Svenska
Gamereactor
artiklar

Projekt Xbox 360: Tankegångarna

Chefredaktör Hegevall saknar att mörda sina kompisar i Halo 4 via systemlänk och har därför börjat köpa på sig Microsofts gamla prylar, igen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag har ett fantastiskt tight grabbgäng. Mina bästa kompisar. Och för det är jag evigt tacksam. För det är trots allt rätt få förunnat att vid 43 års ålder, med barn och hus och allt däremellan - att hålla ihop som vi gör, fortfarande. Efter alla dessa år. Alla de turer som livet bjudit på. Vi är åtta stycken farbröder som ses varje söndag, och så har det sett ut i närmare 25 års tid nu. Och förutom mat (mycket av våra kvällar kretsar kring matlagning) och fighting (vi kikar nästan alltid på lördagsnattens UFC-gala eller någon tillställning anordnad av exempelvis Bellator eller One FC) har TV-spel på ett eller annat sätt varit en gemensam nämnare för alla dessa sammankomster, genom åren. Och det var så idén dök upp, igen. Vi pratade igenom våra kollektiva favoritspelminnen för några veckor sedan, och de är rätt många vid det här laget.

Projekt Xbox 360: Tankegångarna
Den fräschaste modellen av Xbox 360 inhandlades under fredagen. Två stycken konsoler.

Doom, pratade vi en hel del om. Tekken 5, dök upp tidigt i dessa samtal. Alla vi minns när vi under Playstation 3-eran lirade minst 50 matcher Tekken 5 varje söndag. Minimum. Rock Band 2 var en annan favorit hos oss, kollektivt. Vi spelade oförskämda mängder av Harmonix underbara uppföljare. Street Fighter Alpha 3 dök upp, vilket jag nu har i form av ett Arcade Dreams-kabinett med ett original-CPSII-kort i nyckick, på mitt kontor, och vi pratade mycket om Forza Motorsport 4, GTR 2 och om Mashed II: Fully Loaded. Det konsumerades även ofantliga mängder Wrecked, på Xbox 360. Osannolika mängder skulle jag vilja påstå. Ofta samlades vi vid middagstid och körde sedan de där buggiga småbilarna i 4-5 timmar, utan pauser - vilket jag kan sakna. Just nu heter spelet där vi stoppar in mest tid Dirt Rally 2.0 och då är det ju i 6DOF-racingriggen som spelandet sker. Igår var en sådan kväll, till exempel. En av snart 20 stycken de senaste fyra månaderna. Vi samlas, igår var vi sex personer, väljer en varsin sträcka och kör sedan med samma bil och samma setup, rakt igenom. Bäst totaltid vinner rubbet, såklart. Roligt så in i Norden.

Projekt Xbox 360: Tankegångarna
Nio stycken trådlösa handkontroller har införskaffats. En av dem är såklart en reservdosa.
Detta är en annons:

Men förutom alla dessa underbara spelminnen var det ett spel som dominerade diskussionerna denna söndag, och det var Halo 4. I mitt förra hus installerade jag dubbla Xbox 360-enheter på varsin våning, inklusive åtta stycken handkontroller och två exemplar av 343 Industries utskällda fyra, vilket ledde till att vi använde Forge för att rensa upp på två av favoritarenorna ("Haven" och "Landfall") för att sedan mosa runt, åtta spelare, via System Link, i många, långa timmar. Alla gillade det, eller... Alla vi älskade dessa spelkvällar. Även de som var och är usla på just förstapersonsaction och då i synnerhet Halo. Vi var alla rörande överens om att dessa spelkvällar var några av de roligaste vi alla upplevt under de senaste 25 åren. Och då slog det mig, att jag såklart borde ställa i ordning detta igen. Ta nya tag. Återuppväcka den gamla klassiska Halo-ilskan och upprätta en retrodoftande systemlänk i mitt nya hus.

Projekt Xbox 360: TankegångarnaProjekt Xbox 360: Tankegångarna
Halo 4 och Halo: CE via systemlänk på två stycken TV-skärmar. Det är spelmagi det och att 343 sabbade detta i Halo 5: Guardians sitter säkert på tronen över spelvärldens största hjärnsläpp, genom tiderna.

En av konsolerna som vi använde där för lite drygt sju år sedan, var dock Mäkis. Den andra pajade och slängdes. Dosorna vet jag inte var de tog vägen och efter många timmars genomsökande av lådor, hittade jag bara ett exemplar av Halo 4. I och med detta drog jag igång en shoppingrunda under fredagen, som kändes mer än lovligt bisarr. Jag var ut på Blocket och shoppade två fräscha Xbox 360-konsoler (den sista versionen, den svarta - kompakta), nio stycken fräscha dosor och ett exemplar av Halo 4. Jag var sedan ut på Ebay och surfade, hittade en brittisk retrobutik som sålde två exemplar av Halo: Combat Evolved Anniversary och klickade på "Buy now". Jag besökte även Netonnet för att beställa en 15 meter lång ethernet-kabel och lite kabellist. Härmed inleds projekt Xbox 360, hur bisarrt det nu än må kännas för mig att lägga sammanlagt 3480 kronor (haha!) på gamla spel som jag för flera år sedan slängde. Men vi är alla åtta lika taggade på att komma igång med Halo 4 (och Halo) via systemlänk och den här gången ska det göras en permanent installation med kabel dragen i list och maskiner på snygga platser som inte syns, men som alltid kan stå där de står.

Jag är officiellt übertaggad och kommer som du såklart redan begripit att skriva om projektet i ett antal kommande krönikor.

Detta är en annons:


Loading next content