Svenska
Gamereactor
lifestyle

Aston Martin visar upp nya Vantage

Vid samma avtäckningsevenemang där man presenterade sin nya Formel 1-bil.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Aston Martin meddelade nyligen att man skulle presentera nästa iteration av sportbilen Vantage vid samma evenemang där man presenterade sin nästa Formel 1-racerbil. Det var i morse, vilket innebär att vi nu vet vad framtiden har att erbjuda för Vantage-modellen.

Aston Martin uppger att nya Vantage är " konstruerad för riktiga förare " och att det är en "oförfalskad hyllning till ren prestanda, tekniskt utformad för att leverera maximal spänning med maximalt självförtroende".

Den nya Vantage har en maximal topphastighet på 202 mph och en acceleration på 3,4 sekunder från 0-60 mph. Den drivs av en 4,0-liters V8-motor med dubbelturbo som klockar på 665 hk/800 Nm, samtidigt som den har en viktfördelning på 50:50 över chassit. Den här nya Vantage ger också några nya utseendeförändringar, inklusive nya strålkastardesigner och ytterligare kylintag över hela karossen, och den kommer att debutera i 21 unika färger med en mängd olika interiöralternativ som rymmer det 10,25-tums infotainmentsystemet med pekskärm och flera skärmar.

Produktionen av nya Vantage är planerad att starta under Q1 2024, med leveranser planerade från Q2.

Detta är en annons:

Denna nya Vantage presenterades också tillsammans med en ny GT3-modell av bilen, liksom AMR24, som kommer att tävla i F1 när säsongen börjar i slutet av denna månad.

Aston Martin visar upp nya Vantage
Aston Martin


Loading next content