Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 2042

Battlefield 2042 var under helgen nära ett nytt Steam-rekord för samtidiga spelare

Det verkar som att massor av spelare var villiga att nu ge spelet en ny chans efter den problemfyllda lanseringen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Battlefield V från 2018 var ett kommersiellt misslyckande för EA och förväntningarna på uppföljaren Battlefield 2042 var höga när det släpptes för nästan två år sedan. Men tyvärr gick det ännu sämre, och ungefär två månader efter lanseringen hade 90% av spelarna gått vidare till annat.

Sedan dess har antalet samtidiga spelare varit väldigt lågt på Steam, och ibland till och med slagits av äldre titlar i serien som Battlefield 1 från 2016. Men som vi har sett många gånger förr, så lönar sig hårt arbete ofta i slutändan när utvecklarna levererar vad de har lovat. Och under helgen har det varit gratis att spela Battlefield 2042, och det var något som många spelare ville kolla in.

Som SteamDB avslöjar nådde spelet en topp på 102 009 samtidiga spelare under de senaste 24 timmarna - vilket är väldigt nära den högsta noteringen på 105 397 spelare från när spelet släpptes 2021. Dessa siffror visar att det var många som återvände och förmodligen fick med sig kompisar till striderna också, samt att folk faktiskt stannade kvar och spelade under en längre tid. Hur många av dessa spelare som kommer att fortsätta kriga nu när gratisperioden avslutats återstår att se, men det verkar som om Battlefield 2042 kan få åtminstone en mindre återupplivning efter två tuffa år.

Är du villig att ge Battlefield 2042 en ny chans att kolla in alla förbättringar?

Battlefield 2042
Pew-pew

Relaterade texter

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR UK (Översättning: Petter Hegevall)

R E W I N D ! Efter att ha fått testa en förhandsversion som enligt vår systertidning i England var förhållandevis fri från tekniska bekymmer har Dice senaste spel släppts och det presterar rätt illa, därför har vi tiltat vårt betyg efter produkten som just nu står på butikshyllorna...

0
Battlefield-veteran grundar ny studio

Battlefield-veteran grundar ny studio

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Lars Gustavsson, ibland även kallad Mr Battlefield då han varit hos Dice och utvecklat spel i serien i 22 år, låter nu avslöja att han grundat en ny studio kallad TTK...Loading next content