Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Redaktionens Sommarspel (2)

Här kommer den andra delen av Sommarspels-artikeln där vi på redaktionen räknar upp tidernas mest somriga spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Redaktionens Sommarspel (2)

Petter Hegevall:
Street Fighter Alpha 3
Det absolut mest somriga spelet genom alla tider för egen del stavas Alpha 3 och det handlar väl i slutändan mest om att jag och min barndomsvän Flush spelade 3000 matcher under en specifik sommar för 20+ år sedan, sedan dess har det alltid varit denna Capcom-titel som gällt när sommaren knackar på. Att grafiken är sådär soligt färgstark och bara ooozar sol/bad gör knapast saken sämre. Här på redaktionen har vi ju ett custombyggt CPSII-arkad med originalkort i som byggdes av Arcade Dreams, som vi spelat för fullt på just nu.

Redaktionens Sommarspel (2)

Måns Lindman:
Grand Theft Auto V
Ibland vill jag inte ha sofistikerat och lugnt tempo. Ibland vill jag bara sommarmörda lite och då finns det inget bättre än att svida om till vit kostym med krokodildojor och pilotbrillor, kasta sig in i sin absurt trimmade tropikgröna sportbil med skottsäkra glas och köra ut till piren i Los Santos för somrig okynnesslakt på hjälplösa turister. Stranden är den mest sommaraktiga delen i Grand Theft Auto V men långt ifrån den enda. Faktum är att det finns så otroligt mycket att göra i GTA V med sommartema att det räcker för att täcka hela semestern och ända sedan releasen har jag haft detta som mitt primära sommarlir. Detaljarbetet saknar ibland fortfarande motstycke, så här snart tio år senare och det känns verkligen tidlöst. Ett spel jag kommer att fortsätta att plocka upp varje sommar ända fram till pension. Eller ja, varför stanna där, förmodligen ända tills jag trillar av pinn och kanske även efter det, lite beroende på var jag hamnar förstås. Det är helt enkelt en nutida klassiker som åldrats oerhört fint. Miljön, karaktärerna, fordonen, musiken. Jag kan ju till och med få sommargolfen även här, i en betydligt mer hektisk golfrunda som inte sällan resulterar i att någon blir skjuten och dumpad i sandbunkern innan jag nått klubbhuset. Om PGA Tour är det perfekta sommarspelet så är GTA V den perfekta cyniska sommaren och jag älskar att spendera svala sommarnätter i Los Santos. Bara vandra omkring där, i solnedgången, längs med strandkanten beväpnad till tänderna.

Detta är en annons:
Redaktionens Sommarspel (2)

Olof Westerberg:
The Jackbox Party Pack
Efter en sen middag med baguette, aioli och räkor och ett helt, däst sällskap bänkade i soffan med illaluktande händer - då kan man inte gärna spela konventionella partyspel så som Mario Party som avrundning på kvällen. Dels på grund av att det garanterat finns de i gänget som aldrig rört en handkontroll och tröttnar redan under instruktionsfasen, dels eftersom åtminstone jag ogärna lämnar ut handkontroller till de som vägrar att inse hur mycket handtvättning en ordentlig räkmiddag kräver av en. Då är däremot The Jackbox Party Pack perfekt. Med enkla och intuitiva minispel som var och en deltar i via webbläsaren på (den egna!) telefonen kan verkligen vem som helst vara med - men det gäller att känna in sammanhanget! Eftersom spelen är kreativa till sin natur, där spelarna själva till exempel ska rita i en pictionary-variant, avsluta absurda meningar eller bara svara så roligt som möjligt på dumma frågor, gäller det att verkligen inte bränna av sina grövsta skämt de första minuterna. Ta mig på orden.

Redaktionens Sommarspel (2)

Patrik Severin:
Subnautica
Det finns för många spel att lista under detta tema, både bärbara och stationära upplevelser. För mig är vatten synonymt med sommaren därför vill jag börja med en sådan favorit. Subnautica är en riktig törstsläckare där du spenderar mesta av tiden under vattenytan. Om du inte är sugen på att bada i verkligheten kan du istället ta del av den här mäktiga digitala undervattensresan. Det finns såklart ett fåtal varma öar att vandra upp på också. För min egen del finns det få spel som slukar en så pass som detta. Uknown Worlds Entertainment lyckades verkligen att skapa en unik upplevelse som inte gick att få någon annanstans i spelvärlden 2018. Vi har sett ett flertal titlar med vatten men ingen som riktigt fångar undervattenslivet lika bra som detta. Redan i Early Access under 2014 var det tydligt att det skulle bli en mycket speciell upplevelse. Jag återkommer ofta till de båda Subnautica spelen numera även om de nyaste är lite mindre somrigt. Har du inte spelat dessa unika spel förut är det en solklar rekommendation.

Detta är en annons:
Redaktionens Sommarspel (2)

Johan Vahlström:
Pokémon Go
Det är synd att alla sportspel släpps så sent på året. Ett fotbollsspel som FIFA eller PES hade varit utmärkta att spela under de varma sommarmånaderna. FIFA kommer i oktober och PES troligtvis i september. Då är sommaren redan slut och de regniga dagarna är här. Så vad blir det i sommar istället då? Jag har tänkt att vara ute en hel del, om vädret tillåter, och vilket spel är bättre att spela utomhus än Pokémon Go? Speciellt ute på promenader där jag inte behöver koncentrera mig så himla mycket. Dessutom är jag ju redan fast i spelets PvP-läge, vilket säger en hel del eftersom jag vanligtvis inte är någon stor onlinespelare. Jag räknar med att Niantic dessutom kommer släppa en massa stora grejer. Vi har precis haft femårsjubileumet och nu i helgen är det Pokémon Go Fest, som jag faktiskt starkt funderar på att åka till Dresden för. Där finns det en livefest av något slag. Det är bara början för min sommar i Pokémon Go.

Redaktionens Sommarspel (2)

Niclas Wallin:
Crash Team Racing
Jag vet inte varför egentligen, men Crash Team Racing har de senaste 20 åren varit det spel som spelas mest om somrarna. Mest troligt är det för att det är den tid då jag och mitt kompisgäng alltid varit lediga samtidigt i och med sommarlov och nu på äldre dagar semester. Mina vänner bor utspridda runt om i landet och vi ses därför lite för sällan numera. Men denna ljuvliga tradition lever som tur är vidare och det är ju oerhört trivsamt att samla alla och lira ända in på småtimmarna, snacka mestadels skit och inte minst få varandra ur balans på ett eller annat sätt. Det är ju så oerhört tillfredsställande att dra en missil i avgasröret på någon precis innan mållinjen men desto surare att få det emot sig. Det är ju det som gör genren så otroligt rolig och så perfekt för sällskapsspelande men ligger sannolikt också bakom fler bråk och fejder än självaste Monopol. Det har varit stunder då vi nära nog slagits men det är alltid i stridens hetta dock och efteråt skrattar vi gott åt alltsammans. Första rundan Crash Team Racing om somrarna är nästan lika viktig som första doppet och då är det definitivt sommar på riktigt. Jag längtar verkligen efter att ge min son/dotter sin allra första lektion tillsammans med grabbarna, det kommer bli brutalt. Var så säkra.

Redaktionens Sommarspel (2)

Petter Hegevall:
Automobilista 2
I min värld finns det verkligen inte särskilt mycket som känns somrigare än att brassa nedför korkskruven på Laguna Seca i en kokhet tävlingsbil på slemmigt kletiga racingslicks och höra hur motorn vrålar ut mot Rainey-vänstern på väg mot målgång. Och ja, inget spel är bättre just nu inom simracinggenren på att emulera hela känslan av riktig GT-racing än vad Automobilista 2 är, åtminstone inte om du (likt vi) kör en stor motion-rigg samt tre stycken skärmar, då blåser Reiza Studios bort all tänkbar konkurrens i denna racingfest.

Redaktionens Sommarspel (2)

Patrik Severin:
Worms 4: Ultimate Mayhem
Eftersom att jag fokuserar mycket på strategispel i mitt spelande måste jag ta med ett sådant på listan. Efter mycket om och men kände jag någonstans att ett Worms- spel var bättre än Tropico 6. Vi ska inte vara själviska då sistnämnda främst är för en spelare. Om du ska sitta inne när det är soligt ute varför inte hämta in en kompis. Worms 4: Ultimate Mayhem och Worms 3D är nästintill samma spel men de är båda ett riktigt gott försök till att föra ut serien i 3D. Även om jag själv mest spelar Worms: World Party så älskar jag även att komma tillbaka till de här titlarna. Worms 4: Mayhem är precis som alla andra delar i denna långtgående serie en trevlig stund för en eller flera spelare. Som ett av få kvarvarande dedikerade artilleristrategispel är det såklart extra roligt att den här serien fortsätter vara aktuell även i nutid. Om du söker Worms i 2D istället är det Worms: Armageddon eller World Party som står sig bäst än idag.

Redaktionens Sommarspel (2)

Adam Holmberg:
Pippa Funnell 2: Ranch Rescue
När jag inte tillbringar tid med trean, Take the Reigns, brukar jag sköta om min hopphäst i den briljanta tvåan; Ranch Rescue som förutom lite sämre grafik har fantastisk hästfysik och världens mysigaste musik. Detta är sommar för mig.

Redaktionens Sommarspel (2)

Marcus Persson:
The Legend of Zelda: A Link to the Past
För mig är sommar och barndomen extremt hårt sammankopplade. Min nostalgibenägna hjärna är belamrad av erinringar till en kanske inte nödvändigtvis lyckligare men tveklöst med bekymmersfri och enklare tid. Självfallet har jag otroligt starka spelrelaterade sommarminnen även från mina vuxna år men det är perioden som liten snorunge med ett Super Nintendo som är de som konsekvent väger tyngst. Det är sommarlovsmorgon med Tippen, Mirror Mirror, The Odyssey och Clarissa. Det är leverpastejmackor under parasoll med en Kalle Anka & Co och Spagna i min Sony Walkman freestyle. Men framför allt är det timmar uppå timmar av svärdssvingande på gröna fält och i fuktiga grottor med Link som min bästa kompanjon. Så gott som varje kväll spenderades stirrandes på min lilla 14"-TV hukad under en filt med fönstret till pojkrummet på vid gavel och doften av den svala sommarkvälls-luften. Än idag är The Legend of Zelda: A Link to the Past ett spel jag årligen återvänder till. Varje sommar. Utan undantag. Det är en handfull timmars balsam för själen som fortsätter att vara precis lika omöjligt bra år ut och år in. För i min bok finns där inget mer somrigt än att klubba Hinoxar i Hyrule eller vandra djupt in i Lost Woods och prygla rövare.

Vad spelar du i sommar för att komma in i rätt sommarkänsla?Loading next content