Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Asus Zenfone 6 har anlänt

Skrivet av -Ogge- den 8 juli 2019 kl 23:29

Asus skickade iväg mobilen från deras lager i Nederländerna i fredags och jag fick den tidigare idag. Jag har inte haft så mycket tid idag i och med att jag har jobbat hela dagen inpå kvällskvisten. Men jag har laddat upp mobilen till 100% och därefter klämt och känt på den i lite mer än två timmar under kvällen.

Fick som sagt hem 256GB-konfigurationen för 6299:- som nu dessvärre är väldigt svårt att få tag på just nu. Den är redan slutsåld i Asus egna webshop och den har inte ens nått ut till andra återförsäljare i landet. Så räkna med att du får tillgång till denna senare i juli om inte ännu senare om du är sugen. Finns som sagt tre olika konfigurationer och samtliga är slut just nu. Men de är på ingång och kommer in hos diverse återförsäljare inom cirka 7-20 dagar ungefär.

Hur som helst är jag riktigt nöjd med det första intrycket av mobilen. Men jag kan inte säga mycket mer än att byggkvalitetén känns bra. Min gamla Sony Xperia XZ Premium som tidigare kändes praktisk, känns nu bökigt i jämförelse. Asus Zenfone 6 är onekligen en praktisk lur med sin extra programmerbara knapp, smarta gester, fingeravtrycksläsare på rätt ställe och dylikt. Upplever också att skärmen är väldigt bra trots att det är en IPS-panel (LCD). Men jag slänger in ett litet omdöme om en vecka eller två. Det är som sagt för tidigt att säga för mycket just nu. Mycket kan hända!

Asus Zenfone 6 har anlänt

Steam Link fyller en allt viktigare funktion för mig

Skrivet av -Ogge- den 30 juni 2019 kl 22:57

Jag har under en ganska lång tid använt Steam Link-appen för mobilen/surfplattan över Wi-Fi här hemma och det har fungerat väldigt bra mestadels. Vilket idag har resulterat till att mitt sängspelande antingen blir Xbox One X som är kopplad till sovrums-TV:n eller så spelar jag på min mobil/surfplatta genom Steam Link-appen. På så vis tappar mitt Nintendo Switch allt mer sitt syfte och den har dammat ganska länge nu. Förutom då när jag känner för något exklusivt spel som sticker ut ur mängden. Men det säger en hel del om hur bra Steam Link faktiskt är.

Men det som har höjt upplevelsen med Steam Link något så radikalt, är då möjligheten till att kunna streama från datorn till mobilen över LTE (mobilt internet). Det innebär att jag nu kan spela nästintill vart jag än går så länge det är bra uppkoppling och om datorn är igång (den står på väldigt ofta). Bästa är att jag dessutom förnyade mitt mobilabonnemang ganska nyligen med obegränsad surf samtidigt som priset gick ner från 599:- till 449:- per månad. Vilket nu gör så att jag inte heller behöver oroa mig för att all data ska ta slut. Tidigare var jag begränsad till "bara" 60GB data och då fick jag faktiskt hushålla en aning sista dagarna varje månad. Den här månaden har jag förbrukat ungefär 75-80GB data och mer lär gå åt sen när jag är på semester. Helt klart!

Hur som helst har det faktiskt fungerat riktigt bra. Har mest testat köra över LTE från kontoret, runt i stan där jag bor och vid något tillfälle en bit utanför där jag fortfarande hade bra 4G-täckning. Men spelandet gick bra. Hoppar just nu mellan Final Fantasy VII och Final Fantasy IX som är två helt underbara klassiker. De kör jag oftast med touch-funktionen direkt från mobilskärmen. Men annars kopplar jag även upp min kontroll över bluetooth som är anpassad för smartphones. Vilket höjer upplevelsen en aning såklart.

Jag kan verkligen se hur streaming blir en allt viktigare del hos allt fler gamers och det här känns som att man redan är uppvärmd inför bland annat xCloud. Där jag bland annat kommer att kunna streama från mitt Xbox One X till min mobil eller vad jag nu känner för.

Streaming är här för att stanna med andra ord!

Steam Link fyller en allt viktigare funktion för mig

Medan kollegan tog sig några bloss och en längre paus på parkeringen. Så passade jag på att lira lite FFIX.

Asus Zenfone 6 - Beställd

Skrivet av -Ogge- den 27 juni 2019 kl 14:48

Som den mobiljunkie jag är så vill jag såklart gärna ha det bästa för just mig. Jag älskar att grotta ner mig i forum, videoklipp och allt möjligt när det kommer till bland annat mobiler, så det var bara ett rent nöje att sålla igenom alla mobiler som jag har varit intresserade av.

Jag var nära på att köpa en till Note 9 men med 512GB och 8GB RAM för 8490:-. I och med att jag verkligen älskar min tjänstelur som också är en Note 9. Sen var jag såklart även inne på att köpa en OnePlus 7 Pro. Men Note 9 är samtidigt snart något år gammal och OnePlus 7 Pro har mycket jag gillar och vissa saker jag inte gillar. Samtidigt kostar båda över 8000:- dessutom.

Asus Zenfone 6 erbjuder däremot mer för pengarna i min bok. Beställde därför hem ett exemplar från Asus egna e-shop. Det blev den dyraste modellen med 256GB lagringsutrymme och 8GB RAM för "bara" 6299:-. Vilket känns som rena rånet med tanke på vad man får för pengarna.

I övrigt har den såklart en SD855-processor, 6,4" IPS (LCD) - display med Gorilla Glass 6 utan någon notch, en extra fysisk knapp som delvis är programmerbar för olika funktioner, 5000 mAh batteri, plats för MicroSD-kort, 3,5 mm uttag, en välbyggd och bra flippkamera, stereohögtalare och Asus senaste ZenUI 6 i systemet som ger en stock Android-lik upplevelse.

Den har fått väldigt bra kritik och det verkar som att Asus har lyckats riktigt bra i år. Jag skrev redan om den här i en tidigare blogg och det märks att jag blev förälskad i denna vid första ögonkastet egentligen, haha.

Men jag får väl se om den lever upp till mina förväntningar sen när den anländer. Tror de skickar den från Tyskland. Så jag räknar med att den anländer om en vecka eller två. Sen kommer jag högst troligen slänga in en massa intryck.

I juli kommer min Sony Xperia XZ Premium att pensioneras med andra ord.

Asus Zenfone 6 - Beställd

Varmt, lagom, kyligt - E3 2019

Skrivet av -Ogge- den 18 juni 2019 kl 01:16

Tanken var att jag skulle skriva om varje presskonferens efter varje live-sändning. Men jag väljer nu att sammanfatta samtliga presskonferenser här lite kortfattat. Årets E3 har i övrigt inte varit särskilt hett om jag ska vara ärlig och jag är inte heller helt missnöjd. Utan det har varit ett hyfsat okej E3 som får en att sukta efter mer visserligen och mer lär vi få 2020 med tanke på vad som väntar.

Det som bland annat drar ner årets E3 är såklart Sonys frånvaro och antalet titlar som får en att ramla av stolen. Jag hade hoppats på att ramla av stolen mer så att säga. Många presskonferenser har såklart visat ett och annat intressant spel. Men jag känner att det har varit något magert och det märks att det är ett år där utvecklarna är fullt upptagna med att jobba på sina respektive storspel inför nästa år och framåt.


Vilka var bästa och vilka var sämst i år?

Varmt

• Xbox - (Underhållande och fylligt innehåll)
• Nintendo - (Många intressanta spel)
• Square Enix - (FFVII Remake och några intressanta spel)

Lagom

• PC Gaming Show - (Hyfsat många intressanta titlar)

Kyligt

• Ubisoft - (Magert)
• Bethesda - (Väldigt magert)

Varmt, lagom, kyligt - E3 2019

Varmt, lagom, kyligt - Bethesda E3 2019

Skrivet av -Ogge- den 12 juni 2019 kl 22:29

Den här presskonferensen blev onekligen ett sömnpiller trots den nattmänniska jag faktiskt är. Nästintill allt kändes helt ointressant. Det blev en hel del snack om hur "häftiga" drakar är, tycka-synd-om-intervjuer och tonvis nervöst ordbajsande.

Det här var utan tvekan årets absolut sämsta och magraste presskonferens. Hon som presenterade GhostWire: Tokyo (Ikumi Nakamura) var dock lite av en glädjespridare med sin halvdana engelska. Hon försökte åtminstone.

Frågan är om Bethesda verkligen tjänar på att hålla dessa presskonferenser i fortsättningen? Troligen inte. De lär troligtvis fortsätta delta under E3 fortsättningsvis ändå och förhoppningsvis höjer de ribban en vacker dag.

Lite snabbt och kortfattat om vad jag tyckte om denna presskonferens.


Varmt

• GhostWire: Tokyo - (Blev väldigt nyfiken och ser gärna gameplay)


Lagom

• DOOM Eternal - (Redan sett mycket tidigare, men kan bli kul och hjärndött)

Kyligt

• The Elders Scrolls: Blade (Switch) - (Ganska ointressant)
• Fallout 76 (Wastelanders Update) - (Extremt tråkigt)
• The Elder Scrolls Online (Elsweyr Expansion) - (Lockar mig inte)
• Commander Keen - (Skrota skiten)
• The Elder Scrolls: Legends - (Mycket tråkigt)
• Rage 2 (Rise of the Ghosts Expansion) - (Ganska ointressant)
• Wolfenstein: Youngblood - (Lockar mig inte)
• Deathloop - (Cringe as hell)
• Orion - (Nej tack)

Varmt, lagom, kyligt - Bethesda E3 2019