Svenska
Blog
Hur firar ni er jul och nyår?

Hur firar ni er jul och nyår?

Skrivet av -Ogge- den 20 december 2013 kl 21:01

Första gången som jag faktiskt bor på en annan ort och måste säga, "Jag ska åka 80 mil söderut till föräldrarna och fira." Det känns speciellt för mig och nytt. Men samtidigt känns det extra mysigt på något vis. En längtan och en spänning över hur mor har pyntat upp allt fint och prydligt.

Snart ska jag åka från mitt "nya" hem som jag har kallat hem i snart 4-5 månader här i Norrland. Det blir med andra ord nattåget ner till Stockholm i 9+ timmar ungefär denna natt. Har hamstrat en massa förnödenheter inför tågresan. Mitt 3DS är fulladdat, min Surface är fulladdad och min väska är snart packad och klar med mängder av paket som ska till mina familjemedlemmar. Det blir ett proppat schema i år. Det är inte som förra året, det kändes som att ingenting hände men i år har jag verkligen bokat upp mig.

I morgon lördag ska jag fira med min bror och hans familj eftersom att han åker iväg med sin fruga till julafton med barnen. Köpte några spännande Disney filmer till barnen och sådant på blu-ray så hoppas de blir glada och nöjda småflickorna. Sedan dagen efter ska jag fira hos min ena syster och hennes kille tillsammans med en massa andra. Även där ska jag dela ut paket. Sedan kommer en måndag då jag har bokat upp för att shoppa spel och annat med min närmsta vän. Sedan är det julafton och då ska min mor bjuda hem någon väninna och något sådant. Så det lär väl bli en stabil julafton med mycket mat och gottigott. Dagen efter julafton ska jag träffa min andra syster då det blir jullunch, sedan samma dag blir det en träff med barndomsvännen och vi lär väl hänga i två dagar innan jag åker upp igen.

När jag kommer upp igen till härliga Norrland så fortsätter jag ännu längre upp än där jag brukar hålla hus och då ska jag fira nyår med min flickvän. Det blir nog höjdpunkten och sedan ska jag ge henne ett par julklappar och den där efterlängtade nyårskyssen. Sedan lär vi dricka god glögg och bara mysa under en filt medan vi pratar med hennes föräldrar sådär mysig i värmen.

Så hur ser det ut för er?

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

HQ