Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Baldur's Gate III har tjänat in en miljard kronor till Hasbro

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det bör inte komma som någon överraskning att Baldur's Gate III var och är en massiv ekonomisk framgång för utvecklaren Larian Studios, som både utgivit och utvecklat spelet. Vi vet inte exakt hur mycket studion har tjänat på äventyret ännu, men vi har nu en liten ledtråd.

Hasbro äger officiellt Dungeons & Dragons-licensen, som sedan lånas ut till Larian i utbyte mot en okänd procentandel av vinsten, och tack vare deras senaste finansiella genomgång vet vi att spelet genererat över 90 miljoner dollar (knappa miljarden kronor) enbart till Hasbro.

Hasbros VD Chris Cocks säger dock (via Bloomberg) att man nu förväntar sig att försäljningstakten kommer minska betydligt framöver, och därmed även vinsten från licensen:

"As you turn the corner into 2024, in the front half of the year, you're still going to have the tail from Baldur's Gate 3. However, sales will be slower paced compared to the previous two quarters."

Baldur's Gate III
Förra årets bästa spel enligt oss på Gamereactor.

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...Loading next content