Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Posts tagged in "Dark Souls" category

  • Nillz0r
  • Skrivet av Nillz0r den 20 januari 2019 kl 19:05
  • Inhandlat en Nintendo Switch

  • Jag vek mig till sist. har funderat en längre tid på att skaffa en bärbar spelkonsol att ha när jag reser runt eller bara vill ligga i sängen o dega hela dan. Då MaxGaming hade rea på en Switch för 3300 kr kunde jag inte hålla mig i styr så jag klickade hem min första egna Nintedo-konsol sedan Gameboy Advance. Frågan är ju bara vad för spel jag ska köpa? Har kollat runt o det lutar åt att köpa Mario Oddysey, Mario Kart 8 och Dark Souls remastered samt Skyrim. Då jag ska till Thailand med en polare i Mars ville jag ha nått att spela på samt kunna spela med min polare så har ni några förslag på spel eller tillbehör som kan va bra o ha så släng dem min väg vettja!!
  • Kim Orremark
  • Skrivet av Kim Orremark den 1 mars 2017 kl 09:45
  • Nioh är mycket mer (och mindre) än en Dark Souls-kopia

  • Låt mig inleda med detta: Jag är ultrasämst (världssämst) när det gäller att spela Dark Souls/Bloodborne. Så utomordentligt usel att jag i princip alltid behöver min vän och vapendragare Daniel med mig när det ska slaktas bossar. Jag har faktiskt spelat igenom Bloodborne själv men merparten av min tid i From Softwares spel har skett i samarbete för mig. Git gud och så vidare. När jag spelade första betaversionen av Nioh kände jag direkt att jag, personligen, kommer ha roligare om jag spelar med någon istället för att slita sönder min skalp när jag konstant dör själv och Danne fanns där, redo att bära min blekfeta bakdel i Team Ninjas samurajslakt och jösses, vilket spel. Nioh lånar friskt (mycket friskt) från Dark Souls/Bloodborne, det behöver du inte ens spela för att förstå. Men, Nioh är även så mycket mer, något eget. Grunden är Dark Souls, spelmekaniskt, men med starka influenser från Ninja Gaiden och strösslat med ett par nävar Diablo. Det känns mer välsvarvat än Dark Souls III med mer respons i spelkontrollen, de olika vapenteknikerna lägger till en ny dimension av strategi och alla kombinationer av magier och ninjutsun lägger till ytterligare djup. Spelet har även ett ordentligt berättande och även om historien och sättet den förmedlas på inte riktigt faller mig i smaken finns här en riktigt berättelse med fullfjädrade mellansekvenser - något som Dark Souls/Bloodborne saknar (till viss del). Den här typen av spel ska dessutom spelas i 60 bildrutor per sekund vilket blir väldigt tydlig här.
  • Nillz0r
  • Skrivet av Nillz0r den 18 februari 2017 kl 15:52
  • Mitt stackars hjärta!

  • Det här med att vissa spel får hjärtat att dunka extra hårt, och i en stadigt ökande takt är väl i sig inget nytt. Skräckspel brukar allt som oftast skicka hjärtat och pulsen rätt upp i taket, men det är inte bara skräckspel som har denna effekt. Detta upptäckte jag under min senaste session med Dark Souls 3. Denna session var den mest intensiva erfarenhet och en av de mest pulshöjande upplevelser jag haft bakom en skärm, någonsin. Orsaken till denna pulshöjning stavas Archdragon Peak med dess slutboss Nameless King. Hela området kändes redan från start som en utmaning och fienderna i detta område, Man-Serpents, är förmodligen de jobbigaste i hela spelet.(Förutom Lothric Knights då, som är i en helt egen liga av jävelskap och lidande.) Efter att jag kämpat mig igenom de olika områdena med mitt trofasta Astora Sword © och ren jävla vilja kom jag äntligen till det sista bonfire-rummet. Efter att ha noga tänkt på om beslutet jag nu skulle fatta verkligen var värt lidandet det skulle orsaka tog jag stegen mot spaken och den jättelika klockan i slutet av templet och drog den bakåt. En storm blåste in och förvandlade det magiska och fridfulla snötäckta templet fyllt av solljus till ett hav av storm och piskande vindar. Det var dags. Dags att skilja Solguden Gwyns son från hans krona och arv. Jag tog mina första famlande steg ut på det bokstavliga havet av stormar som nu virvlande under mig och på så sätt satte arenan för den sista bataljen denna namnlösa kung skulle utkämpa. Det var här och nu hjärtat sakta men säkert vandrade uppåt i pulsens trappuppgång. Genom den vita väggen klev jag, ut på himlavalvet, och bataljen var igång.
  • Kim Orremark
  • Skrivet av Kim Orremark den 27 augusti 2016 kl 08:58
  • Tankar om Dark Souls III: Ashes of Ariandel

  • Sugen är bara förnamnet. Jag vill spela Dark Souls III-expansionen så mycket att jag har drömt om den varenda natt sedan vi fick se trailern. Hur mycket kommer vara intakt från tavlan i Dark Souls? Vem är det som sitter fastsurrad i stolen och smiskar sig själv? Velka? Vem vet. Jag hoppas den nya isattacken kan fungera som crowd control (vilket saknas i Dark Souls). Är Sif med? I så fall kommer jag skrika som en mycket liten flicka och stänga av. Vem är skäggiga gubben som ger oss en bit av tavelduken? Gah, 25 oktober kan inte komma snabbt nog.