Svenska
Gamereactor
artiklar

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

I höst är det äntligen dags för Playstation 5 och detta är lanseringstitlarna som Hegevall önskar spela, då...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I höst är det då äntligen dags. Både Sony samt Microsoft dundrar ut nya konsoler och av förhandsinformationen att döma kommer det att handla om två stycken ordentligt kraftfulla paket med dedikerade ljudprocessorer och massa grafiskt lull-lull som kommer att göra spelen ursnygga, såklart. Men vad kommer att släppas i samband med maskinerna? Kommer Sony att ha en starkare launchtitle-hög än vad de hade till Playstation 4 och kommer de att våga satsa så pass hårt att vi kanske får se Horizon, Gran Turismo samt Spider-Man samma dag som enheten börjar säljas runt om i världen? Tiden får såklart utvisa men nedan har jag listat lite spel som jag drömmer om att få avnjuta på lanseringsdagen.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Horizon: Zero Dawn II
Jag är definitivt en av dem som verkligen älskade Guerrillas märkliga mix mellan Barnen Hedenhös och Transformers 4 och längtar något enormt efter en fortsättning. För vi vet ju att spelet är under utveckling och vi vet ju att det kommer att bli görsnyggt och ytterst expansivt. Jag tror dessutom att det kanske till och med kan vara dags för detta lagom till PS5-premiären i höst/vinter. Guerrilla är en av Sonys bästa studios och de släppte ju trots allt ett storspel på lanseringsdagen av PS4:an så detta är ingen högoddsare direkt.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5
Detta är en annons:

Gran Turismo Sport 2
Polyphony Digital gillar inte Gamereactor och det handlar i stort sett enbart om att jag kritiserat Gran Turismo 4-6 hårdare än i stort sett alla annan spelpress. För det var helt enkelt inte särskilt bra racingspel, om du frågar mig, och det kändes i omgångar som om studion som en gång i tiden revolutionerade hela genren - hade kört fast. Det var inte förrän de släppte ifrån sig Gran Turismo Sport som det lossnade på riktigt och för egen del står det klart att detta är studions näst bästa spel, någonsin. Just därför hoppas jag såklart på en tvåa lagom till lanseringen av PS5, även om jag tror att ryktet om Gran Turismo 7 är mer troligt. Det tisslas och tasslas om att Polyphony arbetat med GT7 i närmare fyra år nu och kommer att ha spelet färdigt till hösten.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Marvel's Spider-Man 2
Ratchet & Clank-gängets serietidningsäventyr var bra men det var enligt mig aldrig lika bra som Rocksteadys geniala Arkham-titlar. Men med mindre upprepning i uppdragen och uppdragsdesignen tror jag att uppföljaren till Marvel's Spider-Man kan nå samma fenomenalt höga nivåer som Läderlappen gjort under sin tid som spelhjälte och detta tror och hoppas jag kommer att vara färdigt lagom till lanseringen av Playstation 5. Mer troligt är det väl kanske egentligen att det blir ett Ratchet-spel i höst, komplett med referensklassad grafik och enorma banor proppade av detaljer. Och det blir isåfall verkligen inte fy skam, det heller.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5
Detta är en annons:

Wipeout 2097 VR
Även om Sony delvis övergett denna spelserie de senaste åren och även om tiden för ilsnabb, futuristisk svävarracing verkar vara förbi (en gång i tiden var det ju något av det hetaste som existerade med flertalet kopior samt konkurrenter som F-Zero, Rollcage, Jet Moto samt Extreme-G) hoppas jag på en sanslöst påkostad revansch lagom till lanseringen av Sonys kommande konsol. Jag hoppas såklart att Sony Studio Liverpool mekat ihop en ny PSVR-upplevelse som tillsammans med ett hårt uppgraderat PSVR-headset kommer att chockera på samma sätt som jag upplevde att både Astro Bot samt Tetris VR gjorde för ett par år sedan.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Knack 3
Det hade varit väldigt trevli... Haha, nej. Såklart inte. Jag bara drygar mig. Ge oss absolut inget mer Knack, tack. Det vore direkt fruktansvärt.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Killzone V
Det ryktas ju om att Guerrilla arbetat på ett multiplayerfokuserat Killzone i flera år nu och att det kommer att släppas lagom till lanseringen av Playstation 5 för att konkurrera med allt från Halo: Infinite till Call of Duty, Battlefield samt Overwatch. Och även om jag mycket hellre skulle vilja ha ett Killzone där singleplayer är huvudfokus, låter det såklart riktigt mustigt om det nu visar sig stämma. För multiplayerportionen av framförallt Killzone 3 är såhär i efterhand en helt klart underskattad sådan och MP-matcherna i Shadowfall var även de minnesvärda. Om det blir det där beryktade multiplayerspelet lagom till launch, vill jag ha mer tyngd, sot, mörker och ilska än vad som fanns i Shadowfall, tack. Mer Helghanskt dödskrig, mindre scifi-hoppande i stålgrå, kliniskt rena kontorslokaler.

Önskedrömmar: Premiärspelen till PS5

Uncharted 5
Att Naughty Dog arbetar på ett nytt Uncharted samtidigt som de slutcrunchar med The Last of Us: Part II är inte troligt. Nej. Jag tror dessutom att Sony i tysthet överlåtit Uncharted som spelserie till någon annan studio, med Naughty Dogs säkra blick i form av överblicksproducenter. För även om Nate Drakes popcorn-doftande matiné-resa genom en värld av Indiana Jones-aktiga hemligheter och fynd är en vital del av Naughty Dogs DNA, har de ju tidigare övergett både Crash Bandicoot samt Jak & Daxter för att röra sig framåt, och jag hoppas att vi kommer att få ett nytt Uncharted lagom till PS5-lanseringen. Även om det så "bara" är ett stickspår likt The Lost Legacy.

Vilka titlar vill du spela till PS5 på releasedagen?



Loading next content