Svenska
Blog
GTA San Andreas för 54 svenska riksdaler

GTA San Andreas för 54 svenska riksdaler

Eller om det var 55, jag kommer inte ihåg. Oavsett var det ingen tvekan om att slå till när ett av den förra (eller blir det förrförra) generationens bästa spel reades ut på PSN. Tror förövrigt kampanjen sträcker sig till den 20:e, så in och fynda (fanns flera guldkorn) bland titlarna.

Själva upplevelsen måste beskrivas som ett kärt återseende. Har inte spelat San Andreas på cirka 10 år, men blir snabbt varm i kläderna och det är enkelt att förstå varför de flesta anser att San Andreas är Rockstars bästa verk. Visst har mycket förändrats åt det bättre i de senare spelen (spelkontrollen är provocerande dålig för ett spel som har sålt över 20 miljoner exemplar) men det är fortfarande ett av världens coolaste/töntigaste spel. Ena sekunden bränner man ner haschplantor åt en påtänd hippie, nästa befinner man sig i kontrollrummet på ett fraktfartyg beväpnad med ett katana-svärd. Soundtracket är spot on 1992, även om det borde vara olagligt att plocka bort Rage Against The Machines superhit "Killing In The Name" vilket verkar gjorts i ett senare skede av oklar anledning.
Tycker att San Andreas gjorde en del saker betydligt mer rätt än vad Rockstar senare åstadkom med GTA IV, även om det sistnämnda spelet utmärker sig på ett flertal bra sätt det med.
Spelmoment som design, grafik (för att ha släppts på PS2 hösten 2004), story, karaktärer, röstskådespelare och uppdragsvariationen är top notch i varje avseende. Plus i kanten för humorn med. Man förstår betydligt mer av innebörden i dialogerna än vad man gjorde för 10 år sedan, så att säga.

Har du inte redan upplevt GTA San Andreas eller bara vill roa dig ett par nostalgiska timmar tycker jag du bör stifta bekantskap med spelet på nytt. Om inte annat för att lol:a i mellansekvenserna.

HQ