Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetast 2021 (2)

Här kommer den andra delen (15-06) i listan över det vi på Gamereactor anser vara årets 20 hetaste spel, alla kategorier...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

Här hittar du den första delen: Länk

Hetast 2021 (2)

(15) Cyberpunk 2077 (2021)
Vi vet, The Witcher-polackernas hett efterlängtade actionrollspel släpptes den 10:e december förra året. Det finns redan ute, på butikshyllorna. Vi har redan recenserat det. Men det Cyberpunk 2077 vi alla nu spelat är ju som vi alla därmed vet inte alls spelet som vi hade blivit lovade. Det är en blek, buggigt kass skugga av vad det skulle ha varit. CD Projekts löften om en levande, myllrande, inbjudande, expansiv stad proppad med supersmarta invånare som levde sina egna liv, enligt dygnscykler och andra förhållanden, infriades aldrig i spelet vi fick ifjol. Och det vill vi ju se. Möjligheten att nyttja stadens vertikalitet, springa på väggar, spela den egentligen sex timmar långa prologen samt trimma fordon och köpa fastigheter - blev vi ju också livade. Men de löftena infriades aldrig heller. Utöver det skulle vi ju få ett djupt rollspelssystem med verkliga vägval och konsekvenser, det fick vi aldrig heller. Vi skulle få smarta poliser och fantastisk bilfysik. Det fick vi inte heller. Och då har vi såklart inte ens börjat rabbla upp de 20 000 buggar och tekniska tillkortakommanden vi stött på under våra timmar i Night City. Därför... Anser vi att ett lagat, uppdaterat, uppgraderat, fixat, utbyggt Cyberpunk 2077 enligt det som utlovades på förhand - är ett av årets hetaste spel. Jobba hårt, undvik sömn. Omdefinera begreppet "crunch" nu, CD projekt Red. Det är ni skyldiga oss alla efter era välplanerade lögner.

Hetast 2021 (2)

(14) Back 4 Blood
Att tillsammans få kämpa oss fram genom horder av odöda och med nanometers marginal klara livhanken i Left 4 Dead samt uppföljaren, hör till några av våra finaste spelminnen. Men en trea har vi fått vänta på. Tills nu. Någon trea syns i och för sig inte till, men i allt väsentligt är detta det Left 4 Dead 3 vi tjatat om i tio års tid. Utvecklarna är desamma, konceptet likaså och att få chansen att återigen klara livhanken under de jävligaste av odds tack vare utmärkt samarbete är något vi ser mer fram emot än Corona-vaccin, tror vi.

Hetast 2021 (2)

(13) Kena: Bridge of Spirits
Efter att en snabb glimt av spelet visades i somras på ett Playstation event är vi många som väntar med spänd förväntan på den lilla spelstudion Ember Labs färgglada och helmysiga spel Kena Bridge of Spirits. I rollen som Kena, en ledsagare av andar, beväpnad med både en magisk stav och en pilbåge ska vi utforska en värld som ser ut att slå Pixlar och Disney på fingrarna i vad det gäller vackra färgsprakande animationer för att häva en förbannelse som vilar över en övergiven by i en sagolik trolsk skog. Och hon vandrar inte ensam, till sin hjälp har Kena mini-andarna Rot som verkligen kan slåss i en gullighetstävling mot Star Wars storögda Porgs och vinna fighten med hästlängder. Trots sitt puttenuttiga yttre har dessa en förmåga att bryta ner döda och käka allt som är förruttet till frukost och på så vis hjälpa henne att få kraftfulla förmågor, så det gäller att samla på sig så många små filurer som möjligt så hon har en chans i striderna mot alla de osaliga andarna som sitter fast och inte kan gå vidare till andevärlden. Vi ser fram emot att lägga vantarna på spelet nu i vår och få njuta i vad som ser ut att vara ett riktigt charmigt och mysigt spel.

Hetast 2021 (2)

(12) Forza Motorsport 8
I höst lär det förhoppningsvis smälla. Dan Greenawalt och hans 200 man starka Turn 10-team gör sig redo för att rulla ut den åttonde delen av deras Gran Turismo-utmanare, den här gången exklusivt till Xbox Series X och med en omarbetad fysikmotor som förhoppningsvis inte blir lika blek som den var i spel nummer sju. Vi vill se en återgång till simtänket som genomsyrade den mästerliga fyran, och mindre arkadaktig lättillgänglighet och kursiverad menytext.

Hetast 2021 (2)

(11) Ratchet & Clank: Rift Apart
Av alla spel vi hittills fått se till Playstation 5, är det inget som mer skrikit "nästa generation" Ratchet & Clank: Rift Apart. Det mest uppenbara är såklart det faktum att Ratchet tack vare SSD-hårddisken sömlöst färdas mellan olika världar, men det känns oförskämt att inte nämna den enastående grafiken som bokstavligt talat för tankarna till förrenderad film. Och när detta kompletteras med vad som faktiskt tycks vara ett riktigt underhållande spel, ja då fallet vi pladask såklart. Ratchet & Clank: Rift Apart är ett av årets hetaste titlar, och att 2021 blir något alldeles extra för Lombax-entusiaster råder det ingen tvekan om.

Hetast 2021 (2)

(10) Riders Republic
Det var under en Ubisoft Forward-visning förra året som de franska speljättarna visade upp Riders Republic, en form av andlig uppföljare till Steep. Men istället för att bara återbesöka snötäckta toppar för extremsport så kan horder av spelare ta sig an lite mer varierade klimat. Utöver skidor och snowboards så har vi också cyklar och motorcross till hands för våra digitala adrenalinkickar. Steep var ett spel som lyckades samla en trogen skara fantaster med åren och Riders Republic verkar ta detta koncept ett par steg längre. Det här spelet var planerat att släppas nu till februari, men fick nyligen en försening med "senare i år" som senaste kommentar. Förhoppningsvis dröjer det inte för länge innan spelet släpps och vi får dyka ner bland tallar och klippor.

Hetast 2021 (2)

(09) Gran Turismo 7
Gran Turiusmo 7 hade aldr4ig varit med på denna lista, det hade faktiskt inte ens varit tilltänkt här, om det inte hade varit för att GT Sport förändrat vår grundsyn på Polyphony Digitals kultförklarade racingföljetong. Med deras senaste spel lyckades Kazunori Yamauchi och hans 90-mannateam med konststycket att renovera allt det som kändes gammalt och förlegat i Gran Turismo 6 och deras nya fokus på "riktig" GT-racing var något som vi på Gamereactor verkligen uppskattade. Nu kommer ju naturligtvis GT7 att kretsa klart mer kring framhjulsdrivna elbilar med 90 hk som understyr som grisar och liksom "hasar" sig igenom kurvorna, precis som i Gran Turismo 4, 5 och 6. Men det finns massa hopp här, inte minst eftersom GT Sport-fysikmotorn (som nyttjas i Gran Turismo 7) är mycket bättre än vad spelserien innehållit de senaste 16 åren, och grafiken till Playstation 5 kommer naturligtvis att vara alldeles bedårande. Vi ser mycket fram emot nyttjandet av den haptiska feedbacken samt de adaptiva avtryckarna i Dual Sense, också. Här tror vi att Gran Turismo 7 kan bli sådär extra fränt.

Hetast 2021 (2)

(08) Halo Infinite
Halo 5: Guardians lanserades under hösten 2015, och sedan dess har vi suktat efter att få se vad Microsoft och 343 Industries haft för planer gällande den älskade ringvärldssagan. Begäret växte sig sedan ännu starkare under 2018 då Halo Infinite officiellt annonserades under E3-mässan, och när det sedan stod klart att vi skulle ta våra första stapplande steg på den nya Xbox-hårdvaran tillsammans med allas vår Master Chief blev väntan snudd på olidlig. Tyvärr lanserades visserligen Xbox Series X utan vare sig spartan-krigare och Covenant-styggingar då en sämre demovisning under 2020 gjorde att Phil Spencer flyttade fram releasefönstret för att se till att den höga standarden som serien gjort sig känd över skulle hållas. Nu däremot, eller mer specifikt hösten 2021, är det äntligen dags att låta en sex år lång väntan kulminera, och med tolv extramånader i utvecklingsugnen så kan vi inte annat än tro att Halo Infinite kommer vara något utöver det vanliga. Visst, det har funnits några varningsflaggor som gör att hype-mätaren inte slår helt i taket ännu, men att Halo Infinite är ett av årets hetaste titlar råder det absolut ingen tvekan om.

Hetast 2021 (2)

(07) It Takes Two
Från den svenska spelstudion Hazelight som grundades av Josef Fares och som tidigare ligger bakom spelet A Way Out kommer nu deras senaste titel It Takes Two och precis som A Way Out är det ett co-op-spel som inte går att spela ensam utan behövs upplevas med en kompis i soffan eller med en kompis över nätet. Vi serveras en berättelse om gammal kärlek som börjat knaka i fogarna, skilsmässan står och knackar på dörren så när Rose föräldrar Cody och May's äktenskap börjar rämna i trådarna tillverkar dottern desperat dockor som representerar föräldrarna och med någon sorts magi lyckas hon överföra dom till dockornas stickade små kroppar. Här börjar en knasig resa om att återfå sina mänskliga kroppar genom att lära sig att samarbeta igen och jobba på sin relation och kanske till och med lyckas lappa ihop det som blivit trasigt. Det ser ut att bli ett galet plattformsäventyr fyllt med pussel, skjutande och plattformshoppande vilket kanske borde lägga mallen för hur just äktenskapsrådgivning borde se ut för oss alla. Samarbetsläge är inget som växer på träd längre så vi väntar med förtjusning på att uppleva äktenskapets baksida och allt vad det innebär med kompisen i soffan beväpnad med varsin handkontroll.

Hetast 2021 (2)

(06) Dirt Rally 3.0
Vi vet ju just nu inte riktigt om trean kommer att släppas i år, men med tanke på att det nu är två är sedan tvåan rullades ut och med tanke på uppköpet av Codemasters samt skvaller om att Dirt Rally-teamet arbetat sedan april 2019 med del tre, vågar vi tippa på att Dirt Rally 3.0 dundras ut på butikshyllorna i höst. Och det längtar vi såklart krampaktigt mycket efter. Vi vill se fullständiga field of view-inställningar, bättre möjligheter att skräddarsy custom-rallyn, vassare asfaltsfysik, bättre grafik, mer bilar, sträckor i Belgien, Turkiet, Italien, Japan, Afrika samt Colorado samt ännu mustigare ljudbild, tack.

Nästa del (den tredje och sista) publiceras under morgondagen. Här hittar du den första delen: LänkLoading next content


Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy