Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Du mår bättre av att vara kapten

Skrivet av -Ogge- den 1 juli 2018 kl 14:40

Det finns mycket att må dåligt över och oftast är det "hjärnspöken" som huserar då när vi kommer in på negativa tankar och vanor. Ju äldre jag blir, desto mer blir dessa negativa tankar inom mig själv något jag lätt kan göra mig av med. Jag "förlöjligar" mina negativa tankar i och med att de består av minnen. Minnen är inget direkt fysiskt som du kan ta på heller och hjärnan vill gärna upprepa sig. Hjärnan trivs med det du oftast tänker på.

Men jag har inte tid att tycka synd om mig själv och grubbla över det förgångna. Livets alla chanser blir då bara mer avlägsna och du blir inte starkare av det. Bara för att min uppväxt har sett ut som den har gjort, så är det ingen ursäkt till mina negativa tankar. Bara för att jag blev skoltrött på universitetet och tappade intresset för ämnet så betyder inte att allt är kört. Bara för att jag har tappat eller vuxit ifrån 90-95% av alla mina nära vänner så betyder det inte att jag helt saknar vänner. Alla dessa tankar ger mig noll i utbyte. Verkligen noll. Jag vet att jag är en väldigt självständig och hittar oftast lösningar till diverse problem själv. Därför måste jag dra nytta av den färdigheten. Samtidigt som det är viktigt att få hjälp av andra. För jag är inte så pass självständig att jag klarar av exakt allt själv, det gör ingen. I slutändan tär det bara på en om man tror att man är värsta superhjälten. Man måste bli mottaglig för att ta emot en hjälpande hand ibland.

Vad får just mig att må bra då?

Jag mår lika bra av att vara ensam som i sällskap med en enskild individ eller varelse (djur). Att kunna ha någon eller något att bolla sina tankar med är en fröjd för min själ. Det här något kan vara en text som den här bloggen och den här någon kan vara min sambo eller en vän.

I och med att jag är så pass "gammal" (26) idag, så vet jag vad som får mig att må bra. Varför ska jag då utsätta mig för sånt som får mig att må dåligt? Jag vet att jag mår bra av att inte anpassa mig helt till andras begär och krav. Tycker någon att mitt skägg är fult, vad tråkigt för de och vad skönt för mig att skägget känns bra. Jag trivs väldigt bra i mitt skägg och kommer fortsätta att odla fram ännu mer skägg. Anser någon att jag röstar på helt fel parti inför valet, ja då får de helt enkelt leva med det. Jag vet varför jag röstar som jag röstar och jag röstar väl efter mina egna mål? Jag har fått kommentarer och blickar för min elsparkcykel på jobbet där vissa har sagt lite hånfullt, "Är det inte gjort för barn?". Då säger jag bara, "Det blir vad man gör det till, detta är mitt färdmedel och den är grymt smidig!!". Då blir de plötsligt nyfikna istället och frågar mig vart man kan köpa dessa elfordon. Människor reagerar konstigt på saker som de inte är själva bekanta med. Att se en vuxen man på en elsparkcykel tillhör inte normen för många och så enkelt är det. Varför ska jag bli upprörd över kommentarer som bygger på irrationella fördomar? Varför bli upprörd överhuvudtaget? Finns ingen anledning.

Det jag menar är att man måste våga ta kontroll över sig själv. Du är din egna kapten och du är styrman över skeppet. Det är ingen annan som kan ta kontrollen över dig. Då har du tappat fästet helt och faller pladaskt ner till de hungriga hajarna.

Jag har märkt att, ju mer jag lever efter mina egna begär och de mål jag har i livet. Desto bättre mår jag. Jag tänker ytterst sällan på vad andra tycker och tänker om mig. Det händer såklart, men återigen är det bara elaka hjärnspöken och man måste träna på att inte fokusera på dessa negativa och helt hopplösa tankar. Det bästa är alltid hålla sig sysselsatt. Det kan vara meditation, böcker, spel, film, fysiska aktiviteter och mycket mer. Det är även viktigt att helt enkelt bli mer nyfiken som människa och samtidigt utsätta sig för sånt som känns obekvämt ibland. Det växer man väldigt mycket av.

Skulle jag fråga mitt gamla jag för 10 år sedan när jag var en 16 årig pojke med moppemusche. Då var det bara nervöst att hämta ut paket på posten eller fruktansvärt nervöst att gå på en enkel arbetsintervju. Detta är sånt som jag idag inte har några som helst problem med. Jag trodde inte heller att jag någonsin skulle syssla med ett myndihetsutövande yrke, där jag är ute på nätterna och far. Helt plötsligt får jag kanske ett samtal från polisen eller driftcentralen om ett klagomål och då ska jag ta ansvar över en rad olika arbetsuppgifter. Vissa arbetsuppgifter kan vara väldigt känsliga.

Jag menar, detta existerade verkligen inte i min värld tidigare. För bara 5-6 år sedan skulle jag säkert skratta åt detta. "Haha, nej men fan, inte kommer jag orka leda och fördela upp arbete.".

Idag är ansvar kul och det jag vill poängtera är att vi människor gör större förändringar i livet än vad vi själva tror. Det är just det här som får mig att må bra. Att faktiskt själv kunna inse att min personliga utveckling inte är så jäkla dålig ändå. Varför i hela fridens namn ska jag bry mig om Bertils framgångar och jämföra med hans? Då uppstår återigen den där spärren som är ett hot mot vår personliga utveckling. Det är rent trams att stirra på andra.

Ta kontroll över dig själv och gör sånt som får dig att må bra. Det växer du av!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

VR-headset för 2,222:- till PC

Skrivet av -Ogge- den 20 juni 2018 kl 22:40

Jag känner egentligen att tekniken fortfarande behöver mognas när det kommer till VR-spel och VR-headsets. Men någon gång måste jag bege mig in i leken och speciellt nu när man kan få ett VR-headset som faktiskt är prisvärt på riktigt.


Elgiganten har just nu en rea på över 50% för just ett HP Windows Mixed Reality VR-headsetet. Vilket innebär att den nu "enbart" kostar 2,222:-. Det är oerhört prisvärt om man jämför med vad Oculus Rift, HTC Vive och även PSVR kostar. Folk är verkligen som gamar just, när jag skulle klicka hem ett exemplar för att hämta upp det på Elgiganten, så hann det ta slut innan personalen hann behandla reservationen. Men de skyller istället på att det blev något strul med deras system och rekommenderade en alternativ produkt. Då tackade jag för mig och vände blicken mot luren istället


Jag valde då att istället beställa hem ett headset via nätet och det fanns lyckligtvis ett gäng kvar i webblagret. Nu under skrivandes stund verkar det som att det finns max 5-10 stycken kvar i webblagret och några enstaka här och var i diverse lokala butiker runtom i landet.


Om du nu bestämmer dig för att klicka hem det här headsetet, så får du inte glömma bort att du behöver ha tillgång till bluetooth från datorn. Annars är det bara att klicka hem en BT-adapter som går för en ganska billig slant.


Länk till HP Windows Mixed Reality: https://www.elgiganten.se/product/gaming/vr-gaming/HPMRHEADSET/hp-windows-mixed-reality-headset

Länk till en BT-adapter: https://www.inet.se/produkt/5404542/asus-bluetooth-4-0-adapter

VR-headset för 2,222:- till PC

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Dyson Hot+Cool AM09 fläkt

Skrivet av -Ogge- den 13 juni 2018 kl 17:13

Vår nästa dammsugare kommer helt klart bli en behändig sådan från Dyson, ingen snack om den saken. Dyr? Ja. Men mångsidig och effektiv. Då pratar jag om de sladdlösa dammsugarna såklart från Dyson. Hur som helst har jag och sambon varit på jakt efter en redig fläkt och inte en dammsugare en tid. Nu när väderleken har slagit om till Sahara.

Först kikade vi på vanliga traditionella fläktar. Men i vår lilla skokartong till lägenhet så hittade vi ingen som vi var nöjda med. Så det fick istället bli en titt på tornfläktar som är mer cylinderformade och smälter in ganska bra. Problemet är att samtliga modeller knakar, brister i kvalitén och andra konstruktionsfel som jag märkte av hos de flesta.


Sen fick jag nog och sambon lika så. Då sa jag, "Vi slår på rejält! Det får bli en fläkt från Dyson. Det får kosta vad det kostar!". Sambon sken upp och sen beställde vi hem en Dyson Hot+Cool AM09. Den må vara dyr, men man får kvalité och en väldigt effektiv fläkt. Den ska även vara tystare än vanliga fläktar. Billig? Nej. Hur som helst brukar vi klaga på att det antingen är för kallt eller för varmt i lägenheten. Därför tänkte vi att den här modellen skulle passa alldeles utmärkt. I och med att den både kan fläkta svalt och värma på beroende på vad man känner för.

Vad använder du för fläkt där hemma?

Dyson Hot+Cool AM09 fläkt

Den svarta till höger är inköpt.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

E3 2018 på Discord

Skrivet av -Ogge- den 8 juni 2018 kl 14:36

E3 är som en stor högtid för mig och det är något som ingen människa kan hindra mig från att kolla på. Jag följer i regel varje presskonferens och då ska det banne mig vara live och helst tillsammans med ett gäng andra entusiastiska människor. Helst av allt hade jag gärna suttit på plats i L.A, men det är en annan verklighet i ett parallellt universum.

I år har redan mycket annat smaskigt utannonserats eller "läckt" precis före E3, vilket ändå är kul och egentligen en ganska bra uppvärmning. Men det finns såklart mycket, mycket mer smaskigt innehåll som bara väntar på att komma upp till ytan dessa kommande dagar. Jag hoppas innerligen att framförallt Xbox kör 120% med sin presskonferens i år och inte bara 80%. Det har snackats om att Xbox mest vill satsa på MP-spel och inte SP. Men samtidigt tror jag att Phil är mycket medveten om att bra SP-spel är extremt viktigt för en konsol. Med tanke på den respons han har fått på Twitter ett tag och de svar han har gett. Förhoppningsvis får vi se ett gäng spel som kan motivera folk till att köpa just en Xbox One X och kanske även tjänster och annan hårdvara på det som kan bli en morot. Xbox behöver något annat än Forza, Halo och Gears of War som kan bli en stor ikon för varumärket. Något nytt eller något gammalt som kan väckas till liv REJÄLT igen. Vi har annars gamla alternativ som Conker, Fable, Perfect Dark, Kameo och med flera som skulle kunna få en gedigen reboot av något slag. Annars är alltid något helt nytt IP mer intressant såklart. Det kommande Crackdown intresserar mig inte så mycket om jag ska vara ärlig och visst kan ett helt nytt Forza, Halo och Gears of War bli lyckat, men då måste de våga tänja på gränserna. Vilket Nintendo har varit duktiga på senaste tiden och även Sony.

Sen är jag självklart minst lika taggad på Nintendo, Sony, Ubisoft och ett flertal andra presskonferenser. Men just den här sommaren är extra viktig för Xbox i och med att intresset för en Xbox One X hos den stora massan fortfarande är sisådär. Även fast det nu ändå går bra för Xbox, så går det inte riktigt Nintendo Switch- eller PS4-bra.

Hur som helst ska jag försöka skrapa ihop ett gäng hyggliga gamers som jag lyckades göra förra året. Det är oerhört trevligt att kunna växla några ord och höra alla olika typer av åsikter under varje presskonferens tillsammans med ett gäng andra inbitna gamers. Var inte blyga!

Alla är därför välkomna till den här servern: https://discord.gg/khFjVqv

En länk till årets schema för samtliga presskonferenser: https://kotaku.com/the-e3-2018-press-conference-schedule-1825468920

E3 2018 på Discord

I slutändan tror jag att det här året kan bli riktigt mastigt och stort. Förhoppningsvis får Xbox hiskeligt mycket uppmärksamhet och uppskattning nu när de väljer att slå på den stora trumman.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Joakim Ruist agerar exemplariskt gentemot SVT

Skrivet av -Ogge- den 1 juni 2018 kl 21:13

Igår bevittnade jag och tusentals andra tittare en ruggigt bisarr intervju under gårdagens Aktuellt. Där Joakim Ruist (nationalekonom och migrationsforskare) blev intervjuad för sin forskning om hur mycket en invandrare kostar per år.

I hans forskning har han då kommit fram till att en invandrare kostar 74,000:- per år. Givetvis ska den partiska och statliga kanalen SVT försöka vinkla och kritisera den här forskaren så gott det bara går. Uppenbarligen slår verkligheten för hårt mot den vänsterstyrda regimen och då försöker de skapa en obekväm situation för honom i hopp om att han ska vika av helt. Vilket SVT inte lyckas med, utan istället blir programledaren Lotta nervös och vet snart inte vilka medel hon ska använda sig av.

Nervositeten växte troligen fram som mest hos Lotta då när Joakim fick frågan om forskningen kommer användas under valet. Då väljer han att stanna upp med hjälp av att ge henne en dömande blick och en tystnad som säger mer än tusen ord. Han är verkligen en eftertänksam människa med andra ord, som inte talar för talandes skull och det beundrar jag. Utan han vill verkligen försäkra sig om att de inte nyttjar det här tillfället i hopp om att han ska göra bort sig. Utan han håller sig verkligen till fakta.

Jag tycker onekligen att SVT misskötte sig rejält här och intervjun är redan idag en ny modern klassiker i mina ögon. Många andra forskare och tittare har kritiserat den här intervjun och det är inte så värst konstigt heller. SVT kan inte fortsätta att vara partiska på det här viset. Det är en statlig TV-kanal som vi skattebetalare betalar för och därför måste de vara helt opartiska.

Länk till intervjun: https://nyheteridag.se/haveriet-i-aktuellt-har-ifragasatter-svt-reportern-att-forskaren-skrivit-rapport-om-invandring-kan-anvandas-i-valrorelsen/

Joakim har själv kommenterat detta i sin blogg: https://joakimruist.blogspot.com/2018/06/historiskt-rekord-i-tystnad.html?m=1

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus