Svenska
Gamereactor
artiklar

Sämst: Nintendo

Zelda, Metroid, Mario, Donkey Kong, Pokémon, Animal Crossing... Många ikoniska spelserier har de släppt ifrån sig. Men vilka är deras tre sämsta spel genom alla tider? Petter har svaret...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Låt oss vara helt ärliga här. 100% uppriktiga. Nintendo är den spelutvecklare som genom tiderna släppt minst usla spel, med tanke på den mängd titlar de pressat ur sig sedan tidigt 80-tal. Deras resumé är en urstark sådan och den lägstanivån som den japanska speljätten ständigt håller, är skyhög och rysligt imponerande. Det vet vi alla, oavsett hur tokig (eller inte) man är i Zelda, Metroid eller Pokémon. Detta gör det såklart svårt att lista tre stycken spel som Nintendo både utvecklat och gett ut som inte höll/håller måttet, men de finns. De existerar, och här kommer det jag anser vara företagets tre sämsta titlar genom alla tider.

Tidigare delar ur artikelföljetongen Sämst!:
Sämst: Sega

Här hittar du artikelserien "Bäst":
Bäst: Total War
Bäst: Forza
Bäst: Far Cry
Bäst: Half-Life
Bäst: Pokémon
Bäst: Fallout
Bäst: Gran Turismo
Bäst: Mario Kart
Utvecklarspecial:
Bäst: Id Software
Bäst: Capcom
Bäst: From Software
Bäst: Insomniac
Bäst: Rockstar
Bäst: Rare
Bäst: Konami
Bäst: Ubisoft
Bäst: Nintendo
Bäst: Tecmo
Bäst: Team 17
Bäst: Square Enix
Bäst: Namco
Bäst: Activision
Bäst: Suppermassive Games
Bäst: Sega

Sämst: Nintendo
Detta är en annons:

My Pokémon Ranch
Tanken, om jag inte missminner mig, var ju att detta Wii-spel skulle fungera som en slags Animal Crossing-variant där vi som spelade skulle kunna importera våra hittade, sparade Pokémons från åtta olika, tidigare spel i serien till vår ranch, och leka med dem där, inuti My Pokémon Ranch. Nintendos idé om att göra ett samlingsspel med avslappnad atmosfär och trevligt pillande, i samförstånd med spelsystemet från supersuccéer som Pokémon Pearl/Diamond, var naturligtvis god - men det färdiga spelet var och förblir ett rejält snedsteg. Grafiken var till att börja med så stygg att vi här på Gamereactor under flera år använde My Pokémon Ranch som ren lunchtortyr vilket alltid framkallade våldsamma skrattsalvor hos kollektivet här på kontoret. När man importerade sin Wii Mii in i spelet såg det så fruktansvärt fult ut att det nästan inte går att begripa, och i kombination med att My Pokémon Ranch faktiskt inte innehöll några spelmoment var och förblir det ett av Nintendos svagaste stunder. Detta var mer eller mindre ingenting, för 400 kronor.

Sämst: Nintendo

Animal Crossing: Amiibo Festival
Nintendo ville göra ett Mario Party-liknande spel baserat på deras hyperpopulära sällskapsdjur i Animal Crossing-världen, dränkt i skojfriska minispel och andra utmaningar, och där föddes idén till Amiibo Festival som i grunden mest bara var ett plågsamt pinsamt försök att kränga dyra Amiibos utan egentlig eftertanke. Upplägget var gräsligt tunt, poänglöst och segt. Det fanns något djupt manipulativt i hur Nintendo tvingade spelaren att använda Amiibos i det här spelet som i kombination med hur lite faktiskt spelmoment det innehöll gjorde detta till ett av de sämsta Nintendo-spelen vi någonsin sett.

Sämst: Nintendo
Detta är en annons:

Donkey Kong: Barrel Blast
Tanken med Donkey Kong: Barrel Blast var först att utveckla ett Mario Kart-doftande racingspel till Gamecube där spelaren alltså tävlade genom att nyttja de där märkliga Bongo-Congas-trummorna som Nintendo släppte för en himla massa år sedan. Idén slängdes dock på soptippen halvvägs in i produktionen och Donkey Kong: Barrel Blast släpptes istället till Wii där spelaren tvingades nyttja Nunchuk/Wii Remote för att vifta de vildsinta aporna över mållinjen. Låter det som ett roligt spel? Nej, det gör det alltså inte, alls - vilket det heller inte var. Jag minns med stor tydlighet när en lurig Jonas Elfving lyckades övertala mig att testa det varpå han satt bakom en gardin och fnittrade frenetiskt medan jag tappade humöret, fullständigt. "Racingen" gick hopplöst segt och långsamt, spelkontrollen var fruktansvärd precis som den stygga grafiken och den variationsfattiga musiken. Detta, mina damer och herrar, är Nintendos sämsta spel någonsin.

Vilka anser du vara Nintendos sämsta spel, någonsin?



Loading next content