Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets 20 hetaste filmer (2)

Här kommer den andra delen av listan där vi utser årets hetaste, kommande storfilmer...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets 20 hetaste filmer (2)

(10) The Lodge [Premiär: 6 mars]
Denna krypande kyliga skräckfilm kommer direkt från kitteln tillhörande radarparet Severin Fiala och Veronika Franz som förärade oss med den fenomenalt otäcka Goodnight Mommy (Ich Seh, Ich Seh) för några år sedan. I The Lodge får vi följa två syskon som blir insnöade i en bergsstuga tillsammans med sin psykiskt instabila styvmor efter att deras far tvingats åka iväg för att jobba. Filmen ser ut att bjuda på samma olidliga stämning som Goodnight Mommy som kan liknas vid en tekanna där trycket långsamt, långsamt byggs upp innan det slutligen släpps lös i en chockerande upplösning. Vi kan knappt bärga oss för att få åka iväg på stugsemester!

Årets 20 hetaste filmer (2)

(09) Top Gun: Maverick [Premiär: 26 juni]
Uppföljaren till en av de mest ikoniska och citerade filmerna från hela 80-talet kommer äntligen, till slut att under högsommarens fuktiga månader få sprida sina vingar och ta oss med till faro-zonen ännu en gång. Top Gun: Maverick låter oss återse den nu ärrade veteranen som envetet håller fast vid de gamla metoderna, inte har tappat glöden och som fortfarande är farlig. Tom Cruise repriserar en av sina mest älskade roller i vad som tveklöst kommer bli en av detta års mest fart och actionfyllda filmer. Val Kilmer återvänder också i rollen som den stencoola Iceman Kazansky och vi är alldeles till oss av upphetsning. Trailern utlovar volleyboll, stekande sol, dundrande jetmotorer och hinkavis med nostalgi.

Detta är en annons:
Årets 20 hetaste filmer (2)

(08) The Many Saints of Newark [Premiär: 25 september]
Vi har haft ögonen på detta filmprojekt sedan HBO meddelade att man arbetade på en officiell Sopranos-prequel och i år verkar det vara dags att äntligen få utforska New Jerseys 60-tal och kaotiska maffiaverksamhet i en av världens absolut bästa TV-serier. Med skådespelare som Ray Liotta, Vera Farmiga, Joey Diaz och Gandolfinis son Michael som unge Tony kan det inte gå fel, tänker vi. Denna maffiadröm kan inte komma fort nog...

Årets 20 hetaste filmer (2)

(07) 1917 [Premiär: 31 januari]
Efter flera hyllningar och imponerande bakom-kulisserna-klipp skulle vi ljuga om vi inte var våldsamt sugna på Sam Mendes storslagna krigsdrama, särskilt nu när krigseposet blev den stora vinnaren på årets Golden Globes-gala och anses vara filmfavoriten inför Oscarsgalan. Av det lilla vi har sett och hört om "en lång tagning"-tekniken tycks det slå mer än gnistor mellan den skicklige filmfotografen Roger Deakins och mästerregissören Mendes och mot slutet av januari kan vi äntligen uppleva fasorna och paniken från skyttegravarna.

Detta är en annons:
Årets 20 hetaste filmer (2)

(06) Onward [Premiär: 6 mars]
Pixar bjuder på två animerade långfilmer i år, men den film vårt hjärta pumpar för allra mest är historien om alvbröderna som vill tillbringa en sista dag med sin bortgångne far. I vad som ser ut att vara ett lika knasigt som emotionellt "Weekend at Bernies"-äventyr drar Tom Hollands och Chris Pratts tonåriga figurer ut på en vild road trip för att söka upp den sanna magin i världen och vi tippar på att trollkarlarna hos Pixar har bryggt ihop ännu ett tårdrypande mästerverk till våren.

Årets 20 hetaste filmer (2)

(05) Bill & Ted Face the Music [Premiär: 21 augusti]
Den ständigt lika charmerande och älskvärda Reeves återförenas i år med sin själsfrände Alex Winter och bjuder på nytt upp till dans, musik och galenskaper på en multidimensionell nivå. Bill & Ted Face the Music tar vid efter det två kulturella milstolparna Excellent Adventure samt Bogus Journey och utlovar att skruva upp vansinnet till elva när en besökare från framtiden berättar för de nu medelålders Bill och Ted att en av deras sånger kommer att rädda universum från undergång. Vi på redaktionen älskar originalfilmerna och blir nästan tårögda av glädje att nu äntligen i år få beskåda återkomsten av Bill och Ted.

Årets 20 hetaste filmer (2)

(04) Mank [Premiär: Oktober]
En David Fincher film är speciellt, rent av lite högtidligt och varje gång denna man utannonserar något nytt så får det automagiskt våra munnar att vattnas. Sex år har gått sedan hans senaste skapelse Gone Girl susade förbi biodukarna och väntan har stundtals känts olidlig i jakten på hans nästa alster, men med Mank kommer slutligen vår hunger att bli mättad. Delvis backad av Netflix så kommer Mank att berätta historien om Herman J. Mankiewicz och hur han skrev Citizen Kane. Bland skådespelarna finner vi Gary Oldman i huvudrollen, Tom Burke som Orson Welles samt Amanda Seyfried, Lily Collins och allas vår älskade Charles Dance. Mank blir Finchers första helt svart-vita film och är ett stort steg bort från hans sedvanliga thrillers, ska bli enormt spännande att se hur han väljer att tackla denna för honom nya genre och vi på redaktionen väntar med stor spänning på utgången!

Årets 20 hetaste filmer (2)

(03) A Quiet Place: Part II [Premiär: 20 mars]
John Krasinskis vinnande skräckkoncept från 2018 visade sig vara ett genidrag för oss skräckälskare, som med ett smart manus och stark regi målade upp en påhittig och äckligt intensiv mardröm som befolkades av ljudkänsliga monster. Vi älskade även föregångarens tysta skådespel och de varma karaktärerna som utgjorde filmens hjärta. Att vi är vidrigt sugna på fler isande, fåordiga helvetessituationer med den utsatta familjen vore alltså något av en underdrift och är årets tredje, hetaste film för vår del.

Årets 20 hetaste filmer (2)

(02) Tenet [Premiär: 17 juli]
Att vänta på en ny Christopher Nolan-film brukar vara en av de mest belönande filmupplevelserna man kan få idag. Vi njuter nämligen av att suga på den där gåtfulla karamellen, drömma om den hjärnskrynklande värld som Nolan har byggt upp för oss och låta fantasin skena iväg i väntan på premiären. Hur lite vi egentligen vet om Christopher Nolans storfilm har vi ändå stort förtroende för filmskaparens ambitioner, som efter flera otroliga filmverk har bevisat att han kan det där med skapa förundran i biograf. Med andra ord förväntar vi oss ingenting annat än ren och skär filmmagi i sommar.

Årets 20 hetaste filmer (2)

ÅRETS HETASTE, KOMMANDE, FILM:
(01) Dune [Premiär: 18 november]
Detta års tveklöst mest intressanta titel är mästaren Denis Villeneuves filmatisering av Frank Herberts bombastiskt episka Dune och kommer bjuda oss med på en resa till planeten Arrakis där nomadiska stammar slåss för kontroll om ökenlandskapet. Produktionen skvallrar om en tung fokus på politisk intrig korsat med undersköna omgivningar och Villeneuves typiska fingertoppskänsla blandat med blixtrande intensiva strider och (självfallet) de ikoniska gigantiska sandormarna. I den digra rollistan hittar vi storheter som Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Jason Momoa och Rebecca Ferguson. Vi celebrerar Villeneuves återgång till skoningslöst hård science fiction och trots att inte en enda poster eller trailer existerar ännu för Dune så är det utsikten och tanken av vad som komma kan som driver oss till salighetens utmarker, och är anledningen till att vi valt att ha denna som vår hetaste film för 2020.



Loading next content