Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Sea of Thieves

Vi intervjuar Rare om Sea of Thieves: A Pirate's Life

Kapten Jack Sparrow har seglat Black Pearl och dess besättning förbi horisonten, och på andra sidan väntar ett du och ett piratparadis på dem...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Rare lät nyligen presentera något helt nytt till sin superpopulära sjörövarsimulator Sea of Thieves. Den brittiska utvecklaren har som bekant nämligen inlett ett samarbete med Disney kring en cross-over med Pirates of Caribbean-världen, något som alltid har verkat passande, om än osannolikt. Jag har nu fått möjlighet att snacka med Rare om vad som gör denna kostnadsfria expansion unik, spännande och till något värt att minnas.

Expansionen A Pirate's Life är helt gratis och tillför en ny uppsättning Tall Tales, alla baserade på just Pirates of Caribbean-universumet. Äventyret kommer att ta spelarna till nya platser för att möta unika och ikoniska fiender, allt under en resa som kretsar kring en av de mest kända och omtyckta karaktärerna Disney äger, nämligen Kapten Jack Sparrow.

Sea of ThievesSea of Thieves
Detta är en annons:

Historien, utan att segla in på några spoilerterritorier, kretsar kring att spelarna beger sig till Sea of the Damned (platsen som bebos av den döde färjemannen som vi bara fått besöka sedan vi av en eller annan anledning dött) för att hitta kapten Jack som är fångad där. I den verkliga världen stal Jack en legendarisk piratskatt, en skatt som innehöll nyckeln till en ny värld, och detta är såklart Sea of Thieves. Med hjälp av detta föremål reste Jack och besättningen på Black Pearl bortom Jacks älskade horisont och tog sig till detta piratparadis, ett land som skulle tillåta dem att vara fria för evigt... men detta hade ett oväntat högt pris. Davy Jones, oceanernas fruktansvärda superpirat, har nämligen följt efter Jack till Sea of Thieves. Väl där upptäckte Jones att han inte längre var den mäktigaste varelsen på öppet vatten, och i sitt raseri hotar han nu hela spelvärlden.

A Pirate's Life skiljer sig från allt vi sett tidigare i Sea of Thieves, eftersom det inte bara innehåller en fullfjädrad berättelse, utan även för narrativ framåt med en mängd olika filmiska händelser och sekvenser. De fem Tall Tales som kommer att vara tillgängliga tar oss till en rad nya platser i Sea of Thieves-världen, men även i Sea of the Damned-världen. Vare sig det innebär att vi beger oss till den skräckinjagande, övergivna staden Sailor's Grave, eller istället dyker djupt under vågorna för att utforska Sunken Kingdom, kan spelarna se fram emot en mängd nya platser att utforska.

Sea of ThievesSea of Thieves

Eftersom storyn, som kan upplevas direkt utan förkunskaper om Sea of Thieves, kretsar kring Kapten Jack kommer den berömda sjörövaren att resa med spelarna på deras fartyg när Tall Tales fortskrider. Jack kommer att attackera fiender och använda kanoner för att skjuta mot fiendens fartyg och han kommer att göra allt med sin karaktäristiska... vi kan väl kalla det "charm".

Detta är en annons:

För att se till att Rare fångade kärnan i denna ikoniska karaktär som Johnny Depp gav liv åt, samarbetade teamet med en av Depps stuntmän, Simon Newton, som kom till Rares huvudkontor i brittiska Twycross iförd Jack Sparrow-dräkt och spelade upp scener från Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Rare använde denna information som referens för animeringen av Jack i spelet, vilket är just därför karaktären, trots att den inte har någon input från Depp själv (rösten framfördes av Jared Butler som tidigare hade gjort röst åt Sparrow i Disney Infinity och Kingdom Hearts III), känns som en återspegling av den karaktär vi lärt oss älska.

Detta är en rejäl uppdatering av spelet med ett enormt utbud av nytt innehåll som lagts till i Sea of Thieves. Förutom de tidigare nämnda platserna kan du också se fram emot ett gäng nya fiender, såsom Ocean Crawlers. Detta är tre fiender som alla är inspirerade av havsvarelser och speglar Davy Jones besättning från den andra och tredje filmen. Sedan finns det också Phantoms (besättningen på spökskeppen som seglar runt i världen) samt Sirens (fiender av sjöjungfrutyp som kan svinga ett nytt vapen som kallas Trident of the Dark Tides), och alla dessa farliga fiender kan hittas överallt, inte bara i A Pirate's Life, utan även i Sea of Thieves vanliga spelvärld.

Creative director Mike Chapman berättade för oss: "Det som är häftigt med alla dessa hot som läggs till i A Pirate's Life är att du har den där historiska anledningen till varför de finns i världen, du förstår var de kommer ifrån och de är därmed helt logiska i Sea of Thieves-världen. Oavsett om du avslutar storyn i A Pirate's Life, eller inte spelar A Pirate's Life överhuvudtaget, kommer du stöta på dessa nya hot där ute". Chapman nämnde också att trots att den här nya uppdateringen är baserad på Pirates of the Caribbean så "blir hela sandlådan rikare", vilket innebär att alla Sea of Thieves-spelare kan se fram emot något nytt att njuta av i äventyret.

HQ

Precis som Jack är en stor del av A Pirate's Life, är även Davy Jones det. Hans skepp The Flying Dutchman och dess tentakelkapten dyker upp tidigt i berättelsen, som spelare får du ett "fantastiskt filmiskt ögonblick med Jack när du försvarar Ferry [of the Damned]", sade Chapman. Dutchman kommer att vara olik alla andra fartyg du möter på haven och den kan använda en unik chockvågsattack med hjälp av sitt ankarspel (hjulet som används för att åkalla Kraken i filmerna) och den ondskefulla piraten har mycket lömskheter planerade.

Även om Pirates of the Caribbean i hög grad är en Disney-serie, är A Pirate's Life en originalhistoria skapad av Rare, och tack vare detta kan vi förvänta oss en hel rad överraskningar och dolda godbitar som är utspridda överallt. Det inkluderar allt från att ekipera sig som Jack Sparrow till att leta efter ett Monkey Island-påskägg som Rare ofta har teasat (men aldrig bekräftat). Kort sagt finns det mycket att göra under ytan i denna uppdatering som Chapman betraktar som den "utan tvekan största och viktigaste uppdatering vi någonsin släppt till Sea of Thieves".

Sea of Thieves

Men hur ser framtiden ut för A Pirate's Life då? Är det bara en tidsbegränsad grej? Chapman berättade för mig att "detta kommer att finnas i Sea of Thieves så länge som folk spelar det". Det här alltså är inte en begränsad expansion som kommer att tas bort efter ett tag. Jack, Jones och besättningen på Black Pearl (många av dem kan du träffa på genom Tall Tales, bland annat Gibbs, Anamaria och Scrum) kommer att finnas här under överskådlig framtid. Men det betyder tyvärr inte att vi kan räkna med mer Pirates of the Caribbean-innehåll i framtiden. Rare sade nämligen till mig att för att det ska bli mer av denna cross-over, behöver det finnas en anledning till det. Det måste finnas en anledning i både narrativ och storymässig mening, och om det gör det, finns alltså möjligheten till en fortsättning.

Hur som helst, att se Sea of Thieves och Pirates of the Caribbean korsa sina vägar är en upplevelse som många av oss har önskat oss under en lång tid. Men för Rare är detta mer än så. Sea of Thieves har alltid varit inspirerat av den fantasieggande Disney-världen, så att kunna arbeta med det, på sitt eget sätt, är som Chapman uttryckte det, "en dröm som går i uppfyllelse".

Har du själv hunnit spela Sea of Thieves: A Pirate's Life ännu och vad tyckte du om det?

HQ
Sea of ThievesSea of ThievesSea of Thieves
Sea of ThievesSea of Thieves

Relaterade texter

Sea of ThievesScore

Sea of Thieves

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

R E W I N D ! Runt två och ett halvt år senare kollar vi in om den femma vi gav Rares piratsimulator Sea of Thieves fortfarande står sig eller om det finns anledning att omvärdera...

0
Sea of Thieves skrålar igång säsong 7

Sea of Thieves skrålar igång säsong 7

NYHET. Skrivet av Olof Westerberg

I ett sångnummer värdigt vilken högklassig, saltstänkt skald som helst, utannonserades Sea of Thieves säsong sju på kvällens Showcase. Huvudfokus för presentationen låg...Loading next content