Svenska
Blog

Ensam är stark i PUBG

Skrivet av -Ogge- den 30 juli 2017 kl 17:47

Köpte PUBG för några dagar sedan och tänkte att spelet borde vara i ett mer brukbart skede i sin utveckling. Det finns naturligtvis buggar och det finns även vissa hinder fortfarande, som de troligen kommer att åtgärda med tiden. Men i övrigt känns det väldigt stabilt.

I och med att jag är relativt van vid gamla DayZ-modden och liknande survival-lir sedan tidigare, så gick det ändå ganska snabbt för mig att komma in i PUBG av någon anledning. En viss besatthet har växt fram över spelet och det är svårt att slita sig ifrån det.

Jag började med några rundor solo i spelet och jag märkte att det gick bättre och bättre i varje runda. Efter några rundor kom jag åtminstone på plats 2 av 95 spelare. Det känns hiskeligt belönande att bara nå topp 10 faktiskt. Mycket pga att det kräver en viss vaksamhet, planering och tålamod för att nå dit. Blir en hel del springande, smygande och plockade samt några skott här och där. Den som häckar, den däckar!

Märkte dock att solo gick absolut bäst och även duo tillsammans med någon man synkar bra med. Men däremot känns squad mer utmanande. Mycket beror på hur pass bra sammanhållning squaden har och det kan räcka med att en person är rena rama envisa gnällspiken...så går det mindre bra, tyvärr. Körde några rundor med en sådan gnällspik igår. Jag tål gnällspikar, men den här killen klagade på allt, verkligen på allt. Det var en helt annan lvl av gnäll. Ungefär som om han satt bajnödig genom varje runda.

Men när man väl har en bra squad så är det guld givetvis. Sen undviker man även besatta loot-galningar oftast, när man då kör duo och solo. Vet inte hur många gånger som vissa spelare i squaden envisas med att häcka utanför safe-zone för länge, gång på gång. Där de blir som helt besatta av all loot som finns i något område och det blir ett, "Jag ska bara.". Men sen slutar det med att halva laget dör för att någon kör en "Gollum"-mode av ren besatthet och stannar kvar för länge utanför den säkra zonen. Men jag föredrar dessa misstag, före de värsta gnällspikarna. För alla människor kan såklart glömma bort och komma av sig ibland. Det har jag alltid förståelse över.

Något jag dock behöver träna på är att bli bättre på att använda alla vapen. Mina favoriter är hittills AK, UMP och M16. Resterande vapen är jag mer halvdan med. Jag får träna mer helt enkelt.

Hörde även att de ska uppdatera spelet snart med funktionen att kunna klättra på olika vis. Vilket kommer ge oss spelare fler valmöjligheter vid flykt eller under anfall i mer tätbebyggda områden. Känner mig rätt handlingsförlamad i vissa lägen när det inte går att klättra eller hoppa över hyfsat låga hinder. Så detta blir en mycket tacksam uppdatering.

Annars kommer jag nog för det mesta hålla mig till solo och duo när jag lirar. Men squads kan såklart vara kul ibland då och då. Spelar med vem som helst oavsett skills. Bara man inte är "bajnödig".

Om någon vill lira så är det bara att hojta. Du får vara "hur kass som helst" och du får gnälla över vettiga saker. Men gnällande för gnälladet skull går mig nästan på nerverna, haha.

Ensam är stark i PUBG

En av mina bättre rundor.

HQ