Svenska
Blog

Guardians of the Galaxy är Marvels bästa på länge

Skrivet av -Ogge- den 6 augusti 2014 kl 16:12

Jag var inte så jätteimpad när jag såg alla trailers innan. Det var inget som riktigt tilltala mig helt, jag kände att filmen skulle bli en väldigt medioker rulle. Men några veckor innan premiären blev jag ändå lite sugen. Jag var ändå lite smått impad över Rocket Raccoon och Groot som verkade vara två helt urcharmiga karaktärer. Vilket de också var!

Filmen
Guardians of the Galaxy bjöd på lite lättsamma vibbar av Blade Runner, Star Wars och en gnutta Star Trek. Jag tyckte om mixen helt enkelt och även fast det kunde uppstå vissa urlöjliga moments under filmens gång som när en av de onda verkligen försökte göra sig så ondskefull att det gick lite till överdrift. Jag fick en känsla av att han var en girig 11 åring som vill ha alla spel i världen där pappa betalar och oavsett vilka spel han spelar så misslyckas han i alla multiplayer matcher. När jag menar han så pratar jag om den ondskefulla Ronan som helt enkelt vill förstöra allt liv runtom i galaxen. Han var dessutom otroligt korkad på alla sätt och vis som om han inte hade någon plan överhuvudtaget, maktgalen med andra ord och det blev väldigt löjligt.

Men annars bjöd filmen på en hel del humor och schyssta effekter. Vissa rymdstrider fick mig att tänka på Star Wars episode 3 och det var verkligen en fröjd för ögat med alla dogfights hit och dit. Sedan proppa de in en hel del karaktärer under filmens gång inom en 2 timmars speltid. Tyckte dock att filmen kunde ha varit en aningen längre med tanke på allt material som filmen erbjöd. Jag kände verkligen efter filmen, "Jag vill ha mer, jag vill veta mer och man tar inte bort en halv muffin från käften på mig bara sådär! D:". Lite den känslan fick jag.

Star-Lord var inte karaktären som var filmens största hjälte som många kanske tror eller tycker, utan jag måste säga att Groot (träd/växt gubben) var den stora stjärnan i filmen. Trots att han hade två repliker som, "I AM GROOT." och "WE ARE GROOT" så leverera rackaren en hel del. Han åstadkom med väldigt mycket och det krävs inte många ord för att lyckas. Det djupaste citatet i hela filmen var ärligt talat, "WE ARE GROOT". Men annars var kompanjonen Rocket Raccoon ball med alla sina problemlösningar. Rena McGyver i tvättbjörnsformat måste jag säga. Allt som hamnar i hans händer kan bli rena slaktarvapnet.

En annan karaktär som fick mig att garva ett antal gånger var Drax den gråhudade och skallige muskelknutte med röda tatueringar över hela kroppen. Han tog verkligen allt bokstavligt och därför kunde det uppstå helknasiga moments stundtals. Han är verkligen ett "ufo" rent mentalt. Det blir sådär roligt och awkward på samma gång.

Nej, men alla som gillar tvättbjörnar, träd och gubbar i olika färger ute i rymden bör se denna knasiga sci-fi som Marvel har snickrat ihop fint. Helt klart en bättre rulle än t.ex. Avengers som är medioker i jämförelse med denna.

Jag ger filmen 9/10 i betyg! Trots vissa brister.

Guardians of the Galaxy är Marvels bästa på länge

HQ