Svenska
Blog

Vilken är den bästa King-bok du läst?

Skrivet av 5murfen den 21 september 2017 kl 22:19

Idag fyller kungen Stephen King 70 år. När jag var liten tyckte jag att 70 lät galet gammalt, sådär sitter-i-en-rullstol-och-ruttnar-gammalt (vilket jag för övrigt även tänkte om 30, huuu). Nu på gamla dar har jag insett att livet inte tar slut efter tjugofem och när det gäller King bevisar han det gång på gång. Han skriver fortfarande mycket och han skriver fortfarande bra.

Vilken är den bästa King-bok du läst?

Jag äger långt ifrån allt han har skrivit (än) och jag har kanske läst runt hälften av vad jag äger av honom men jag älskar det mesta av det jag har läst. Han har ett fänglsande sätt att skriva och jag blir alltid uppslukad av hans romaner och noveller.

Har du någon favorit av King som du vill hylla såhär på hans bemärkelsedag? Jag har funderat lite hit och dit och det är svårt att välja men jag tror att min nummer ett (hittills) blir-

*trumvirvel*

- Jyrtjyrkogården.

Dels var det en av de första böckerna jag läste av honom, dels läste jag den under en sommar och låg med konstant gåshud i solen (det krävs skillz för att ge mig gåshud)(särskilt i solen) och dels älskar jag hur han avslutar den. Hela den boken är perfekt.

Runner ups: 11/22/63 (stoooor kärlek till den!), Det, Cell och Salem's Lot. Och egentligen flera till, haha.

Din tur, nämn en braig bok nu.

HQ