Svenska
Gamereactor
lifestyle

Audi presenterar nästa steg i utvecklingen av e-tron GT

Den spänner över tre lite olika varianter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Audi har varit en stor anhängare av den elektriska rörelsen inom bilindustrin och har varit en av de mest proaktiva aktörerna inom detta område. För detta ändamål har det tyska företaget nu avslöjat nästa steg framåt för sin e-tron GT-linje, med detta inklusive tre nya varianter som kommer att anlända för beställning i augusti.

Den första modellen är S e-tron GT, som står för "elegant sportighet". Den sägs ha en "remsa av karossfärg ovanför Singleframe som ger Gran Turismo ett ännu sportigare och visuellt djupare utseende" samt att "luftridåer, som säkerställer optimerat luftflöde runt framhjulet i frontspoilern, är starkare formade."

Den något mer premium RS e-tron GT sägs ha ett "mycket mer radikalt utseende". Vi får veta att den "verkar lägre och verkar krama om gatan i kombination med de funktionella L-formade bladen" och att "bakpartiet på RS e-tron GT lånar element från motorsporten".

Slutligen kommer RS e-tron GT performance att vara den första helt elektriska RS Performance-modellen som Audi någonsin har skapat. Den "har unika designelement och skiljer sig från RS e-tron GT med ett matt, mörkare kolfibertak i kombination med kolfiberelement som tillval".

Detta är en annons:

Vi får också veta att var och en av modellerna kommer att erbjuda ökad laddningseffekt och elektrisk fyrhjulsdrift för att förbättra räckvidden och prestandan. S e-tron GT kommer att ha ett tak på 500 kW, RS e-tron GT på 630 kW och RS e-tron på 680 kW, där den sistnämnda är "den mest kraftfulla produktionsbil som Audi någonsin har byggt".

När det gäller prestanda kommer S e-tron GT att ha en 0-62 mph på 3,4 sekunder, RS e-tron GT på 2,8 sekunder och RS e-tron GT klarar bedriften på hela 2,5 sekunder. S-modellen har ett tak på 152 mph medan de två RS-modellerna är begränsade till 155 mph.

Priset och det officiella lanseringsdatumet för dessa nya bilar har ännu inte avslöjats.

Audi presenterar nästa steg i utvecklingen av e-tron GT
Audi
Detta är en annons:


Loading next content