Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus ROG Gladius III Wireless

Patrik har testat och delat ut betyg till datormusen Asus ROG Gladius III Wireless...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Gladius III är den senaste premiummusen från Republic Of Gamers. Det är en trådlös mus med möjlighet att använda med kabel om du önskar. Den bjuder på relativt bra specifikationer med 2,4 GHz och stöd för Bluetooth och USB 2.0. Utöver det dpi på 19 000 som kan överklockas till 26 000 om du har rätt programvara. Den har också stöd för en hög "polling rate" som går att ställa in till 1000 Hz. Denna mus är väldigt inställningsbar på mjukvarusidan. Du kan ställa in allt från ljus, frekvenser, dpi och massa annat. Jag fick den att blinka morsekod i regnbågens färger. Det gör att den här musen är väldigt bra om för personer som inte gillar standardinställningarna från fabriken.

HQ

Jag har provat musen både på ett antal olika musmattor och även sådana den är kalibrerade för. Jag har inte haft problem med varken precision eller konsistens oavsett val av underlag. Du kan också kalibrera den själv med hjälp av ett program som heter Armoury Crate. Efter att ha testat i ett antal dagar har jag upptäckt både dess förtjänster men också svagheter. Precision, följsamhet, lång batteritid är alla styrkor. Möjligheten att köra den med tråd är också positivt i mina ögon, som föredrar detta över trådlöst. Däremot anser jag att den är lite för stor, för lätt och saknar ergonomin jag föredrar i konkurrenter som Logitech G502 (G502 Hero) och Razer Basilisk Ultimate (V3 Pro). Den förstnämnda musen är förvisso trådbunden men har överlägset grepp, fler yttre knappar och en anpassningsbar tyngd. Gladius III vinner förvisso över den musen när det handlar om inställningar internt via mjukvara. En annan besvikelse är att du inte kan installera makros.

ROG Gladius III Wireless
Inställningarna är många, med flera flikar att välja på.

Jag skulle säga att jag har lagom storlek på händerna, trots det är vissa knappar svåråtkomliga. Utöver det sitter vissa av knapparna lite besvärligt längst fram på musen bredvid den vänstra klick-knappen. Detta skapar en rätt oskön hållning för handen. Har du större händer än mig tror jag att detta kan vara en fantastisk mus. Ergonomiskt saknar jag bättre grepp, mer tyngd och en mus som passar bättre i handen. Dess plastiga yttre ger också ett billigt intryck. Även om musen i sig har bra funktionalitet, stor anpassningsbarhet på mjukvarusidan och har bra precision på olika ytor "klickade" den inte för mig. Priset är såklart en viktig faktor, den kostar premium vilket innebär strax över en tusenlapp i svenska butiker. För mig i mitt dagliga bruk både arbete och spelande var den inte särskilt bra. För mig är dessa punkter jag värderar högt när det gäller tangentbord och datormöss. De behöver vara bekväma att använda vilket Gladius III inte är i mina händer på grund av form, storlek och vikt.

Sammanfattningsvis anser jag att även om musen har bra specifikationer och fungerar bra, faller den för mig på dess formgivning och yttre design. Hade jag haft lite större händer hade jag förmodligen gillat denna produkt. Precis som med kläder är datormöss något du bör testa om möjligt innan köp. I skjutarspel bidrar längden och bristen på bra grepp att den skapar problem. Vid sidan av funktionalitet passar inte alla händer för all datorutrustning. Vet du med dig att sådant inte är ett problem eller gillar designen, kan den vara ett alternativ. Jag fick spänningar i handleden av den osköna hållningen, därför kommer jag mest sannolikt inte att använda produkten eller rekommendera den. För priset finns det betydligt bättre designade och bra datormöss, som kan tävla med denna även på mjukvaruinställningssidan. Den landar på fem för att den tekniskt presterar bra men inte fungerar bra i bruk.

Detta är en annons:
ROG Gladius III Wireless
Det är en datormus med en mindre lyckad ergonomi, för vissa händer.
ROG Gladius III Wireless
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Bra prestanda, specifikationer, mjukvaruinställningar och batteritid
-
Kostar mycket, svåråtkomliga knappar, dåligt grepp, för lätt och dålig ergonomi
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content