Svenska
Gamereactor
recensioner
BattleBlock Theater

Battleblock Theater

Skaparna av Castle Crashers har putsat på sitt plattformsprojekt i fem år och nu är slutresultatet äntligen här. Och Battleblock Theater var väntan värd...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag vet inte om jag vill döda eller applådera den fullständigt hysteriska berättaren i Battleblock Theater, men en sak är säker - den speedade rösten passar spelets ton perfekt. The Behemoths plattformare är nämligen en koffeinöverdos till spel; en serie vansinniga skutt genom banor som inte missat någon del av färgskalan. Fem års utveckling har uppenbarligen gjort gott.

Efter ett intro där ovannämnda hysteriska berättare lattjar med tvådimensionella pappfigurer på pinnar når jag en hubbvärld där olika dörrar tar mig till plattformsbanorna. Huvudpersonen är en figur som tycks vara ihopsatt av tofublock och denna hjältes utseende går att anpassa på diverse sätt. Du kan ändra huvudform och färg på din gynnare och tankarna går till Sackboy i Little Big Planet när jag förbereder min gubbe inför banorna.

BattleBlock Theater
Du kan ta sikte mot utgången direkt, men då missar du de extra kristallerna och garnbollarna som finns lite varstans på banan. Dessa kan du shoppa nya figurer och vapen för i hubbvärlden.

Många faror ligger mellan oss och de kristaller som måste samlas för att nå banornas utgångar. Här finns explosiva plattformar, snorhala ispartier samt vattendrag och elstrålar som dödar en vid minsta touch. Det vankas också en del närstridssmisk som delas ut av eller till spelets fiender, men dessa sammandrabbningar är inte Battleblock Theaters starkaste kort, utan oftast sabbar de det fina tempo resten av banorna byggt upp.

Detta är en annons:

Vänder man på steken finns lika många saker som hjälper dig framåt, som jetpacks, molnplattformar och de gulliga segelbåtarna, som vår huvudperson drar till sig genom en lustig manöver vid vattenkrönen. Att ställa sig på ett exploderande block och studsa omkring som en flipperkula är också användbart, för att inte tala om fånigt underhållande.

Förutom de uppenbara likheterna med studions förra spel Castle Crashers lär många jämföra Battleblock Theater med det superba Super Meat Boy, och visst finns det likheter: karaktärsdesignen, längden på banorna och svårighetsgraden - även om Team Meats spel är en tuffare utmaning.

BattleBlock Theater
Under ditt spelande kommenterar den nipprige berättaren ditt spelande och skriker ut sin glädje eller ångest när du skuttar skickligt respektive biter i gräset.

Battleblock Theater är knökfullt med innehåll och när du klarat sololäget finns det gott om onlinegodis att gå lös på. Co-op-läget (lokalt eller online) är den största behållningen här och banorna blir ofta fantastiskt roliga med en kamrat. Du kan slänga omkring din vän, stå på dennes huvud för att nå högre höjder och aktivera switchar för att avancera genom banorna. Eller, förstås, bara jävlas med varandra. Samarbetsbanorna liknar de i kampanjen, men har små men avgörande skillnader som gör upplevelsen fräsch.

Detta är en annons:

Det går dessutom att skapa och dela egna banor i en editor, vilket ger dig en nästintill oändlig hållbarhet. Banbyggarverktyget är enkelt, mycket tack vare att allt byggs med block på ett rutnät, men den mängd variationer som kan skapas är ändå riktigt stor. Hur kreativt spelets community blir återstår att se, men vi kan nog räkna med många bra spelarskapade banor när vi samlat allt i huvudspelet.

BattleBlock Theater
Kaoset i Battleblock Theater fungerar lika väl i co-op och kommer säkerligen göra spelet till mångas partyfavorit.

Några halvdana multiplayerlägen som jag inte lär testa mer än en gång åsido, kan Battleblock Theater verkligen rekommenderas till älskare av plattformsspel, högt tempo, glada färger och galet berättande. Du kommer att skratta, skutta, svära och börja om. Och bli attackerad av rostade brödskivor. Sånt räcker långt.

BattleBlock Theater
BattleBlock Theater
BattleBlock Theater
BattleBlock Theater
BattleBlock Theater
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Härligt tempo, utmanande plattformsbanor, skön humor, färgglad grafik, rolig co-op
-
Otympliga fiendekonfrontationer, några svaga multiplayerlägen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Battleblock TheaterScore

Battleblock Theater

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Skaparna av Castle Crashers har putsat på sitt plattformsprojekt i fem år och nu är slutresultatet äntligen här. Och Battleblock Theater var väntan värd...

3
Ett snack med The Behemoth

Ett snack med The Behemoth

ARTIKEL. Skrivet av Pard Madrid

För er som inte kan få nog av tofuhästar, slagsmål med rostbrödsskivor, galen men underbar musik och fluffiga svävande kuber - och för er som ännu inte upplevt dessa fröjder.Loading next content