Svenska
Blog

Två biofilmer denna vecka

Skrivet av -Ogge- den 25 maj 2014 kl 19:04

I torsdags såg jag den efterlängtade X-Men Days of Future past och sedan igår gick jag och tjejen på spontanbio för att se The Lunchbox. Två helt olika filmer såklart, men två bra sådana!

X-Men Days of Future Past
Jag fick verkligen en dyster och mörk domedagskänsla när Sentinels var på väg att ta över världen i den hopplösa framtiden för både människor och mutanter. Det krävdes då alltså drastiska åtgärder för att förhindra en totalförintelse. Därför skicka de iväg Wolverine bakåt i tiden till 70-talet där han fick som uppdrag att förena ett gäng mutanter. Bland annat Magneto och Xavier.

Under Wolverines resa bakåt i tiden så får man bekanta sig med en av mina nya favoriter faktiskt, Quicksilver som han heter. En otroligt snabb mutant som kan utnyttja 1 sekund som om det vore kanske 20-30 sekunder för honom. Det fanns en riktigt ball scen där Quicksilver verkligen visade upp sin talang, han kunde flytta pistolskotten i luften så de bytte riktning och massa andra härliga ting skedde. Han får mig att nästan tröttna på Flash om jag ska vara helt ärlig, haha.

Nej, men Quicksilver var faktiskt ett lyft för min del under filmens gång. Annars var det lite gammalt gagg mellan Magneto och Xavier och ja ni får helt enkelt se själva hur relationen mellan de blev. Samt vissa fräna CGI scener och fighter. Annars hände det något hela tiden kände jag.

Kände ändå att filmen inte helt höll samma mått som First Class. Men annars var den inte mycket sämre. Utan helt klart en sevärd film! Glöm inte heller bort att sitta kvar vid eftertexterna, en teaser väntar. *blink blink*

Betyg: 8/10


The Lunchbox
Jag trodde till en början att det skulle bli en hyfsat seg film, men jag fann samtidigt trailern mysig. Filmen var rätt seg men inte så seg att jag inte ville se filmen. Utan det var något härligt kring berättelsen med lunchlådorna som skickades till den främmande mannen och från den främmande kvinnan. Som ni kanske vet så har indien ett ballt system där fruarna oftast skickar lunch till sina män som jobbar. De som utför jobbet med att skicka maten vidare männen gör otroligt sällan fel. Det är nästan helt felfritt och det är därför som det blir lite lustigt att maten skickas till fel man flertal gånger.

Detta leder sedan till att den främmande mannen uppskattar maten från den främmande kvinnan. Därefter börjar de skicka längre och längre meddelanden till varandra och de båda börjar få känslor för varandra. Trots att de båda inte riktigt vet vem människan är eller hur den ena ser ut. Så byggs en stor nyfikenhet upp och fler svar får man under filmens gång. Jag tyckte den var bra och den beskrev livet på något sätt. Uppfattade det nästan som om åldern inte spelar någon roll. Nej, men jag tycker verkligen att man bör se denna om man gillar filmer som vill föra något djupare och känslosamt budskap.

Dessutom kommer ni bli väldigt hungriga och sugna på indisk mat, jag lovar er!

Betyg: 8/10

Två biofilmer denna vecka

En man som nojar kring sin ålder.

HQ