Svenska
Gamereactor
artiklar
AKTUELLT: E3 2021-täckning

Allt du behöver veta inför E3

Det är bara några dagar kvar till Summer Game Fest och E3 drar igång med fler utannonseringar på mindre tid än under någon annan tid på året. Vi hjälper dig att hålla kollen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Battlefield 6 / 9 juni 16:00 / Länk
EA har flaggat för att de kommer visa upp Battlefield 6 på allvar först i juli. I samband med E3 lär vi dock få ett utannonserande komplett med en trailer samt lite information. Spelet har drabbats av en del läckor, men det finns såklart väldigt mycket mer att visa från dessa jättesatsning. Trots allt var det tre år sedan det sist släpptes något i serien och vi tror att Dice laddat om bössorna rejält.

Summer Game Fest / 10 juni 20:00 / Länk
Producenten och värden Geoff Keighley har utlovat över 30 spel varav flera världspremiärer av efterlängtade titlar. Sony själva är som bekant inte med på årets E3, men de medverkar dock här, så det finns med andra ord chans att få se något från dem här på Summer Game Fest. Även Microsoft medverkar för övrigt här, medan Nintendo valt att stå över (men de har desto mer på själva mässan). För en uppfattning om vad du kan vänta dig i form av gäster, överraskningar och storlek på nyheter, så är Keighleys The Game Awards förmodligen en bra måttstock. Kort sagt en fint kväll med ett välproducerat spel och härliga överraskningar.

Allt du behöver veta inför E3
Redan på torsdag väntas över 30 spel från en imponerande ensemble medverkande.

Netflix Geeked Week / 11 juni 18:00 / Länk
Netflix har satsat hårt på spelvärlden senaste tiden, Även om deras The Witcher baseras på böckerna, råder det ingen tvekan om att det är en serie för spelfansen. Här kan vi räkna med massor av trailers från kommande, popkulturella satsningar som vi kommer att kunna se på Netflix under det kommande året. Vi räknar med flera överraskningar varav säkert någon ny dokumentär om spel.

Detta är en annons:

Koch Primetime Gaming Stream / 11 juni 21:00 / Länk
Koch gjorde något mycket ovanligt och gick ut redan förra veckan med information om vad vi inte kommer få se från dem på E3. Det inkluderar Dead Island, Saints Row, Metro och TimeSplitters - vilket är deras förmodligen hetaste serier. Med det sagt slipper vi bli besvikna, och självfallet skulle inte Koch ha en egen stream om de inte hade något att visa upp. Vi räknar med gott om utannonseringar.

Guerrilla Collective Showcase / 12 juni 17:00 / Länk
Detta är showen för dig som tycker indiespel oftast får en alltför undangömd roll på de andra presskonferenserna. Här står de i stället i fokus. Vad vi får se och hur många spel det blir, vet vi inte, men vi vet att det kommer bli de mest kreativa titlarna på hela mässan.

Allt du behöver veta inför E3
Är det äntligen dags att få se mer från Beyond Good & Evil 2? Och det är väl inte bara vi som hoppas på Splinter Cell?

Ubisoft Forward / 12 juni 21:00 / Länk
Ubisoft har redan på förhand utlovat en titt på nästa Rainbow Six-spel. Det utlovas även nyheter om Far Cry 6 och Riders Republic, så det kommer med andra ord inte saknas spel hos dem. Samtidigt tror vi att Ubisoft har mer än såhär planerat, inte minst nya The Division: Heartland. De brukar kunna överraska rejält, och i slutändan lär det bli en fet show med massor av stora spel. Även om vi nog inte tror det, så håller vi tummarna för att få se både Beyond Good & Evil 2 och Mario + Rabbids Kingdom Battle 2.

Detta är en annons:

Devolver Direct / 12 juni 22:30 / Länk
Mästarna av att trolla och underhålla lär inte göra någon besviken i år heller. Vi lär få se mer från Phantom Abyss, och det har även ryktats om Hotline Miami 3. I övrigt har vi väldigt lite koll, men vi vet att det blir underhållande.

Gearbox E3 Showcase / 12 juni 23:00 / Länk
Borderlands-utvecklarna har ett cirka 30 minuter långt event. Även om de inte sagt något om vad vi kommer att få se, skvallrade Geoff Keighley på Twitter att Gearbox och 2K kommer avtäcka ett nytt spel på Summer Game Fest nu på torsdag - vilket sägs vara en Borderlands-spinoff. Vi kan garanterat räkna med att det spelet i sin tur får en framträdande roll under Gearbox E3 Showcase sedan.

Xbox & Bethesda Games Showcase / 13 juni 19:00 / Länk
Kanske den på förhand mest spännande presskonferensen i år, då Microsoft som bekant nu även har Bethesda i sitt stall och mycket att bevisa. Att Halo Infinite är med får ses som givet, dessutom skymtar Starfield-planeten synligt i Microsofts officiella E3-grafik, vilket bör betyda att det är med på ett hörn. Redan där är det blytungt, men det snackas även om ett nytt Forza Horizon och att vi på nytt ska få se Senua's Saga: Hellblade II. Det lär dock även bjudas på någon överraskning där det snackats om ett vampyrrollspel från Arcane och Wolfenstein III från svenska Machine Games samt att det dessutom ryktas om att Microsoft ger ut Hideo Kojimas nya spel och att de har köpt en ny studio.

Allt du behöver veta inför E3
Microsoft tycks ha en hel del spännande på gång med Halo Infinite och Starfield som dragplåster.

Square Enix E3 Conference / 13 juni 21:15 / Länk
Här lär Final Fantasy i olika former få en framskjuten plats. Dels hoppas vi på livstecken från del två av Final Fantasy VII: Remake, dels ryktas det om ett nytt Final Fantasy-spel exklusivt till Playstation 5. Till detta kommer såklart mycket annat, inte minst uppgifter om ett Guardians of the Galaxy-spel.

PC Gaming Show / 13 juni 23:30 / Länk
Trots flera försök att ge PC en mer framskjuten plats på E3, brukar denna show vara lite avslagen. Det är sällan det kommer några stora nyheter, men vi håller såklart tummarna för att det blir annorlunda i år. Oavsett vilket får man inte missa som PC-spelare.

Warner Bros / 13 juni (tid ej spikad) / (länk ej spikad)
Warner har lovat att visa upp Back 4 Blood, men utöver det är det knapphändigt med information. En rimlig gissning är dock att DC-spel dyker upp här, och kanske är det även dags att utannonsera Injustice 3?

Allt du behöver veta inför E3
Take-Two har något att presentera på E3. Är det äntligen dags att utannonsera Red Dead Redemption 2 till de nya konsolerna?

Diverse presentationer / 14 juni (tid ej spikad) / (länk ej spikad)
E3-arrangörerna har utlovat presentationer från bland annat Razer och Take-Two under dagen. Exakt vad de kommer bjuda på, vet vi inte. Däremot tror vi att det här finns potential för några rejäla överraskningar.

Capcom Showcase / 14 juni 23:30 / Länk
Capcom är ganska snåla när det kommer till att avslöja vad de tänkt visa upp, men de har åtminstone avslöjat att vi kan se fram emot nyheter för The Great Ace Attorney Chronicles, Monster Hunter Stories 2, Monster Hunter Rise och Resident Evil Village. Vi håller även tummarna för någon överraskning.

Nintendo Direct / 15 juni 18:00 / Länk
Nintendo har lovat att prata mer om spel som ska komma till Switch under 2021. Det bör rimligen betyda Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl, och kanske något från Pokémon Legends Arceus (som dock kommer i januari) samt The Legend of Zelda: Skyward Sword HD. Men det har även talats om en ny Switch, och hur mycket jag än ser fram emot både Pokémon och Zelda-remastern, så är det knappast spel som får folk att handla ny hårdvara för. Jag tror det därmedfinns chans att vi får se något som visar vad enheten går för. Kanske Bayonetta 3, ett nytt Donkey Kong, Metroid Prime 4 eller liknande?

Allt du behöver veta inför E3
Nintendo borde vilja visa något grafiktungt till sin omtalade 4K-Switch. Får vi föreslå Metroid?

Diverse presentationer / 15 juni (tid ej spikad) / (länk ej spikad)
Här utlovas presentationer från framför allt Bandai Namco, vilka alltid brukar ha mycket spännande att berätta.

E3 2021 Awards / 15 juni (tid ej spikad) / Länk
E3 avrundas med en jury som utser mässans mest lovande titlar i showen E3 2021 Awards. Här lär både vi som rapporterar och ni som läser vara möra av mängden nyheter, intervjuer, utannonseringar, förtittar och annat. Det blir ett förhoppningsvis trevligt sätt att avsluta spelvärldens största mässa då flera stora utannonseringar görs på kort tid än under någon annan tid på året.

Vi kommer löpande att uppdatera denna artikel i takt med att fler event spikas. Håll alltså koll här för tider och länkar. Dessutom kommer ni kunna se i princip allt ovanstående här på Gamereactor då vi livestreamar rubbet via vår live-sida.



Loading next content