Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 44

Den sista veckan av oktober såg en stor titel försenas... igen. Men vad har hänt i övrigt? Ta reda på det i vår summering av veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 44
Ja, tre veckor längre får vi nu vänta på Cyberpunk 2077.

VECKANS TOPPNYHETER:

Cyberpunk 2077 försenas (igen) - Då var det dags igen då. Ett av årets hetaste spel blir återigen uppskjutet. Denna gång är det tre veckor längre vi tvingas vänta och planerat lanseringsdatumet är nu istället den 10:e december. Detta trots att spelet nått guldstatus, det vill säga att spelet är färdigt. NYHETEN.

Insider: Förändringar på väg till Halo-utvecklaren 343 Industries - Halo Infinite övertygade nog inte speciellt många när det visades upp, trots att det varit under utveckling i fem år. Nu sägs det att stora förändringar är på gång hos utvecklaren. Exakt vad det ska vara är ännu oklart, men det ska inte vara spelrelaterat. NYHETEN.

Rykte: Level-5 kommer inte längre ge ut spel utanför Japan - Ni No Kuni blev en braksuccé. Yo-kai Watch likaså och Professor Layton-serien håller hög kvalitet. Men nu kan det vara slut med det om du inte bor i Japan. Ett rykte säger nämligen att Level-5 kommer sluta ge ut spel utanför hemlandet då de i stort sett avvecklat sin verksamhet i Nordamerika. NYHETEN.

Detta är en annons:

Playstation 4 har nu sålt 113,8 miljoner enheter - Det går inte att bli annat än imponerad varje gång försäljningssiffror för Playstation 4 visas upp. Trots att Playstation 5 är nära lyckades Sony sälja 1,5 miljoner PS4:or det senaste kvartalet, vilket tar de totala försäljningssiffrorna riktigt nära 114 miljoner. Det meddelades också att 59% av spelförsäljningen nu är helt digital.NYHETEN.

Rykte: 4K-versionen av Nintendo Switch har mini-LED - Det har ryktats ett tag om att Nintendo är på väg att släppa en 4K-version av Switch. Nu säger andra rykten att Nintendo avslutat samarbetet med nuvarande skärmleverantörerna Sharp och JDI. De gör LCD-skärmar, men tydligen vill Nintendo istället arbeta med taiwanesiska Innolux Corporation för att istället förse enheten med mini-LED. NYHETEN.

MISSA INTE:

Cyberpunk 2077 blev försenat på grund av nuvarande konsolgeneration
Bethesda: Alla Elder Scrolls har innehållit någon Xbox-exklusivitet
AMD har utannonserat Radeon RX 6000-serien
Vi packar upp Playstation 5
Vi packar upp Xbox Series X

Detta är en annons:
Gamereactor summerar: Vecka 44
Det kan vara slut på spel från Ni No Kuni-skaparen utanför Japan.

RECENSERADE SPEL:

The Dark Pictures: Little Hope (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 6
Man of Medan imponerade inte våra recensenter när det släpptes och det andra spelet i Supermassives skräcksamling The Dark Pictures imponerar lika lite. En buss kraschar i byn Little Hope, varav spelets titel, och de fem spelbara karaktärerna måste leta efter hjälp. På vägen sker övernaturliga saker och jump scares blandas in med jämna mellanrum. Det är snyggt designat, men valen känns inte betydelsefulla då det blir väldigt liknande resultat.
Läs hela recensionen här.

Pokémon Sword/Shield: The Crown Tundra (Switch) Betyg: 7
Pokémon Swords/Shields nya kalla expansion är här och det är ett steg i rätt riktning i snön. Området är fyllt med mysterier och rykten om legendariska Pokémon och det är upp till dig att upptäcka om de är fakta eller fiction. Det tar dock bara två timmar att ta sig igenom det, vilket så klart är alldeles för kort. Dessutom är svårighetsgraden fortfarande för låg. Trots det är storyn fortfarande bra.
Läs hela recensionen här.

Pikmin 3 Deluxe (Switch) Betyg: 8
Pikmin 3 släpptes för mer än åtta år sedan till Wii U och är nu tillbaka på Switchen för en deluxe-version. Det är så klart lika urgulligt, men med lika många stora, stygga fiender som vanligt. Storyn är tyvärr alldeles för kort med ungefär 15 timmar att ta sig tillbaka till hemplaneten. Johan ville helt enkelt tillbringa mer tid med sina gulliga vänner. Dessutom finns det några störande buggar.
Läs hela recensionen här.

Watch Dogs: Legion (PC, PS4, PS5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X) Betyg: 7
Watch Dogs är tillbaka och har tagit steget över till London, en huvudstad där du inte kan göra någonting utan att vara övervakad av staten. Det är en riktigt trevlig stad att vistas i, med åtta olika stadsdelar. Designen är överlag en av de största behållningarna med spelet. Uppdragen är minnesvärda, men de verkar inte ha tagit till sig av kritiken angående fordonsfysik, för här är den lika dålig som vanligt.
Läs hela recensionen här.

Amnesia: Rebirth (PC, PS4, PS5) Betyg: 8
Patrik fick en läskig inledning som nytillskott på redaktionen. Han slängdes nämligen direkt in för att recensera skräckspelet Amnesia: Rebirth. Detta är är en fristående uppföljare som också bygger en bro till händelserna i Amnesia: The Dark Descent. Atmosfären är fenomenal med bra ljud och design på interiörer. Monstrena är läbbiga, men det finns för få typer av dessa. Läs hela recensionen här.

Doom Eternal: The Ancient Gods - Part One (PC, PS4, PS5, Stadia, Switch, Xbox One, Xbox Series X) Betyg: 7
Är det något som Doom Slayer aldrig får slut på är det demoner att utrota. Nu är Doom Eternal tillbaka med den första storyexpansionen. Fiende efter fiende slängs i nyllet på dig och striderna är många, brutala och oerhört tillfredsställande. Räkna med en hel del buggar som kan förstöra spelupplevelsen något. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 44
Londonbaserade Watch Dogs: Legion har recenserats.
Gamereactor summerar: Vecka 44Gamereactor summerar: Vecka 44
Liksom The Dark Pictures: Little Hope och Pokémon Sword/Shield: The Crown Tundra...
Gamereactor summerar: Vecka 44Gamereactor summerar: Vecka 44Gamereactor summerar: Vecka 44
... samt Pikmin 3 Deluxe, Amnesia: Rebirth och Doom Eternal: The Ancient Gods - Part One.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:

Våra danska kollegor fick sig en pratstund med Xbox-bossen Phil Spencer och där diskuterades allt från Game Pass till studioköp. Vi intervjuar Xbox-chefen Phil Spencer.

Vår serie om favoritögonblick med Xbox-konsolerna rullar på. Den här veckan har du kunnat läsa mina och Henrics minnen.
Mina favoritögonblick med Xbox (Henric).
Mina favoritögonblick med Xbox (Vahlström).

Nu är lanseringen läskigt nära. Nästa generation är här. Men hur kommer de se ut i TV-möbeln? Vi frågar dig därför, PS5 eller Xbox Series X - Vilken konsol är snyggast?.

Filmen Dune är tillbaka, men hur bra kommer den egentligen att bli? Dune: Ny Sagan om ringen eller superflopp?.

Tillbaka är även vår artikelserie Briljanta B-filmer. Det här gången kan du läsa om Briljanta B-filmer: Fantasy.

BLOGG:

Amazon har slagit upp sina onlineportar i Sverige, men översättningen verkar inte övertyga helt och hållet. Speltitlar som Watch Dogs 2 och Need for Speed Payback har blivit Titta på hundar 2 och Behöver du hastighet - återbetalning. Petter fick då ett sug och säger att "nu ska jag titta på hundar".

Patrik är våran nya redaktionskompis, efter att ha tillbringar flertalet år som duktig moderator och bloggare. Och i Halloween-tider har han rankat sina skräckfavoriter. Han frågar också dig, vilka är dina favorit skräckspel inför Halloween?

Ett annat nytillskott, men ändå inte, är Erik Nilsson Ranta som många av er kanske redan känner till. Han är nu till baka i teamet och meddelar helt enkelt att Ranta har landat.

Gamereactor summerar: Vecka 44
Vi har packat upp både Playstation 5 och Xbox Series X. Men vilken tycker du är snyggast?


Loading next content