Svenska
Gamereactor
artiklar

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

Vi fortsätter hjälpa dig att hitta godbitarna till Xbox Game Pass och PS Now i det jättelika utbudet av underhållning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I veckan tipsade vi om tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass, och jag lovade som bekant att göra detsamma för Playstation Now. Precis som för Xbox ligger fokus på att vaska fram fina spel som jag misstänker att många av er kanske missat, snarare än nödvändigtvis de största spelen eller de som fått allra högst betyg.

Därmed är det tomt på Sonys stora spelserier här, och det beror på att jag (på sannolikt goda grunder) tror att du redan är bekant med dem. Men nog svamlat, här är tio guldkorn till PS Now jag tycker du bör spela. Vill du läsa del ett, hittar du den här.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Aragami - Ninjas och stealth borde naturligtvis gå hand i hand, men i spelvärlden förknippar vi dessa maskerade luspudlar främst med massmord i fullt dagsljus (alternativt skräpmatssugna sköldpaddor). Undantag finns lyckligtvis, som Aragami till exempel. Här får du äntligen lajva ninjasimulator och ta folk av daga lite elegant från en mer... dold tillvaro. Att det dessutom är spännande, vackert designat och ljuvligt välanimerat sätter vi väl också på pluskontot va?

Detta är en annons:
Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Bionic Commando Rearmed - Ett spel från 2008? Japp, och jag backar inte en sekund från detta val. Dels är det ett förnämligt actionäventyr på klassiska premisser och mer ett upplägg som fortfarande är tämligen unikt, men framför allt så har det bland de roligaste spellägena för lokal multiplayer jag någonsin lirat. Varje gång polarna samlas för en spelkväll av gammaldags snitt, är detta ett obligatoriskt inslag, där striderna känns som totalt oplanerat kaos, där du hela tiden har full kontroll. Varm rekommendation på detta nästa gång du har fyra vänner i samma rum, du kan tacka mig sedan.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Broforce - Hur skulle Probotector se ut om det hade Rambo, Mister T eller Bruce Lee i huvudrollerna? Svaret är: ungeför som Broforce. Här träffar vi en styrka som består av hutlösa mängder parodierad testosteron i ett actionäventyr som lyckas med konststycket att bjuda på ljuv nostalgi, glada skratt, blytung action och co-op i en och samma produkt. Upp till fyra personer kan vara med och röja, men så länge ni är minst två finns här kopiösa mängder underhållning att hämta.

Detta är en annons:
Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Broken Age - Idag har ju klassiska peka/klicka-spel haft en rejäl revival med båda nya äventyr utvecklade av genrens giganter samt återutgivningar av de största klassikerna. För min egen del skulle jag säga att återkomsten startade 2014 i och med lanseringen av Tim Schafers Broken Age. Just för att herr Schafer är inblandad vill jag hålla mig borta från att alls skriva om storyn, men tro mig när jag säger att du bör ge detta chansen när helst du har en helg för dig själv och känner får något extra briljant att njuta av.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Catherine - Snusk och spel brukar ju inte vara en kombination som borgar för kvalitet direkt. Catherine är dock inte vilket spel som helst, utan undantaget som bekräftar regeln. Här får vi följa Vincent Brooks som slits mellan Catherine och Katherine i ett genomgenialt spel som låter historien utvecklas med hjälp av smarta pussel. Catherine blev en storsäljare och har getts ut flera gånger, och vi förstår precis varför. Du bör verkligen ge det chansen för att bilda din egen uppfattning. Se till att spela själv bara, detta är inte för barn.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Dandara - Cirka 100% av er som läser detta har såklart spelat plattformsspel förr. Men glömt allt detta, för i Dandara ställs allt på ända. Då menar vi bokstavligt talat, för här leks det friskt med perspektiv och gravitation där begrepp som höger och vänster snabbt blir lika användbara begrepp som hitåt och ditåt, trots att det handlar om ett tvådimensionellt spel. Det är något med det fräscha upplägget som gör att man initialt bara ler som ett fån, när man ser hur utvecklarna ta konsolvärldens urgenre och liksom bara stuvar om allt på ett sätt vi inte sett tidigare.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Locoroco Remastered - Pusselplattformsspelet Locoroco var faktiskt en redaktionsfavorit som även prydde ett av våra omslag på den tiden Gamereactor var en papperstidning också. Och det var en god anledning. Det unika konceptet förde tankarna till de där gamla labyrintspelen med kula många av oss roade sig med som barn, kombinerat med japanskt vansinne och ett soundtrack som inte liknar något annat. Det här är ett spel som kommer göra dig glad och du kommer fundera över hur man ens är funtad som människa när man kommer på något liknande. På ett bra sätt.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• OlliOlli 2: Welcome to OlliWood - OlliOlli-spelen glöms ofta bort när det snackas skateboard-lir och betraktas nog inte som ett "riktigt" sådant på sina håll. Men låt dig inte luras. Bakom den enkla ytan döljer sig ett underhållande spel som kombinerar skateboard-åkning, trixande och riktigt bra gameplay. Det är dessutom riktigt utmanande på sina ställen, så det ger en skön känsla självförtroende-boost när man lyckas med de många utmaningarna som slungas emot dig i hög fart. OlliOlli 2: Welcome to OlliWood är seriens hittills bästa spel, och det finns trevligt nog till Playstation Now.

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Rainbow Moon - Det här unika rollspelet är ett typiskt sådant där man lätt fastnar för fullständigt och inte kan lägga ifrån sig. Det är turbaserat på klassiska japanska premisser, men delar även flera drag med västerländska rollspel (det är ett tyskt äventyr) och matar hela tiden på med precis som mycket nytt spännande att det känns som man hela tiden har något man bara måste göra innan man ska stänga av. Att det dessutom är otroligt innehållsrikt och har ett djupt system för levlande och utrustning gör ju inte heller saken sämre...

Tio ljuvliga guldkorn till PS Now (2)

• Tricky Towers - Det är få spel jag sett till att införskaffa till alla mina format, men Tricky Towers är ett sådant. Detta kan du spela själv för att utmana dig, men som allra bäst blir det i glada vänners lag. Det här är i grund och botten Tetris, men inga rader försvinner, utan du ska exempelvis bygga högt på tid eller stapla brickor på en liten klippa. Men allt här har fysik, så fogar du inte samman Tetris-bitarna ordentligt, kommer det du bygger tippa och bli rangligt. Och lägger du till kraftbonusar så spelarna kan sabba för varandra samt väder och vind, så förstår du nog snabbt att det blir sjukt svårt att bygga stabilt. Glada skratt utlovas i de senaste årens kanske roligaste pusselpartyspelet.



Loading next content