Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2020 (2)

Här kommer den andra delen av Gamereactors 30-titlar fläskiga lista över årets hetaste, kommande spel... Håller du med oss?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här hittar du den första delen: Hetast 2020 (1)

Hetast 2020 (2)

(20) Animal Crossing: New Horizons <em>(20:e mars)
Fritid är ändå överskattat. Så kan vi bäst sammanfatta vår inställning till kommande Animal Crossing: New Horizons där vi på nytt kommer sätta bopålar och grunda vår egen stad, bekanta oss med grannarna, leta fossiler, samla insekter, förädla frukt, anlägga alléer, resa till närbelägna öar och delta i allehanda aktiviteter. Animal Crossing-serien lyckas bättre än någon annan med att varje dag bjuda på så mycket nytt att göra, att det skulle kunna liknas vid ett heltidsarbete, bara det att det är så förbaskat underhållande och mysigt att vi gärna plöjer ner allt vår fritid i det. Förhoppningsvis nyttjar Nintendo denna gång även det faktum att Switch-enheterna är uppkopplade online i högre grad än exempelvis Nintendo 3DS och erbjuder ett bättre onlinestöd än serien någonsin haft, och om de gör detta snackar vi en seriös kandidat till en modern klassiker.

Hetast 2020 (2)
Detta är en annons:

(19) Nioh 2 (13:e mars)
Samurajslakt är ett ord som yttras allt för sällan på redaktionen men när det väl hörs eka mellan väggarna vet man direkt att det är stora grejer på gång. Ordet samurajslakt är ganska exakt det som beskriver Nioh 2 bäst och efter det förra spelets otroliga succé (både sett till recensioner och av spelare) kan vi inte göra annat än att tyst smeka våra plastsvärd så fort vi får se minsta bild eller trailer från spelet. Vi har visserligen blivit lite bortskämda de senaste åren med just den här typen av äventyr, men vi klagar inte. Nioh 2 ser dundercoolt ut och vi vill spela det. Helst av allt precis nu.

Hetast 2020 (2)

(18) Senua's Saga: Hellblade II (Hösten)
Hellblade: Senua's Sacrifice var det lilla spelet som kunde. Utannonserat som ett AAA-spel på en Indie-budget lyckades det fånga mångas blickar med utmärkt presentation, fantastiska röstskådespelarinsatser och en hårresande berättelse. Mycket har hänt sedan dess och Ninja Theory har köpts upp av Microsoft själva och uppföljaren Senua's Saga: Hellblade II har utannonserats som en titel till Microsofts kommande Xbox Series X-maskiner. Vi vet inte så mycket om spelet än utöver att den utannonseringstrailer vi fått är renderad av spelets motor. Detta bådar gott då presentationen för material, hur och ansiktsuttryck verkar bli ännu ett steg över det utmärkta Senua's Sacrifice. Vad gäller storyn eller händelserna i uppföljaren har vi inte fått veta så mycket och vi har inte heller ett konkret datum för spelet heller. Men när det släpps kommer vi sitta redo att ta del av Senuas omtumlande resa.

Hetast 2020 (2)
Detta är en annons:

(17) Bayonetta 3 (2020)
Efter två mästerliga spel med Platinum Games häxa, vet vi på ett ungefär vad som väntar oss. Därför törs vi utan att ens ha fått se något från spelet, slå fast att det är ett av 2020 års allra hetaste titlar. Rimligen kommer vi återigen få kötta fiender i överljudstempo till pumpande japansk musik och självklart kommer det vankas bossar som nätt och jämnt ryms i TV-skärmen för stenhårda dueller. Att Platinum Games dessutom visat i otaliga andra spel att de behärskar kategorin tredjepersonsaction bättre än de flesta andra, gör ju inte heller saken sämre. Räkna alltså med att ett av de mest krutosande actionäventyren detta år kommer att släppas exklusivt till Nintendo Switch.

Hetast 2020 (2)

(16) Wasteland 3 (19:e maj)
Det har gått några år nu sedan Wasteland 2 travade ståtligt ut från Kickstarter. Som en uppföljare till en nästan undanskuffad klassiker som lade grunden för Fallout fann det sin skara fans med en mer gammaldags rollspelsupplevelse men med en lite mer modern skrud. I år får vi det tredje spelet i serien och istället för ett postapokalyptiskt Texas så är för resan oss till ett snötäckt Colorado där Rangers ska försöka skapa ordning och reda. För den som älskar rollspel med isometriska turbaserade strider så kommer vi få mer av det goda när InXile den här gången försöker skapa en lite mer strömlinjeformad historia vi tar oss an. Mer röstskådespeleri med dramatiska kameravinklar, olika fraktioner att sluta avtal med och ett urval av karaktärer med en droppe sardonisk humor gör denna uppföljare ytterst lockande nu 2020. Lägg till att spelet också kommer ha ett samarbetsläge där vi kan spela igenom storyn med en kompis, lite som i Divinity-serien. Allt tyder på att denna uppföljare kommer vara med och fylla våra rollspelsbehov när det släpps i maj.

Hetast 2020 (2)

(15) Gods & Monsters (25:e februari)
När Ubisofts avtäckte Gods & Monsters under förra årets E3-gala hänfördes vi omedelbart. Laget bakom Assassins Creed Odyssey vidareutvecklar sitt grekiska spelkonceptet med ett sprillans nytt Breath of the Wild-inspirerat äventyr. Hemska bestar hemsöker gudarna och med deras hjälp ska vi rädda världen och skräddarsy vår egna legends historia. Utvecklarna själva kallar detta för ett Storybook-äventyr proppat med pussel, grottor, hemligheter och andra överraskningar. Grekisk mytologi, gigantiska monster, gudakrafter och en sagolik design låter som ett perfekt recept för succé. Med tanke på utvecklarlagets tidigare meritlista räknar vi även med såväl robust som underhållande gameplay och vi kan därför knapp vänta till höst då Gods & Monsters är tänkt att släppas.

Hetast 2020 (2)

(14) Skull & Bones (2020)
Skepp ohoj era landkrabbor, det är dags att lätta seglen! För i år måste det väl ändå vara dags för detta spektakulära sjörövaräventyr att ge sig ut bland butikshyllorna. Sedan E3 2017 har vi väntat på Ubisofts läckra piratsimulator som bygger vidare på Assassin Creeds: Black Flags utomordentliga sjöbataljer. Skull and Bones utlovar adrenalinpumpande pirataction i en extremt läcker öppen värld. Med tanke på hur underhållande just denna genren varit på senare tid, med både Black Flag och Sea of Thieves som exempel, är vi på redaktionen innerligt sugna på att jaga skatter tillsammans och hänsynslöst plundra alla er där hemma senare i år.

Hetast 2020 (2)

(13) Resident Evil 3: Nemesis (3:e april)
Framgångssagan Resident Evil 2 lät inte vänta på sig. Och efter att remaken skrämt både brallor och andra plagg av oss var det bara en tidsfråga innan uppföljaren, Resident Evil 3, skulle göra sig till känna. Nu är det gjort, släppdatum står på den 3:e april och anledningarna till varför vi ser fram emot det är många. Jill (osäkert om smörgås ingår) är tillbaka i Racoon City, som även denna gång är övertagen av infekterade. Eftersom vi tokälskade tvåan är förväntningarna på trean höga. Samma nivå av nagelbitande spänning, känslan av att vara totalt utlämnad till det som jagar en och Nemesis (minst lika skräckinjagande som Mr. X) promenader med eldkastaren från helvetet, gör att Resident Evil 3 springer in som ett av årets mer eftersökta. Spontant kan detta, även om det mot all förmodan inte lever upp till samma nivå som den snudd på prickfria tvåan, mycket väl bli ett av årets mest stämningsfulla skräckupplevelser, potent att både skrämma brallorna och andra plagg av oss.

Hetast 2020 (2)

(12) Eastward (Juni)
Titlar som vi inte skrivit en endaste nyhet om, inte ens ett knippe utannonseringstext, är förstås extremt sällsynta i de årliga hetast-listorna men när Petter tryckte upp så lite som en skärmdump från Eastward i ansiktet på redaktionen så skickade vi direkt upp titeln till en tolfteplats - knappt utan diskussion. Mac- PC- och Switch-ägare kommer någon gång under året få bekanta sig med gruvknegaren John och lillflickan Sam som utvecklar en far- och dotterrelation medan de ska gå till botten med hennes ursprung och även ta reda på varför deras värld blivit invaderade av monster. Pusselutmaningarna, designen och den befolkade spelvärden med väldigt kreativa figurer ger oss samma myskänsla som bara vissa julfilmer lyckas leverera och tillsammans med till synes strålande spelmusik blir Eastward förmodligen ett av årets bästa spel.

Hetast 2020 (2)

(11) Dying Light 2 (Hösten)
Sedan 2016 har det varit relativt svalt med parkour-lir i förstapersonsvy, men Dying Light 2 kniper inte åt en såhär hög plats på hetaste-listan bara för att vi saknar att springa på väggar utan snarare för att allt Techland hittills visat upp ser så oförskämt välgjort ut. Den öppna världen (med spelhistoriens tristaste namn) The City är dubbelt så stor än föregångaren och varenda kvadratmeter verkar rejält skräddarsydd för att kunna transportera sig snabbt, smidigt och tillfredsställande, mycket tack vare att antalet parkour-rörelser är dubblerade. Närkampsmekaniken ser också ut att vara ordentligt förbättrad då både levande döda och ilskna legosoldater från motståndarfraktionerna reagerar på vart du slår dem och likaså flyger deras lemmar av stup i kvarten. Likt väldigt många andra utvecklare så vill Techland övertyga oss om att konsekvenserna av protagonisten Aiden Caldwells val verkligen spelar roll - upp till bevis säger vi. Men oavsett vad så kommer Dying Light 2 bli ytterst trevligt att lubba omkring i, speciellt tillsammans med upp till tre polare.

<em>Här hittar du den första delen: Hetast 2020 (1)



Loading next content