Svenska
Blog

Spela in videoklipp på PC

Skrivet av -Ogge- den 8 augusti 2017 kl 18:36

Fanns en tid för länge länge sedan, då det var mer begränsat med program för videoinspelning till PC. Minns att FRAPS var ett självklart val och visst trivdes man med det för många herrans år sedan. Men det är nya tider idag och det finns mängder av alternativ som inte kostar ett öre extra.

Jag personligen tänkte försöka börja med att spela in diverse snuttar från PUBG. PUBG är verkligen ett sånt där spel, där det har skett en hel del sjuka ting som jag tyvärr inte har lyckats fångat på film. Därför har jag nu börjat spela in allt mer.

Nyttjar nu Nvidias ShadowPlay och det verkar funka bra, ja gratis är gott. Problemet är att varje fil tar upp extremt mycket plats, så jag tvingas dra nytta av en extern HDD. Dels för att jag inte vill dra ner bitraten och dels för att jag helst vill köra med 60FPS och 4K. Så jag får skylla mig själv med andra ord. Jag får sen i efterhand konvertera om filerna senare om jag känner för det.

Men ShadowPlay är såklart inte bäst och det finns säkerligen en massa andra bra alternativ. Vilket program använder du när du spelar in klipp på din PC?

HQ