Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus ROG Delta S Wireless

Asus är tillbaka med en trådlös version av deras populära Delta-lurar och efter en vecka med dem på skallen är Petter redo att dela ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns så himla många himla fina gamingheadsets idag som erbjuder allt man som spelare kan tänkas vilja ha. Personligen är jag lite extra förtjust i Steelseries toppmodell Arctis Nova Pro, JBL:s Quantum One, Epos H6 Pro samt HyperX Cloud Alpha Wireless. Det är mina fyra favoriter och när Asus nu utmanar med deras första trådlösa Delta-lurar, var jag på förhand väldigt nyfiken. Delta S Wireless kostar 2300 kronor och hamnar därmed i samma klass som flera av lurarna jag nämnde som mina favoriter och det råder ingen tvekan om att det handlar om väldigt tuff konkurrens för dem taiwanesiska datorjätten.

HQ
Asus ROG Delta S Wireless
Det virtuella surroundljudet (7.1) fungerar bra ut funktionsmässig synpunkt men det stökigt plottriga ljudet utan basåtergivning blir inte bättre på grund av att man simulerar sju kanaler. Tyvärr.

Asus ROG Delta S Wireless delar design med tidigare modeller där själva kåporna är triangelformade och även om de ser osköna ut när man håller dem i händerna, passar de väldigt bra runt öronen och sitter superbekvämt på skallen. Jag skulle vilja kalla detta för något av det skönaste som går att sätta på kraniet oavsett prisklapp eller tillverkare då Asus ROG Delta S Wireless inte framkallar någon slags ömhet eller oangenämt "tryck" även om jag har dem på mig under en femtimmars-session. Kåporna i sig är gjorda av plast man täckta av en slags matt gummiaktig yta medan själv öronkuddarna är superbekväma och supermjuka i konstläder. Huvudbandet är också riktigt, riktigt behagligt.

En annan aspekt av dessa lurar som verkligen briljerar är mikrofonen. Det finns enligt mig verkligen inte många andra headsets, särskilt inte i denna prisklass, som kan tävla med hur rent och varmt, tydligt och distinkt min röst låter via denna mikrofon när jag spelar in mig själv med Asus ROG Delta S Wireless på skallen. Med tanke på att micken dessutom inte sticker ut som en fjonk och slickar min kind, blir denna lysande mikrofonkvalitet ännu mer imponerande. Det går även att aktivera aktiv brusreducering för mikrofonen i sig vilket gör att den endast plockar upp din röst och inte exempelvis prat som sker en bit bort (när Mäki sitter och pratar i telefonen) eller om du knapprar på ditt tangentbord. En lysande funktion och en lysande mikrofon, helt enkelt.

Asus ROG Delta S Wireless
Ergonomin är på topp precis som mikrofonen.
Detta är en annons:

När det kommer till den trådlösa funktionaliteten är klockren här och latensen mycket låg. Det råder ingen tvekan om att Asus tagit i från tårna när det kommer till all tänkbar funktionalitet i dessa lurar, synd bara att de inte lagt tillräckligt mycket krut på ljudkvaliteten och framförallt ljuskaraktären i sig. För det är där som dessa lurar misslyckas, enligt mig. Ljudet är platt och burkigt utan egentlig separation och ofta känns ljudbilden liten och trång men samtidigt plottrigt stökig. Jag har såklart tillbringat en hel del tid i Asus Armoury Crate-mjukvaran för att försöka EQ:a bort delar av problematiken men inte lyckats särskilt väl, tyvärr. Det saknas kontroll, upplösning, dynamik och basåtergivningen är svag, som bäst. Något som gör att jag på intet sätt kan rekommendera dessa lurar framför modellerna som jag tipsar om i vår stora headset-köpguide (här). Asus kan det här med design och ergonomi och mikrofonen i Delta S är som sagt strålande men på grund av bristfälligt klen ljudkvalitet stannar betyget från mig på en svag femma.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Futuristisk design, väldigt bekväma, skaplig batteritid
-
Plastiga knappar och reglage, det saknas basåtergivning, klen separation, stökigt och plottrig ljudbild
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Asus ROG Delta S Wireless

Asus ROG Delta S Wireless

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Asus är tillbaka med en trådlös version av deras populära Delta-lurar och efter en vecka med dem på skallen är Petter redo att dela ut betyg...Loading next content