Svenska
Gamereactor
artiklar

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

Vi fortsätter hjälpa dig att hitta godbitarna till Xbox Game Pass och PS Now i det jättelika utbudet av underhållning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under förra veckan kunde vi tipsa om tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass, och idag är det hög tid att göra detsamma för PS Now. Fokus ligger alltså på att vaska fram fina spel som jag misstänker att många av er kanske missat, snarare än nödvändigtvis de största spelen eller de som fått allra högst betyg.

Du kommer alltså inte hitta något Uncharted eller God of War i listan, och det beror helt enkelt på att jag är rätt övertygad om att du är bekant med dessa titlar ändå och redan har valt spela dem (eller låta bli). Och med denna lilla förklaring till mitt urval, kör vi igång. Här är tio guldkorn till PS Now jag tycker du bör spela.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Abzû - Efter att ha skjutit sig igenom ytterligare ett fokusgruppsframtaget storspel med live service-inslag, är det ibland lockande att faktiskt få ge sig på något mer genuint. Om du har spelat och uppskattat titlar som Journey eller Flower (eller bara gillar jävligt bra spel i allmänhet), tycker jag att du ska ge dig i kast med vattenfyllda Abzû. Livet under ytan är helt magiskt och endorfinerna liksom bara sköljer över mig när jag upplever det ena magiska efter det andra. Havet är djupt, som en vis krabba en gång sade, och det är även Abzû.

Detta är en annons:
Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Asura's Wrath - Idag känns det ju i det närmast otänkbart, men år 2012 var Capcom på dekis, avhoppen många och de släppte mest obskyra actionspel få var intresserade av. Men det betyder ju inte att de var dåliga. Som Azura's Wrath till exempel. Det utvecklades av CyberConnect2 och bjöd på ett unikt äventyr bland östasiatiska gudar med en grafik och upplägg som förde tankarna till interaktiv animé. Spelet har visserligen åtta år på nacken och kom till förra generationens konsoler, men järnspikarns vad det står sig.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Gravity Rush 2 - Många känner igen den unika designen, men få tycks ha spelat Gravity Rush 2. Något som i sin tur ledde till att Sony redan efter ett år började snacka om att släcka spelets servrar. Helt i onödan för detta är ett både unikt och underhållande äventyr med en färgsprakande protagonist i form av Kat. Det är dags att visa Sony att Gravity Rush-serien är här för att stanna genom att ge det här spelet den uppmärksamhet det förtjänar.

Detta är en annons:
Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Rive - Finska Housemarque har sett till att Playstation-fans har det rätt bra förspänt med shoot 'em ups. Rive kvalar dock ändå in på denna lista med det annorlunda upplägget av sidoscrollande action samt twinstick-shooter kombinerat med lättare pusselupplägg. Adderar man brutal musik, läcker grafik och ett tempo som går utanpå det mesta, så har du ett recept på succé som kommer att få dig att utbrista "bara en gång till" lite för många gånger.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Shadow Complex Remastered - Här kanske du tänker att detta är en etablerad höjdare som alla borde känna till. Och visst, så är det ju. Men precis som med SteamWorld Dig 2 på Xbox Game Pass-listan, är det intimt förknippat med ett annat format och jag tror inte jag träffat någon som ens fattat att det här spelet har släppts även till PS Now. Detta är ett av tidernas bästa Metroidvania-spel och jag tycker allt jag får lite Flashback- och Metal Gear-vibbar också. Ni hör ju. Spela!

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Silent Hill HD Collection - När den här samlingen släpptes gnälldes det en hel del på att spel saknades. Och visst, etta, fyran samt Origins lyser med sin frånvaro, så är det. Men låt oss fokusera på vad som finns här... två av tidernas bästa skräckspel där i synnerhet Silent Hill 3 blivit snyggt uppfräschat och är en tveksam njutning att spela igenom än idag. Och med tveksam så menar jag att det är så förbannat läskigt och jag så hopplöst feg. Men låt inte det stoppa dig från att avnjuta spelhistoria Konami sorgligt nog tycks ha glömt bort.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Styx: Shards of Darkness - Ibland kommer det spel jag inte fastnar vid direkt, men som liksom växer på mig ändå på andra premisser än spelbarheten. Och det är just här vi hittar det underbara Styx: Shards of Darkness. Det är som en spelbar saga med en underbar huvudkaraktär, riktigt fiffiga stealth-moment, bra design och en värld som liksom andas och känns levande. En liten smygare sådär, du absolut bör sätta dig och spela igenom någon helg framöver. Du kan tacka mig sedan.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• The Swapper - Ni vet sådana där genomgeniala indiespel som Braid, Fez eller Papers, Please som får en att se världen med andra perspektiv och använda hjärnan på ett helt nytt sätt? Vart jag vill komma är att The Swapper är exakt ett sådant spel. Hela tiden utmanas din moral samtidigt som du ställs inför pussel du garanterat aldrig sett förr, och äventyret liksom bara växer på dig hela vägen fram till slutet. Tyvärr föll The Swapper lite mellan stolarna och missades av många, men vad gör väl det, då kan du ju uppleva det nu istället. Grattis till alla er som inte spelat tidigare.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Tokyo Xanadu Ex - Gillar du Persona-serien? Frågan är egentligen dum eftersom svaret är "det gör alla med god smak", och just därför tycker jag att det är hög tid att du bekantar dig med Tokyo Xanadu Ex. Det är ett rakt igenom ultrajapanskt äventyr som aldrig någonsin stryker dig medhårs. Kanske är det därför det aldrig fått samma uppmärksamhet som just Persona, det är helt enkelt lite mer svårtillgängligt. Ge det bara chansen dock och du kommer snart hänga med coola kids som rensar japanska portaler från monster som om du aldrig gjort annat.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now

• Velocity 2X - Det här med att bli kidnappad av utomjordingar är inget att skämta om. Lyckligtvis är Lt. Kai Tana en redig person som måste ta sig bort genom att skjuta sig fram genom banor med perspektiv både från sidan och rakt uppifrån. Grafiken är stilistisk, ljudet blytungt och spelkontrollen klockren. Om du inte vill prova på detta guldkorn enbart på min rekommendation, så gör det då för alla andra människor som också tillfångatagits av utomjordingarna i spelet.

Har du några godbitar att dela med dig av på PS Now som du tror att andra Gamereactor-läsare kan ha missat?



Loading next content