Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Blackshark V2 Hyperspeed

Razersb har hittat rätt med sitt fjäderlätta nya headset som imponerar i både funktion och form.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Fräsiga headset är i sanningen ingen bristvara och kraven från konsumenter är skyhöga - ständigt i jakt på den ultimata kombinationen mellan pris, funktion och ergonomi. Utmaningar som knappast är speciellt främmande för Razer, som med sitt uppdaterade Blackshark V2 Hyperspeed lyckats finna en god balans och erbjuder en imponerande upplevelse och arsenal funktionalitet i förhållande till priset, och vi har så klart synat det i sömmarna.

Inledningsvis är det lätt att bli förvirrad, likheterna med den lite dyrare Pro-versionen är nämligen slående, och allt från formgivningen på öronkåporna till spännet över huvudet är näst intill identiskt. Det är egentligen först när man håller Blackshark V2 som det billigare valet av material och därmed också den lättare vikten, blir tydlig. För detta är ett ruskigt luftigt headset, rentav chockerande så med sina 280 g. Något som dessutom inte heller på något vis negativt påverkar känslan.

Blackshark V2 Hyperspeed
Nedtonad design som uppskattas, skönt att inte sitta med ett UFO på huvudet.

Nej, Blackshark V2 känns väldigt välbyggt trots ett lite plastigt yttre, och öronkuddarna är behagligt mjuka. Det är en solid och inbjudande konstruktion som erbjuder exceptionell komfort på huvudet, även under långa sessioner framför datorn. Den 70 timmar långa batteritiden säkerställer också att laddning (vilket sker via USB-C) inte är något du allt för ofta behöver ha i åtanke. Likaså är Blackshark V2 utrustad med de flesta kontroller du kan tänkas behöva. En volymratt, on-off-knapp och mute.

Detta är en annons:

På ena sidan av Blackshark V2 går det även att finna Razers egna "Smart Switch" som snabbt tillåter dig att skifta mellan olika förinställda ljudprofiler. Fiffigt men mjukvaran bakom detta lämnar en del att önska, och personligen fann jag mig falla tillbaka på standardprofilen efter några timmars användande, vilken var bra nog för att täcka de flesta användningsområden. Med det sagt dock, Blackshark V2 är absolut inte några hörlurar för audiofiler, så mycket är tydligt, och tyngden ligger istället på ett tydligt mellanregister.

Blackshark V2 Hyperspeed
Mikrofonen är headsetets största styrka, även om den inte är avtagbar.

Tydligt, och skarpt men utan några krusiduller, så skulle jag vilja beskriva ljudbilden. Utmärkt för vardagligt musiklyssnande likväl som spelande, och "balans" är nog det bästa sättet att summera Blackshark V2 på. Det är ett headset med förvånansvärt nedtonad utformning som bjuder på strålande komfort, bra batteritid och en (nästan) klassledande mikrofon. Allt för knappt 1800 kronor, och för det priset finns här verkligen inte mycket att klaga på. Min enda egentliga frustration är att mikrofonen inte är löstagbar och kan upplevas som störande om du inte aktivt spelar multiplayertitlar.

Som tidigare nämnt är inte heller mjukvaran värst imponerande. Ljudprofilerna känns lite som en halvbakad eftertanke och de mest avancerade funktionerna kräver att du installerar Razers egna mjukvarusvit - bloatware, vilket jag förbehåller mig starkt emot. Men, trots dessa tillkortakommande går det heller inte att förneka vilken attraktiv produkt Blackshark V2 faktiskt är, och om du kan stå ut med att mikrofonen är en permanent del av konstruktionen så är detta ett headset väl värt en närmare titt.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Utmärkt mikrofon, strålande komfort, bra batteritid
-
Plastigt yttre, mikrofon är ej avtagbar, ljudbilden lämnar lite att önska.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content