Svenska
Blog

Tre riktigt bra biofilmer under några dagar

Skrivet av -Ogge- den 13 juli 2014 kl 15:14

För cirka en vecka sedan bestämda jag för att se några filmer nära inpå varandra tillsammans med flickvännen. Vi skulle då börja med att se How To Train Your Dragon 2. Dagen efter såg vi 22 Jump Street och två dagar efter den filmen såg vi 'Förr eller senare exploderar jag' (The Fault in Our Stars). Alla de tre var riktigt bra och jag rekommenderar de starkt!

How To Train Your Dragon 2
Detta var nog den absolut bästa filmen av dessa tre filmer. Det är inte alltid som en uppföljare blir snäppet bättre eller mycket bättre. Men den här uppföljaren är verkligen en sådan uppföljare som vill fortsätta leverera underhållning på högnivå. Bilden var fenomenalt bra och faktiskt en aningen bättre än den tidigare filmen. Trots att den första filmen var urläcker så var uppföljaren verkligen ett ytterligare lyft. Härliga färger, landskap som fick en att drömma bort, snygga effekter och allt vad man knappt kan föreställa sig.

Soundtracket var briljerade och Jónsi är verkligen som handen i handsken för den här filmen när det kommer till musik, ren magi i öronen. Fick gåshud några gånger.

Filmen bjuder även på mycket komik och även tårar för den känslige som mig. Jag fick både lycko- och ledsamma tårar. Det är med andraord en härlig animerad film på alla sätt och vis. Jag skulle utan tvekan kunna säga att detta är verkligen en av de bästa animerade filmerna genom tiderna utan att behöva skämmas över det. Får inte heller glömma bort att nämna Toothless som är världens sötaste drake. Ännu charmigare är han i tvåan! Men nu måste se den! Nu! Lita på mig, den är magiskt bra!

Betyg: 10/10

22 Jump Street
En till uppföljare som faktiskt var snäppet bättre än den första. Den här gången kände jag även att Jonah Hill fick ännu mer fokus vilket jag verkligen ville. Han fick mig att skratta många gånger under filmens gång, speciellt under en scen där han skulle köra något spontant och ogenomtänkt Poetry Slam på en scen inför en massa studenter. Fick verkligen magknip efter det. Det här är en film man med andra ord verkligen inte ska ta på allvar utan det är en ren skrattfest utan dess like och det är verkligen den perfekta sällskapsfilmen. Du lämnar biografen med ett leende tillsammans med dina vänner eller din partner. Jag lovar dig!

Muskelknutten Channing Tatum har dock aldrig varit en favorit och han är långt ifrån en bra skådis. Men han är trots det en väldigt betydande pusselbit i filmen. Det blir liksom som en bra mix när Jonah och Channing går ihop. De båda är som minus och plus polare som lär sig av varandra. Många gånger under filmens gång tror man nästan att de båda har ett riktigt kärleksfullt förhållande. Jonah Hills svartsjuka är bara för härlig! Nej ni måste verkligen se denna och betyget var väldigt svårt att sätta. Det ligger någonstans mellan en 8:a och 9:a. Men jag är generös och ger den...

Betyg: 9/10

Förr eller senare exploderar jag
Är ni ute efter en film där många tårar kommer spillas så är detta rätt film för just dig. Som många av er säkert redan vet handlar det om en cancersjuk tjej som börjar gå på sån där gruppterapi bland en massa andra cancersjuka personer och där träffar hon såklart en kille som hon blir intresserad av. Men mer vill jag inte säga eftersom att det kan förstöra mystiken.

Jag fick dock under filmens gång blinka ett par tusen gånger så tårarna inte skulle börja rinna som floder. Höll dock mycket inom mig men ibland så rann några tårar som jag försökte torka bort diskret sådär. Flickan min var illröd i både hela ansiktet och ögonen efter filmens slut. Vilket ändå resulterar till mysigt kramande efteråt. Men annars var filmen bra, det finns liksom vissa good feel moments såklart och egentligen vill väl filmen på något vis förmedla något positivt bakom allt elände kring cancersjukdomarna. Det är liksom en mix av både sorg och pepp-talk över det hela. Filmen är ganska nyttig på det viset att man får en större förståelse kring hur det är att leva på en skörd tråd.

En av filmernas lustigaste delar var väl då när en svensk hip-pop låt spelades upp,BOMFALLERALLA . Vilket fick mig att le något åtminstone. Men filmen bjöd ändå på en hel del fina stunder trots all sorg som omfamnade hela filmen. Eftersom att filmen berörde mig enormt mycket får den en fullpoängare.

Betyg: 10/10

Tre riktigt bra biofilmer under några dagar

Trots att två av dessa tre filmer fick 10/10 så är fortfarande How To Train Your Dragon 2 den bästa. Filmen bjöd verkligen på allt och lite till. Toothless är en sån där drake som jag vill ha vid min sida.

HQ