Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Vanligt folk tackar alla kända kändisar i ett klipp

Skrivet av -Ogge- den 8 september 2018 kl 14:56

Slutet för valrörelsen är nära och snart slår klockan val. Förhoppningsvis röstar du och alla andra som kan rösta under valet. Det kommer bli ett mycket spännande val, missa det inte!

Vi har nog alla sett diverse vallåtar, filmer och allt vad det nu är från olika partier. Igår släppte SD ett klipp som var hur spot on som helst. Fyndigt, roligt och sant var innehållet. Klippet fick mig att fnissa till minsann. Det gick verkligen inte att hålla emot. Fyndigt, fyndigt!

Länk till klippet: https://youtu.be/W5XUQOJ_H4I

Vanligt folk tackar alla kända kändisar i ett klipp

Kjell, mår du bra?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Nytt boende och kanske ett nytt jobb

Skrivet av -Ogge- den 24 augusti 2018 kl 14:35

Vilken månad, vilken månad säger jag bara. Allt har gått blixtsnabbt och jag känner hur hjärnan nästan överhettas av allt planerande och den omställning som jag/vi nu måste genomgå är enorm. Jag och sambon vann tillslut en budgivning på en lägenhet och det blev då tredje gången gillt så att säga. I samma veva har jag dessutom fått ett nytt jobb på G i samma ort.

Får jag jobbet så kommer jag ha ett gångavstånd på ynka 10 minuter. Vilket är helt otroligt. Dessutom kommer jag i det här fallet då jobba för kommunen så att säga. Vilket innebär att jag får bättre förmåner, bättre utrustning och många andra fördelar.

Hur som helst har det varit en rad olika ärenden som har behövt uträttas. Det som nu återstår är att bara prata med banken om hur vi vill lägga upp vårt lån. Samt att vi måste få ett godkännande i den nya bostadsrättsföreningen för vårt medlemskap. Men det tar i regel 1-4 veckor och tanken är att vi ska flytta in 21/9-18 till vår nya och fräscha tvåa på 54,5 kvadratmeter. Känns oerhört skönt att gå från en 1,5 rummare på 33 kvadratmeter, ja en skokartong mer eller mindre. De där 21 kvadratmetrarna extra kommer att göra stor skillnad för oss ett tag framöver. Tills vi får barn eller känner för större boende i framtiden.


Sen är jag även tacksam över att avgiften är väldigt låg, priset för själva bostaden gick för ungefär 1,5 miljoner vilket är väldigt bra med tanke på att vi bor 20-30 min från Stockholms stad med bil. Föreningen verkar vettig med tanke på att de gick plus förra året och de säljer dessutom utebliven el i och med att fastigheten har solpaneler på taket. Sen får jag behålla mitt snabba internet i och med att jag kommer köra via stadsnätet. Så det känns skönt att man uppgraderar sig på alla sätt och vis.


Det jobbiga som sen återstår när det mesta står klart är försäljning av prylar, flytten och storstädningen i den nuvarande hyresrätten. Sen får jag inte heller glömma montering av diverse ting som möbler och annat som ska skruva upp här och där. Förhoppningsvis kan vi andas ut i början av oktober när det mesta troligen står klart.

Nej, nu ska jag fortsätta njuta av den här dagen innan allt börjar.

Nytt boende och kanske ett nytt jobb

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Bostadsrätten och den degiga säljaren

Skrivet av -Ogge- den 29 juli 2018 kl 09:01

För nästan 3 veckor sedan budade jag och sambon på en bostadsrätt på 120 kvadrat med fyra rum. Vi blev alltså de första som budade på boendet och än idag är vi de enda och första. Vi har under tiden såklart valt att inte snöa in oss på denna allt för mycket, utan spanar fortfarande runt efter andra alternativ. Vi har inställningen att det får bli som det blir. Jag försöker åtminstone få min kära sambo att se möjligheterna på marknaden. Med tanke på att hon verkligen, verkligen vill flytta in till just den som vi nu har budat på. Jag skulle såklart bli väldigt tacksam om vi fick boendet för det bud vi har lagt.

Men besviken blir man bara om man förväntar sig för mycket. Det intressanta med det hela är dock hur sega säljaren har varit. I och med att det är sommar, så är givetvis intresset generellt sett lägre. Samtidigt står prisutvecklingen still och det pikar nedåt beroende på vart man letar. Det är alltså inte säljarnas marknad i stort. Utan köparnas. Det går alltså helt enkelt trögt för säljarna.

Det som sticker ut är den "taktik" säljaren eller kanske till och med mäklaren har föreslagit. Varje gång då när jag har kontaktat eller blivit kontaktad av mäklaren så får jag i princip samma genomskådliga svar, "Köparna väntar på svar från banken.". Det har gått dagar/veckor och svar får du på några minuter när du kontaktar en bank jag tror inte ett smack på den historien. Men jag spelar givetvis dum inför mäklaren och låter förstående.

Under de 17 dagar som hinner gå får jag just dessa samtal om de påstådda köparna och mäklaren hinner även med två extravisningar under den här tiden. Jag ser därefter inte ett endaste bud. Folk är helt enkelt inte villiga att betala mer.

Efter den 17:e dagen har mäklaren försökt nå mig. Han har nämligen skickat ett sms till mig om att säljaren har valt att höja priset från 995,000:- till 1,2 miljoner (fast slutpris). Jag sitter där på sängkammaren och skrattar högt för mig själv i min ensamhet. Jag försöker ringa honom, men han svarar inte. Så jag smsar honom om att vi står fast vid 995,000:- i och med att ingen annan har budat. Det är inga konstigheter med det. Dessutom ligger slutpriserna i området på runt 800,000 till ungefär 1,1 miljon som max. Sen är det en mycket hög avgift i området och ytterst få är villiga att slå till för mer än 1,2 miljoner i nuläget.

Men deras tanke är troligtvis att vi ska mötas på mitten. På så vis får de sin önskade höjning på runt 100,000:- istället. Jag ser 1,1 miljon som ett gränsfall och det finns en liten möjlighet att det skulle kunna bli plan B. Jag är 95% säker att de hade tackat ja till detta. Men tillsvidare avvaktar vi. I och med att vi ska på visning i ett helt annat område idag.

Men det bästa med det här boendet som vi nu budar på är att den uppfyller alla de kriterier som vi är ute efter. Många rum (framtidssäker), 30 min utanför Stockholm med bil, nära till natur och möjligheten att faktiskt kunna bjuda hem redigt folk utan att det gör det minsta ont i magen på en. Finns en altan både på fram och baksidan för härliga sommarkvällar. Det skulle bli ett enormt kliv uppåt från vår lilla 33 kvadratare där vi är instängda i ett industriområde. Ungefär 3,5 gånger större är detta boende dessutom.

Men som sagt, vi nappar kanske på något annat alternativ. Det blir vad det blir.

Bostadsrätten och den degiga säljaren

Känslan som uppstod när jag fick smset i fredags gällande slutpriset.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Du mår bättre av att vara kapten

Skrivet av -Ogge- den 1 juli 2018 kl 14:40

Det finns mycket att må dåligt över och oftast är det "hjärnspöken" som huserar då när vi kommer in på negativa tankar och vanor. Ju äldre jag blir, desto mer blir dessa negativa tankar inom mig själv något jag lätt kan göra mig av med. Jag "förlöjligar" mina negativa tankar i och med att de består av minnen. Minnen är inget direkt fysiskt som du kan ta på heller och hjärnan vill gärna upprepa sig. Hjärnan trivs med det du oftast tänker på.

Men jag har inte tid att tycka synd om mig själv och grubbla över det förgångna. Livets alla chanser blir då bara mer avlägsna och du blir inte starkare av det. Bara för att min uppväxt har sett ut som den har gjort, så är det ingen ursäkt till mina negativa tankar. Bara för att jag blev skoltrött på universitetet och tappade intresset för ämnet så betyder inte att allt är kört. Bara för att jag har tappat eller vuxit ifrån 90-95% av alla mina nära vänner så betyder det inte att jag helt saknar vänner. Alla dessa tankar ger mig noll i utbyte. Verkligen noll. Jag vet att jag är en väldigt självständig och hittar oftast lösningar till diverse problem själv. Därför måste jag dra nytta av den färdigheten. Samtidigt som det är viktigt att få hjälp av andra. För jag är inte så pass självständig att jag klarar av exakt allt själv, det gör ingen. I slutändan tär det bara på en om man tror att man är värsta superhjälten. Man måste bli mottaglig för att ta emot en hjälpande hand ibland.

Vad får just mig att må bra då?

Jag mår lika bra av att vara ensam som i sällskap med en enskild individ eller varelse (djur). Att kunna ha någon eller något att bolla sina tankar med är en fröjd för min själ. Det här något kan vara en text som den här bloggen och den här någon kan vara min sambo eller en vän.

I och med att jag är så pass "gammal" (26) idag, så vet jag vad som får mig att må bra. Varför ska jag då utsätta mig för sånt som får mig att må dåligt? Jag vet att jag mår bra av att inte anpassa mig helt till andras begär och krav. Tycker någon att mitt skägg är fult, vad tråkigt för de och vad skönt för mig att skägget känns bra. Jag trivs väldigt bra i mitt skägg och kommer fortsätta att odla fram ännu mer skägg. Anser någon att jag röstar på helt fel parti inför valet, ja då får de helt enkelt leva med det. Jag vet varför jag röstar som jag röstar och jag röstar väl efter mina egna mål? Jag har fått kommentarer och blickar för min elsparkcykel på jobbet där vissa har sagt lite hånfullt, "Är det inte gjort för barn?". Då säger jag bara, "Det blir vad man gör det till, detta är mitt färdmedel och den är grymt smidig!!". Då blir de plötsligt nyfikna istället och frågar mig vart man kan köpa dessa elfordon. Människor reagerar konstigt på saker som de inte är själva bekanta med. Att se en vuxen man på en elsparkcykel tillhör inte normen för många och så enkelt är det. Varför ska jag bli upprörd över kommentarer som bygger på irrationella fördomar? Varför bli upprörd överhuvudtaget? Finns ingen anledning.

Det jag menar är att man måste våga ta kontroll över sig själv. Du är din egna kapten och du är styrman över skeppet. Det är ingen annan som kan ta kontrollen över dig. Då har du tappat fästet helt och faller pladaskt ner till de hungriga hajarna.

Jag har märkt att, ju mer jag lever efter mina egna begär och de mål jag har i livet. Desto bättre mår jag. Jag tänker ytterst sällan på vad andra tycker och tänker om mig. Det händer såklart, men återigen är det bara elaka hjärnspöken och man måste träna på att inte fokusera på dessa negativa och helt hopplösa tankar. Det bästa är alltid hålla sig sysselsatt. Det kan vara meditation, böcker, spel, film, fysiska aktiviteter och mycket mer. Det är även viktigt att helt enkelt bli mer nyfiken som människa och samtidigt utsätta sig för sånt som känns obekvämt ibland. Det växer man väldigt mycket av.

Skulle jag fråga mitt gamla jag för 10 år sedan när jag var en 16 årig pojke med moppemusche. Då var det bara nervöst att hämta ut paket på posten eller fruktansvärt nervöst att gå på en enkel arbetsintervju. Detta är sånt som jag idag inte har några som helst problem med. Jag trodde inte heller att jag någonsin skulle syssla med ett myndihetsutövande yrke, där jag är ute på nätterna och far. Helt plötsligt får jag kanske ett samtal från polisen eller driftcentralen om ett klagomål och då ska jag ta ansvar över en rad olika arbetsuppgifter. Vissa arbetsuppgifter kan vara väldigt känsliga.

Jag menar, detta existerade verkligen inte i min värld tidigare. För bara 5-6 år sedan skulle jag säkert skratta åt detta. "Haha, nej men fan, inte kommer jag orka leda och fördela upp arbete.".

Idag är ansvar kul och det jag vill poängtera är att vi människor gör större förändringar i livet än vad vi själva tror. Det är just det här som får mig att må bra. Att faktiskt själv kunna inse att min personliga utveckling inte är så jäkla dålig ändå. Varför i hela fridens namn ska jag bry mig om Bertils framgångar och jämföra med hans? Då uppstår återigen den där spärren som är ett hot mot vår personliga utveckling. Det är rent trams att stirra på andra.

Ta kontroll över dig själv och gör sånt som får dig att må bra. Det växer du av!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

VR-headset för 2,222:- till PC

Skrivet av -Ogge- den 20 juni 2018 kl 22:40

Jag känner egentligen att tekniken fortfarande behöver mognas när det kommer till VR-spel och VR-headsets. Men någon gång måste jag bege mig in i leken och speciellt nu när man kan få ett VR-headset som faktiskt är prisvärt på riktigt.


Elgiganten har just nu en rea på över 50% för just ett HP Windows Mixed Reality VR-headsetet. Vilket innebär att den nu "enbart" kostar 2,222:-. Det är oerhört prisvärt om man jämför med vad Oculus Rift, HTC Vive och även PSVR kostar. Folk är verkligen som gamar just, när jag skulle klicka hem ett exemplar för att hämta upp det på Elgiganten, så hann det ta slut innan personalen hann behandla reservationen. Men de skyller istället på att det blev något strul med deras system och rekommenderade en alternativ produkt. Då tackade jag för mig och vände blicken mot luren istället


Jag valde då att istället beställa hem ett headset via nätet och det fanns lyckligtvis ett gäng kvar i webblagret. Nu under skrivandes stund verkar det som att det finns max 5-10 stycken kvar i webblagret och några enstaka här och var i diverse lokala butiker runtom i landet.


Om du nu bestämmer dig för att klicka hem det här headsetet, så får du inte glömma bort att du behöver ha tillgång till bluetooth från datorn. Annars är det bara att klicka hem en BT-adapter som går för en ganska billig slant.


Länk till HP Windows Mixed Reality: https://www.elgiganten.se/product/gaming/vr-gaming/HPMRHEADSET/hp-windows-mixed-reality-headset

Länk till en BT-adapter: https://www.inet.se/produkt/5404542/asus-bluetooth-4-0-adapter

VR-headset för 2,222:- till PC

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus