Svenska
Blog
En klassiker återvänder - Logitech MX518

En klassiker återvänder - Logitech MX518

Det är ett billigt nostalgibete, jag vet, men jag kunde inte låta bli. Gick idag och köpte Logitechs nysläpp av klassikern MX518; datormusen från min ungdom som alla hade till sin PC. Den rundade formen som ligger perfekt för min hand får mig att drömma tillbaka till en enklare tid. Knapparna är underbart klickiga och responsiva.

Men det är inte bara en avdammad relik vi nostalgiker fått kasta pengar på, utan vi har också några mer moderna uppgraderingar med i paketet. Det är en ny sensor, Hero 16K, som Logitech utlovar vara deras mest precisa sensor någonsin med upp till 16 000 DPI. De har även lagt till stöd (via deras egna mjukvara såklart) för att kunna spara upp till fem egna profiler för känsliget, hastighet och programerbara knappar.

Jag har precis börjat använda den och den känns nästan exakt som jag minns den. Om det är en sak jag kunde tänka mig hade kunnat förbättras ytterligare så är det väl att scollen hade kunnat kännas lite bättre. Den har inte så tydliga klick medan jag använder hjulet, något jag till exempel uppskattade på min Steelseries Rival 300 jag hade fram tills nu. Men det är en liten petitess på det stora hela. Detta är en utmärkt men fortfarande billig mus för den som fortfarande kan tänka sig spela med en sladdad sådan och vill röja runt i till exempel Apex Legends med.

HQ