Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition

Vår musfantast Fredrik Lindman har provkört Asus nya lätta, trådlösa, mus och gillar den skarpt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Asus fortsätter släppa produkter från sin Republic Of Gamers-serie och nu är det en ny mus från samarbetet med Aim Lab som rullas ut. En superlätt trådlös råtta på endast 54 gram som levereras med mjukvaran från Aim Lab inkluderat och dessutom en speciell grepptejp för att kunna få extra bra fäste med fingrarna. Jag har gått från att spela med lite tyngre möss till att börja gilla lätta möss mer och mer och det ska bli spännande att se hur den känns.

HQ
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Hela musen är mattsvart förutom scrollhjulet och sidoknapparna. Scrollhjulet går dessutom att ställa in i vilken färg som helst för att matcha till exempel belysningen på tangentbordet.

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition som musen heter har förutom det extremt långa namnet alltså samarbetat med Aim Lab och deras mjukvara som är ett program för att träna ditt aim och även för att hjälpa dig att hitta din optimala känslighet på musen. Jag provade givetvis hur mjukvaran ville att jag skulle ställa in Harpe Ace och efter några tester där jag får skjuta på bollar i olika hastighet och rörelsemönster föreslog den en DPI på 1600. Det är dubbla hastigheten mot vad jag vanligtvis kör med men testade såklart att spela en Warzone 2-match med den känsligheten och det gick tyvärr inte särskilt bra. Alls. Jag träffade knappt nånting och sprang mest runt och blev yr i huvudet likt min vän Bosse som oftast har noll kills och noll damage. Det var alltså inget som stämde särskilt bra för just mig men en fingervisning om vad du ska spela med för DPI och ett bra program för att träna ditt sikte.

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Det följer med både grepptejp och extra glidfötter vilket är ett plus även om jag tycker att det redan är bra fäste för fingrarna går det alltså att få ännu bättre om du ni vill det.

Formen på musen är av vanlig klassisk karaktär och jag skulle säga att den är medelstor och passar alla olika typer grepp. Byggkvaliteten känns bra trots den lätta vikten och jag gillar att själva ytan på plasten är lite knottrig vilket gör att du får väldigt bra fäste på musen med fingrarna. Om du skulle vilja få ännu bättre grepp kan du klistra på den medföljande grepptejpen även om jag inte riktigt tycker att det behövs eftersom du redan har bra fäste men möjlighet finns. Den har fem stycken knappar och de är alla programmeringsbara med hjälp av Armoury Crate mjukvaran. Just själva mjukvaran hade jag lite problem med för det var inga problem att installera den men när jag skulle gå in på musen och ändra inställningarna tog det stopp. Lyckligtvis finns google och det gick att få till men det var lite stök och det behöver Asus fixa till nästa version.

Detta är en annons:
Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition
Trots att musen är trådlös och har upp till 90 timmars batteritid är den väldigt lätt och väger endast 54 gram.

Hur är den då att spela med? Väldigt bra och deras egen optiska sensor ROG Aim Point som är på hela 36000 DPI har en extrem precision och klarar ända upp till 50G av acceleration. Jag gillar även formen på råttan och knapparna har precis lagom mycket motstånd utan att låta för högt tack vare deras egna brytare ROG Micro Switch. Scrollhjulet hade kunnat haft lite mer distinkta klick men jag gillar den mjuka känslan som det har och här är jag nog lite väl petig för hjulet funkar riktigt bra trots det lösa klicket. Batteritiden är uppskattad till 90 timmar vilket är riktigt länge och jag har inte laddat musen en enda gång under hela testperioden trots att jag haft belysning på scrollhjulet igång. Som skrev tidigare är musen väldigt lätt och väger endast 54 gram vilket är den lättaste musen jag provat hittills och det känns knappt att du håller i den men trots det så gillar jag den skarpt och mitt aim har varit on point.

Asus ROG Harpe Ace Aim Lab Edition är en riktigt bra mus med ett skönt knottrigt skal att hålla i. Deras optiska sensor är makalös exakt och knapparna har en härlig känsla utan låta för högt. Jag gillar extra mycket att knapparna för att ställa in känsligheten är på undersidan av musen då du inte kan klicka på dem av misstag. Om du är ute efter en extremt lätt råtta är det här en av de lättaste på marknaden just nu och helt klart värd att prova tycker jag.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Ruggigt bra optisk sensor, lätt och skön att hålla i, levereras med grepptejp och extra glidfötter
-
Dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content