Svenska
Blog

Återvänt till Sonos i hemmet

Det var ungefär två år tillbaka jag valde att skaffa mina första multiroom-högtalare. Appstyrda saker som ofta går på wifi i hemmet istället för dagens fortfarande väldigt begränsade bluetooth och som kan spridas ut på olika platser i hemmet. Även om jag bara bodde i en etta på den tiden så införskaffade jag mig själv två stycken av Sonos kompakta Play:1-apparater och jag var redan då förskräckligt nöjd med mitt köp.

De hade knappast det mest magnifika av ljudprofiler även om de kan imponera med sin storlek. Det finns flera motsvarande enheter som kan producera djupare dalar, högre toppar och mer bastant bas, men det betydde inte så mycket då det var funktionaliteten som regerade för mig. Stödet hos Sonos är näst intill oslagbart idag då dessa maskiner kunde ha Spotify (samt Spotify Connect), Apple Music, Google Music och flera andra musiktjänster inloggade och fördelade mellan hemmets olika rum. Det var väldigt smidiga leksaker som jag ofta använde när jag satt för att skriva eller för att bara slappna av.

Men med tiden så blev jag intresserad av något.. mer. Så när jag flyttade till min senaste tvåa så valde jag att sälja bort mina Play:1 i jakten på något nyare. Ett tag ville jag bygga ett Google-anpassat hemmasystem med Chromecast-stöd och Google Assistant i centrum, där jag till exempel kunde köpa olika varianter av Marshalls högtalare. Sedan började jag efterforska Apples kommande Airplay 2 och vilka högtalare som kunde tänkas ha stöd för det. Ett tag funderade jag även på att kanske spana in Apples egna HomePod i hopp om att Siri kunde fylla mitt hem med ljuvlig musik.

Dessa planer ebbade alla ut med tiden dock och efter lång irritation så dök det till slut upp en lösning. Sonos valde att uppdatera sitt utbud av högtalare med en smart sådan. Sonos One: Deras första högtalare med röststyrning.

För nuvarande driven av Amazons aningen lyhörda Alexa så kan jag med min Sonos kontrollera allt från min lägenhets belysning till att leta upp mina spellistor på Spotify medan jag ligger halvt utslagen på soffan och inte behöver röra en fena. Ljudet är ingen markant uppgradering sedan Play:1 på något sätt men det tar inte ifrån att det är en väldigt smidig smarthögtalare. Speciellt när den senare i år ska få Google Assistant enligt Sonos själva, något jag uppskattar då det kommer fungera utmärkt med min Google Home Mini som regerar över mitt nattduksbord för tillfället. Smarthögtalare är något som sakta men säkert växer med tiden och jag är sedan ett tag tillbaka fascinerad över vad som kan göras med dessa och de assistenter som idag finns på marknaden.

Jag är än så länge fruktansvärt nöjd än så länge och ser fram emot att bygga ut med en extra för ett stereopar.

Återvänt till Sonos i hemmet

HQ