ett minne blott när vi närmar oss årets mörkaste tider. Låt oss därför berika dina vardag med veckans trevligaste händelser här på Gamereactor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 46
Bland nyheter och annat gott står utannonseringen av Half-Life: Alyx sig som veckans allra största nyhet.

VECKANS TOPPNYHETER:
Rykte: Capcom i full gång med en Resident Evil 3-remake - Tidigare i år gjorde Resident Evil 2 en mycket välkommen återkomst på dagen spelkonsoler men en fantastiskt upphottad remake. Men det var inte endast vi som fick mersmak utan även Capcom som nu ryktas återuppliva nästa del i serien. Enligt källor så ska vi dessutom inte behöva vänta i mer än ett år tills vi får återbesöka allas kära Raccoon city. Ser du fram emot en remake av Resident Evil 3? NYHETEN.

Första bilderna och trailern från Half-Life: Alyx - I 12 år har Petter och resten av spelvärlden väntat. Tolv år av förtvivlan då ingen trodde att Half-Life skulle få se dagen ljus igen. Men helt plötsligt utannonserade Valve nästa del av sagan: Half-Life: Alyx. VR-spelet har premiär tidiga nästa år och räkna med att Petter fortfarande sitter och hysteria-dreglar samtidigt som han loopar trailern som presenterades i veckan. Vad tycker du om Half-Life: Alyx? NYHETEN.

Microsoft är inte längre fokuserade på live service-spel - Live Service-spel blir allt mer vanligt förekommande på marknaden i takt med att utgivare ser penningvärdet i dessa potentiellt oändligt långa spel. Men i lika hög takt har konsumenter uttryck sitt missnöje med dessa och Microsoft tycks nu sympatisera med denna grupp. Xboxs marknadsföringschef Aaron Greenberg menar att Xbox inte kommer fokusera på dessa typer av spel ett tag framöver. Tycker du att det låter rimligt? NYHETEN.

Detta är en annons:

Jason Schreier: Google Stadia är en "monumental flopp" - Googles konsoldödare lanserades i veckan med ett minst sagt ljummet mottagande. Välrenommerade speljournalisten Jason Schreier var inte nådig när han på Twitter skrev att Stadia "ter sig vara en monumental flopp". Med ett kontroversiellt försäljningsupplägg har intresset även visat sig vara svalt bland konsumenter. Det går lugnt att hävda att Stadias start kunde varit bättre men tror du att Google kan lyckas vända opinionen? NYHETEN.

Bioware rapporteras jobba på ett nytt Mass Effect - På tal om Jason Schreier så har han grävt fram fler spännande nyheter i veckan. Mass Effect: Andromeda var långt ifrån den standard vi är vana vid när det kommer till Mass Effect-serien men det har inte skrämt Bioware från att försöka återupprätta Captain Shepherds glansdagar. En ny del påstås vara under utveckling och förhoppningsvis kan den matcha seriens originella kvalité. Är detta glädjande nyheter eller bör EA och Bioware begrav serien? NYHETEN.

MISSA INTE:
Age of Empires IV kan komma att släppas till konsol
En uppföljare till Joker ryktas ha fått grönt ljus
Räkna med "Play Anywhere" till PC, Xbox One och Xbox Scarlett
Rykte: Patent avslöjar Dual Shock 5
Ny skribent på Gamereactor! Välkomna Daniela

Gamereactor summerar: vecka 46
Är detta Dualshock 5? Enligt rykten är det så...
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Sparklite (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6/10
Red Blue Game debuterar med Sparklite, ett charmerande och till ytan typiskt indiespel med inslag av rougelike och metroidvainia. Och visst är det förförande läckert och kul, men endast till en början. Sparklite blir dessvärre snabbt enformigt och mängden buggar gör det inte bättre. Tyvärr kunde inte de fantastiska miljöerna, den ljuvliga musiken, samt den friska upptäckarglädjen väga upp för spelets brister i tillräckligt hög grad. Läs hela recensionen här.

Terminator: Resistance (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 4/10
Terminator är aktuellt igen med både en film och nu ett sprillans nytt spel, men hett är det definitivt inte. Daniella har, till sin förtret, fått ge sig i kast med Terminator: Resistance. Karaktärerna, handlingen, och striderna är trista och tunna. Som bonus är även fienderna korkade. Det ända som räddar denna pannkaka från total misär är den godkända grafiken samt möjligheten till alternativa slut. Så den som vill genomlida detta kan få göra det mer än en gång, om den så vill. Läs hela recensionen här.

Bee Simulator (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6/10
Mikael har lekt bi och lärt sig en hel del om denna lilla krabats vikt för vår jord. Denna lärorika simulator berikar spelare med kunskap om bins vikt för samhället med sitt pedagogiska upplägg och ihop med musiken kan det komma att locka såväl som underhålla entusiaster. Men med brist på variation och andra småbuggar lär detta, tråkigt nog, falla i skymundan bland den stora mängd förunderliga simulator spel och inte attrahera den breda massan. Läs hela recensionen här.

Age of Empires II: Definitive Edition (PC) Betyg: 9/10
En tidlös klassiker har moderniserats och polerats för att ackommodera dagens publik. Visserligen är det förvånansvärt krävande men det förhindrar inte en lyrisk Adam från att rekommendera detta underbara strategispel. Denna upplaga är fullmatad med innehåll och alla uppdateringar som tillkommit träffar mitt i prick. Alla som är ute efter ett nytt RTS-spel behöver alltså inte leta länge. Läs hela recensionen här.

Sniper Ghost Warrior Contracts (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 7/10
Ci Game gör ett nytt försökt efter deras senaste magplask. Lyckligtvis gör Sniper Ghost Warrior Contracts allt bättre än Sniper: Ghost Warrior 3. Petter har smugit omkring och glatt prickskjutit bland enorma banor som förgylls med en fantastisk atmosfär. Friheten samt ballistiken är magnifik men dessvärre fortsätter Sniper-serien att kantas av halvtaskig artificiell intelligens, klumpig spelmekanik, och dålig optimering. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 46Gamereactor summerar: vecka 46
Age of Empires II: Definitive Edition samt Sniper Ghost Warrior Contracts kammade hem veckans högsta betyg...
Gamereactor summerar: vecka 46Gamereactor summerar: vecka 46Gamereactor summerar: vecka 46
Medans Terminator: Resistance blev veckans bottennapp,

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Tråkigt nog har vår svenska redaktion inte fått klämma och känna på Stadia. Men det fick våra kollegor i Danmark som även hunnit dela med sig av sina tidiga första intryck tillsammans med tjänsten. Läs allt om Googles senaste satsning i artikeln nedan.
Google Stadia - Första intrycken

Vi här på Gamereactor tar racingsimulatorer på största allvar. I takt med att dessa spel blir allt mer krävande krävs det självfallet utrustning för att vi ska ackurat kunna delge varje racingupplevelses svagheter samt styrkor. Petter har börjat pyssla ihop denna mastodont simulator och delar med sig av processen samt utrustningen i en stor artikel.
Gamereactors Racingsimulator 3.0 - Förberedelserna

Superhjältar finns det gott om men vilka är egentligen bäst? Henric har klurat väl länge på detta och rangordnat DC:s 30 bästa superhjältar. Håller du med vår serietidningsexpert?
Gamereactor korar DC:s bästa superhjältar (3)

Ska det smakar ska det kosta heter det och när dagen hårdvara blir allt mer kraftig fortsätter priset att stiga. Nu när nästa konsolgeneration vankas lär det nog bli dyrare än någonsin. Jonas delar därför med sig av sina tankar kring prisutvecklingen och hur det kan komma att bli när vi väl står uppradade utanför elektronikbutiker i väntan på att köpa nästa spelkonsol.
Nästa generation blir dyr

Gamereactor summerar: vecka 46
Är studion bakom Star Wars Jedi: Fallen Order denna generations mest intressanta spelutvecklare? Det tycker Jonas!

BLOGG:
Diskussionerna kring utannonserade Half-Life: Alyx går heta här på redaktionen. Petter har svårt att kontrollera sin glädje samtidigt som Kim inte ens är en gnutta inspirerad. Johan har, å andra sidan, tankar på annat håll när har firar Donkey Kong Countrys 25-års dag. Jonas bloggar istället om generationens mest intressanta spelutvecklare och funderar kring streamade spel och dess effekt på framtida spelindustrin.



Loading next content