Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 2042

Battlefield-serien får separat studio för singleplayer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Battlefield 2042 har gjort miljontals spelare och även Electronic Arts besvikna, så det kom inte som någon chock när Halo-skaparen Marcus Lehto anställdes för att bilda en ny studio i Seattle för att skapa storyfokuserade spellägen. Kort därefter bekräftade EA att den då namnlösa studions första projekt är i Battlefield-universumet. Nu vet vi lite mer om Battlefields framtid.

Byron Beede, en av seriens chefer, avslöjar att Lehtos nya studio heter Ridgeline Games, och att det är denna studio som fått huvudansvaret för att skapa Battlefields storylägen framöver. Dice kommer därmed få med tid att arbeta exklusivt med multiplayer och Frostbite-motorn medan Ripple Effect kontinuerligt skapar en "helt ny Battlefield-upplevelse".

En av anledningarna till att Beede uppenbarligen försöker lyfta fram hur spännande framtiden för Battlefield är, är att han också avslöjar att Lars Gustavsson lämnar Dice efter att ha lett arbetet med serien i över 22 år, vilket säkert gör många gamla fans nervösa över hur det nu blir med seriens inriktning framledes.

Battlefield 2042

Relaterade texter

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR UK (Översättning: Petter Hegevall)

R E W I N D ! Efter att ha fått testa en förhandsversion som enligt vår systertidning i England var förhållandevis fri från tekniska bekymmer har Dice senaste spel släppts och det presterar rätt illa, därför har vi tiltat vårt betyg efter produkten som just nu står på butikshyllorna...Loading next content