Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Posts tagged in "Rymdspel" category

  • Patrik Severin
  • Skrivet av Patrik Severin den 20 mars 2022 kl 23:24
  • Rymden, rymden och mer rymden

  • Jag har under veckan varit sysselsatt med hela 4 stycken spel om rymden. Alla bygger på sina egna premisser och gör något eget med det. Två kommer att dyka upp som en förhandstitt och en recension under slutet på veckan. Det första jag gjorde när jag såg nyheten om att Star Wars: Empire at War äntligen fått en ny version av modden The Grand Update var att återinstallera denna klassiker. Den nya 4.0 versionen av modden lägger till en mängd förbättringar som ordentliga markstrider och annat. För något år sedan slog den stort på olika nyhetssidor för sin uppdaterade grafik som är riktigt bra bitvis.
  • Patrik Severin
  • Skrivet av Patrik Severin den 25 augusti 2019 kl 21:27
  • Rogue Galaxy: Outlaw påminner om gamla Privateer och Wing Commander

  • Jag har spelat en hel del av det nya Rogue Galaxy: Outlaw som är lite av en prequel till originalet Rogue Galaxy. Jag kan dock inte skaka av mig känslan av att det är lite som en favorit i repris. Det påminner mycket om de äldre flygspelen i rymdmiljö som Wing Commander och Privateer men något moderniserat. Förvisso kan det upplevas som något strömlinjeformat och till viss del är det just så. Systemen spelet bygger på är ganska simpla. Du gör ofta liknande saker oavsett var du är i rymden men det är underhållande likväl. Grafiken påminner lite om det kriminellt trasiga Swords of the Stars II, bara det att denna titel inte är trasig. Få buggar och flyter på fantastiskt på min dator. Starka och skarpa färger, mycket laser skott som viner överallt och en ganska trevlig upplevelse så sett. Ljuden är lite blandat men överlag håller det en ok standard liksom röstskådespelet. Musiken däremot är fantastisk och påminner om typ Rockstars GTA mer än något med DJ:s och kanaler med lite olika typer av musik. Ett tema som genomsyrar spelet är vilda västern i rymden så mycket rock/metal med western stuk.
  • Patrik Severin
  • Skrivet av Patrik Severin den 26 maj 2018 kl 23:00
  • Adr1ft är som en spelbar version av filmen Gravity

  • Jag plockade hem Adr1ft för ungefär 40 kr häromdagen på en rea. Det brukar inte kosta så mycket annars heller. Det är ett spel jag missat liksom Tacoma, men även om det gör sig bäst i Vr så går det att spela utan. Spelet börjar på en gång med att du vaknar upp efter att ha slungats en bit ut i rymden som följd av att rymdstationen blivit totalförstörd. Din uppgift är att försöka hålla dig vid liv, samtidigt som du kan utforska vad som hänt. Spelet använder sig också av ljud på ett väldigt bra sätt, för att försöka påminna om att det är förlagt i rymden. Däremot så är spelet inte ljudlöst och ger inte en helt representativ bild av hur det är att vara i rymden, men musiken och de ljud som ges är passande.