Svenska
Blog

Maskulint Initiativ, nej tack!

Skrivet av -Ogge- den 27 maj 2014 kl 19:40

Under dessa politiska tider blir det mycket snack kring politik hit och dit. Såklart blir somliga väldigt trötta på allt detta. Medan andra har ett större intresse helt enkelt. Såklart bildas nya partier, där vissa grupper av människor inte är eniga om något överhuvudtaget. Detta skedde idag därför idag, ett nytt parti växer fram.

Maskulint Initiativ även kallat M! som egentligen är rena kopian av F! känns inte som rätt väg att gå. Jag finner både F! och M! som två väldigt underliga partier. Såklart håller jag med om jämlikt samhälle och att mannen ska få sin rätt samt kvinnan. Men det går inte att dalta runt, vi måste se oss som individer. Ett mer neutralt öga behövs i detta samhälle. Det blir annars + och - poler kan jag då tycka.

Bara namnen feminin/maskulin säger en hel del. Varför inte ha något som är mer neutralt och humant i sig? Där det inte längre blir något skitsnack mot det ena könet. Jag diggar verkligen inte M!'s inlägg på FB, "Dela bilden med bröder, vänner, familj och andra i er närhet. Tillsammans är vi starka. Tillsammans ska vi vinna." Återigen nu glömdes systrar bort. Nu är jag petig jag vet, men jag ser klart och tydligt vilket håll detta går åt.

Det blir nästan som om man segregerar män och kvinnor tillslut. Nej såklart är det inte målet heller. Men det ger såna signaler kan jag då tycka.

Maskulint Initiativ, nej tack!

Jag vill se ett parti som på alla sätt signalerar detta om det ska handla om jämställdhetsfrågor...

HQ