Svenska
Blog

Öppna ett film/spel-kafé?

Skrivet av -Ogge- den 27 november 2013 kl 14:33

Jag har en liten dröm om att öppna en film/spel-butik (kafé) där gamers och filmnördar kan träffas och hänga. Jag ska försöka utveckla mig lite mer kring detta.

En trend som jag har märkt av på många olika spelbutiker runtom i landet är att folk gärna väljer att samlas runt kassan för att snacka om spel. Det är väl inte så konstigt?

Men något saknas tycker jag. Det skulle vara oerhört trevligt om man hade en soffhörna med bord och stolar där gamers och filmnördar helt enkelt kunde sätta sig ner och ta sig en fika efter sitt köp. Eller varför inte bara komma dit för att bara umgås? Det skulle bli lite mer av ett "real life Community". Glöm Facebook, Twitter och vad det nu kan vara. Häng i butiken/kafét och träffa vänner, bekanta och nya ansikten istället.

Tänk dig att det kanske även finns en eller flera tv-apparater där du kan testa ditt nyköpta spel? Sedan kan du träffa en massa andra med 3DS och lira mot varandra. Det skulle kunna bli den ultimata samlingspunkten för väldigt många ensamma gamers t.ex. Det skapas med andra ord en större möjlighet till bli mer social och det är lika med lycka!

Jag har kanske inte varit jättetydlig med min idé och det kommer såklart dyka upp folk som är skeptiska. Men jag tror verkligen att detta behövs i vårt mer isolerade samhälle. Där vi för det mesta hänger bakom våra skärmar. Folk är egentligen trötta på Facebook och socialamedier. Vi människor är beroende av socialkontakt.

Så vad tror ni om ett sådant koncept?

Öppna ett film/spel-kafé?

"Okej okej grabbar, jag må vara Super Mario. Men jag kan en hel del om film också. Ehm ser ut som fler vill haka på."

HQ