Svenska
Gamereactor
nyheter
Guitar Hero

Betalade för att slippa Guitar Hero

Mad Catz om sin rekordusla affär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Funderade du någonsin över varför Guitar Hero bara kom till Playstation 2 och inte till Xbox? Det fanns faktiskt en anledning, avslöjar tillbehörstillverkare Mad Catz högste chef, Darren Richardson för spelsidan Kotaku.

De jobbade nämligen på en Xbox-version (Red Octane och Harmonix gjorde spelet till Playstation 2) men hamnade i trubbel med Konami över patent och liknande, eftersom Konami hade ett gitarrspel sedan tidigare.

Istället för att ta striden, valde Mad Catz att ta det säkra före det osäkra och betalade $300 000 (drygt två miljoner kronor) för att köpa sig ur Guitar Hero och slippa ha med serien att göra. Hur det gick sedan vet vi ju och Guitar Hero blev en av de största framgångarna någonsin och alla inblandade svinigt rika.

Ja, utom Mad Catz då förstås som alltså betalade miljontals kronor för att slippa få vara med om det hela. Darren Richardson säger både självkritiskt och ironiskt: "It was brilliant. I come up with these strokes of genius from time to time. That was my best."

Guitar Hero

Relaterade texter

Guitar HeroScore

Guitar Hero

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har sprungit runt på redaktionen i bar överkropp, med en mörkbrun jätteperuk på huvudet och en liten svart plastgitarr runt halsen...Loading next content