Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Posts tagged in "Mat" category

    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 10 april 2018 kl 01:48
    • När ostandet går överstyr

    • Sitter och kikar en ny Trump-dokumentär på Netflix som täcker hans resa från relativt okänd affärsman till att bli amerikansk president. Helt okej, den saknar narrativ, och berättas istället genom intervjuer av både folk som gillar och inte gillar honom varvat med gamla videoklipp.
    • AG Jati
    • Skrivet av AG Jati den 8 januari 2018 kl 21:38
    • Kåldolmar är sexig mat

    • Som vi alla vet är Petter(snygg emo-frilla som vanligt) ett stort fan av svensk mat. Jakten på att laga perfekt pölsa, östersunds bästa sjö för sillfiske och såklart alla tårdrypande underbara texter om försvarstal för Max. Därför så har jag till minne av Brännarn lagat en fettdrypande klassiker, Kåldolmar. Slibbigt, slaskigt, vått. Det är konst.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 30 november 2017 kl 12:28
    • Slutet för mänskligheten

    • Det pratas ju ofta om systemkollaps och liknande idag, vilket känns lite magstarkt med tanke på att vi fortfarande bor i vad som rimligen är ett av de bästa länderna som finns att bo i. Visst finns det problem som skulle behöva lösas och tas itu med, men mer är det heller inte. Trodde jag iallafall, tills igår kväll.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 13 april 2017 kl 03:54
    • Ett underbart Instagram-tips

    • Om du följer min blogg vet du såklart att jag älskar det här med skräpmat, det betyder dock inte att jag inte gillar äkta vara. Tvärtom, försöker så ofta jag kan handla riktigt bra råvaror för goda rätter. Men ändå, jag blir sådär genuint lycklig varje gång jag får sleva i mig Popeyes friterade kyckling i USA och dippa i ohälsosamma mängder feta såser, mumsa deras underbara bönröra och bara trivas med livet.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 21 februari 2017 kl 15:01
    • Ramsey recenserar din mat

    • Har egentligen aldrig varit något större fan av Gordon Ramsey på TV, det duger som underhållning för stunden och har haft karaktären av något jag möjligen kan se om jag råkat zappa över. Främst eftersom han så ofta står och gastar åt folk som inte kan bedriva restaurang när hans egna ofta gått i konkurs.
    • lopec
    • Skrivet av lopec den 12 november 2016 kl 02:22
    • Varmluftspuffad mat!?

    • Kör ju några år mellan inläggen här, så tänkte bjuda på ett lite matinspirerat denna gång!
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 13 april 2016 kl 13:58
    • Världens fem bästa snabbmatsburgare

    • Det är alltid ett intressant ämne som folk gillar att dryfta och vrida och vända på - vilken är egentligen den bästa hamburgaren? Flera på redaktionen har tyckt till om saken och nu kände jag att det var min tur att göra det. Jag firade USA-stämpel nummer 40 i mitt pass vid senaste inresan sent i mars och vid var och ett av dessa inresetillfällen har jag passat på att käka hypade och omtalade eller på annat sätt intressanta burgare.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 19 februari 2016 kl 02:31
    • Oumph gör skäl för sitt namn

    • Det var någon gång strax innan jag fyllde 30 år jag bestämde mig, det var dags att bli vegetarian. Valet var främst etiskt, men även med omtanke av miljö. Jag var sedan vegetarian i några år och mådde bra av det med makalösa blodvärden som varken före eller efter varit bättre. Men jag gillar kött, och i takt med att det blev lättare att hitta lokalproducerat och ekologiskt kött så gled jag tillbaka.
    • jacobbenjamin
    • Skrivet av jacobbenjamin den 30 november 2015 kl 23:59
    • Jag har gjort Kimchi 김치

    • Pluggar alldeles för mycket, 9-12 timmar per dag är jag i plugget. Varje dag börjar bli likadan. Så för att krydda den upprepande mekaniska vardagen tänkte jag testa något nytt!:
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 6 november 2015 kl 02:10
    • Världens bästa pepparkakor

    • Det svamlas ju ibland om att den bästa tiden i livet är den som barn. Glöm det. Det bästa är att vara vuxen. Har just kollat Jimmy Fallon och mumsat i mig en hel burk med pepparkakor och iskall mjölk. Magen svider, men smaklökarna är hypnotiskt glada och jag trivs medan buken liksom trycker på lungorna och gör det svårt att andas. Livskvalitet, kallar jag det.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 3 september 2015 kl 01:15
    • Baka med Mäki

    • Snubblade över ett recept på Twitter härom dagen med det förföriska namnet Cookies and Cream Brownie Dessert. Det vill säga kakor, grädde och brownies i ett - gott och nyttigt (som vår chefredaktör brukar säga). Det är på tok för genomamerikanskt smarrigt för att inte dela med sig av - så därför gör jag just det.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 1 september 2015 kl 17:31
    • Efterlängtad surströmmingspremiär

    • Det brukar vara jag och gamle Carl Brännström som bär surströmmingsfanan här på redaktionen. För min egen del är det bland det överhuvudtaget bästa jag vet och en riktig höjdpunkt om hösten.
    • Prey
    • Skrivet av Prey den 26 augusti 2015 kl 18:29
    • Ikväll ljuder brandlarmet.

    • Sambon, min bättre hälft är hos sina föräldrar nu och hälsar på. Jag jobbar natten den här veckan så det är väl tajmat ändå.
    • AG Jati
    • Skrivet av AG Jati den 4 juli 2015 kl 21:34
    • Lyxmidda'

    • Nu när det är helg...och fest kan det passa på att man lyxar till sitt sista mål för kvällen. När man dragit på sig finkläder och finskorna så ska man lyxa till det rejält på matbordet. Med höganda presenter
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 14 maj 2015 kl 00:12
    • Recept på rysligt goda hamburgerbröd

    • Att min gamle vän och kollega Petter har svart bälte i hamburgare har förhoppningsvis inte undgått någon och tidigare under kvällen bloggade han om Max nya hamburgerbröd. Jag har inte särskilt mycket mer att tillägga om det än att jag håller honom med om varenda stavelse. I princip allt på Max är faktiskt bra, undantaget en i sammanhanget inte helt oviktig ingrediens: själva hamburgerbiffen.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 7 maj 2015 kl 16:25
    • Snabba tankar om miljö

    • För min egen del finns det ingen enskild politisk fråga som känns viktigare än miljön. Jag hör definitivt inte till dem som tror eller tycker att Sverige ska kunna göra allt själv, utan tror vi måste jobba betydligt bredare än så, men jag gör vad jag kan i utifrån mina förutsättningar i de flesta beslut jag tar. Således använder jag gärna Grumme tvättmedel eftersom det är fritt från fosfater och tillverkas i Sverige, kör bil som drar så lite som möjligt, stänger av allt elektriskt när det inte används, försöker käka vegetariskt minst en dag i veckan och handlar helst närodlat/miljömärkt med mera.
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 4 maj 2015 kl 01:47
    • Kalles, tack

    • Det är rätt träffsäkra de där reklamerna som Kalles kaviar kör, där de reser runt i världen och låter folk prova på denna märkliga svenska anrättning. Det är i princip oätligt för alla som inte råkar vara nordisk (har en del erfarenhet i ärendet). Orsaken är förstås att det egentligen är en ganska undermålig produkt. Den som går och handla utsökt Kalix-löjrom vet hur underbart krispigt gott bra kaviar kan vara, och det har mycket lite med denna röra att göra.
    • Tribe
    • Skrivet av Tribe den 5 mars 2015 kl 19:50
    • Att sluta snusa...

    • ...efter 13 år är inte det lättaste. Jag vill inte gå inpå hela grejen med om det är jobbigast att sluta röka eller sluta snusa. Men jag kan informera om att det är jobbigt så det räcker och blir över. Hur som helst är jag inne på tredje dagen. För tillfället är sinnesstämningen god även om man är mer trögtänkt än vanligt. Metoden är cold-turkey. Nej inget daltande med nertrappning och svindyra tuggummin här inte. Jag vet att det kommer att vara jobbigt en tid men är motiverad, i alla fall för stunden, och är beredd att stå mitt kast. Några symptom jag har känt av de senaste dagarna då är
    • AG Jati
    • Skrivet av AG Jati den 3 mars 2015 kl 21:48
    • Lammfärs - AG tipsar?

    • Det djur som nämns förmodligen mer än något annat i dem bibliska berättelserna är lamm. Uttrycket "lamm smakar kofta" är lika gammaldags som min döda morfar. Äntligen kan alla inse vilken läckerhet et
    • AG Jati
    • Skrivet av AG Jati den 15 februari 2015 kl 22:23
    • Mys med linssoppa och The Velvet Underground

    • Så då är man klar med första arbetsdagen på matföretaget i Tumba. Visserligen blir det ganska så repetivt med att fylla i lådor en efter en, men det är i alla fall ett jobb och man får bra betalt för det. Kan hända att cheferna är lite otydliga av sig mot resten av dem nya arbetarna, men annars så går det rätt stabilt. Efter en låååång tur tillbaka till Sollentuna förberede jag ett solo-myspys med linssoppa och världens bästa band, The Velvet Underground. Säg vad man vill om bandet, men jag tycker dem har varit en viktig beståndsdel för den alternativa rocken. Vem glömmer inte heller Nico, ååååh Nico! Önskar er alla på GR en fortsatt trevlig kväll och en god fortsättning!^^
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 12 februari 2015 kl 03:01
    • Jag älskar semla

    • Blev efter en fenomenal semla inköpt på konditori Edenbos i Östersund sugen på att skriva en kärleksförklaring till detta ljuvliga bakverk, men hindrade mig. Tänkte att jag säkert gjort det någon gång tidigare. En snabb sökning senare vet jag nu att det inte stämmer. Jag har aldrig skrivit en blogg om semla - och därför är det hög tid att göra det nu.
    • AG Jati
    • Skrivet av AG Jati den 4 februari 2015 kl 17:41
    • Två matprodukter som jag börjat gilla igen

    • Ibland så får man annorlunda tycke för saker och ting. Först så kan dem vara negativa, men sen så blir dem plötsligt positiva. Särskilt då det handlar om spel. Men kring den här bloggen tänkte jag fokusera på matprodukter som jag inte tyckte om förr, men som jag diggar nu. Felix Hot Chili till att börja med. Jag brukar oftast inte vara ett stort fan av Felix-ketchup när Heinz är så överlägsna. Men sen fick jag tag på den här varianten med chili-smak och fick en helt annan bild av Felix. Den starka smaken kombineras perfekt ihop med tomaterna. Även om det är inte lika hett som en riktig chili av reklamen att döma så är det en ketchup som kan konkurrera med Heinz. Sen så har vi Innocent Apple & Raspberry Juice. När det handlar om butikssmoothies placerar jag Chiquita väldigt högt och Innocent väldigt långt ner. Men inte vid det här fallet. Vad dem i Innocent har gjort är att kombinera både smoothie och juice på ett perfekt sätt. Tyvärr så blir det lite grann för mycket hallon-smak, jag kände knappt äppelsmaken. Men för övrigt, en jättebra juice!
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 15 januari 2015 kl 02:12
    • ...och en flaska Boylans

    • Jag hade antagligen kunnat köpa mig en Söderhavs-ö, byggt en egen Skittles-fabrik eller skaffat en egen vägfil för bara Jonas Mäki mellan Östersund och Stockholm. Det är med andra ord tur att jag inte vet exakt hur mycket pengar jag lagt ner på att handla hutlöst överprissatta Boylans Root Beer från matbutiken.
    • AG Jati
    • Skrivet av AG Jati den 3 januari 2015 kl 22:52
    • Jag är världssämst på att forma bröd

    • Ett av Asiens mest äldsta bröd heter Roti/Atta Flour och funnits i flera årtusenden. Den har bland annat givit inspiration till dagens tunnbröd. Eftersom jag har en indisk farsa brukar vi ibland baka brödet tillsamm
    • Snuff
    • Skrivet av Snuff den 12 oktober 2014 kl 18:30
    • Vad ska man äta idag?

    • Jag har kött, kyckling, fisk och grönsaker i kylen. Jag har även kryddor och såser. Jag har allt och lite till. Jag bor även precis jämte ett gatukök, en pizzeria, en kinakrog och lite längre bort ligger Willys och Subway. Valmöjligheterna är enorma och hungern är påtaglig. Ändå kan jag inte bestämma mig. Hungrig som en varg är jag men huvudet står helt still. Jag har varit ute på språng hela dagen och inte ens hunnit äta lunch. Min mage kommer snart att skrika. Ge mig lite tips, ge mig lite förslag, berätta för mig vad jag ska äta. Snälla! Hjälp mig!
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 7 oktober 2014 kl 02:24
    • Förbjud sylt i bakverk

    • Ni vet hur det är. Man hälsar på och blir bjuden på något sött och gott till kaffet. Kanske en munk av något slag, en muffin, kakor, eller om du besöker en pensionär/hipster - rulltårta. I hopp om ilsnabba kolhydrater som omedelbart lägger sig klädsamt runt buken tar man en tugga bara för att nästan kvävas. Sylt!
    • Jonas
    • Skrivet av Jonas den 29 april 2014 kl 01:05
    • Slutdestinationen för ketchup

    • Sprang som hastigast in på Ica Kvantum i Östersund för att köpa lite kaffe sedan förrådet börjat tryta. Träffade en bekant och utbytte några ord, när jag sneglade ner i hans matkorg och stelnade till. Felix ketchup. Jag borde såklart ha vett och hyfs nog att inte bry mig om vilken ketchup folk köper, men jag kunde inte låta bli att peka på flaskan och fråga: "Varför?"
    • Zaboo
    • Skrivet av Zaboo den 22 januari 2014 kl 11:25
    • GR(eat) News 7

    • Stoppa pressarna! För nu är nr 7 av GR News här: