Svenska
Blog
Historien om Harambe

Historien om Harambe

Skrivet av Anakin1337 den 16 september 2016 kl 14:09

hej och välkommen till min blogg. denna blogg ska handla om historien om harambe. eftersom att jag fick kritik för att mitt förra blogg inlägg va dåligt skrivet ska jag försöka skriva detta lite mer proffessionellt och objektivt.
historien om harambe börjar i ett zoo i texas. han föddes nämligen i fångeskap i Gladys Porter Zoo. enligt källor var han en lekfull gorilla som gillade att leka med de kvinnliga gorillorna. han va också en cool gorilla som gjorde sig bra på kort. men dom egenskaperna som gjorde att många av hans skötare gillade honom extra mycket var att han var intelligent och att han tog väl hand om yngre gorillor. vissa gorilla hannar kan vara aggressiva eller inte bry sig om gorillor. när han blev 15 år var det dags att flytta honom till Cincinnati Zoo för där fanns det fler gorillor i hans ålder. gorillor räknas som vuxna lite tidigare en människor vid ca 10-12 år så harambe behövde andra vuxna gorillor att umgås med inte bara barn.

efter att han bott i sitt nya hem i bara två år hände den incidenten som gjort harambe känd världen över. en pojke på tre år ramlade eller tog sig ner i harambes bur eller hem. skötarna kallade in alla gorillorna och alla lyssnade förutom den nyfikna harambe. harambe sprang bort för att se vad det var som hade plaskat till och där var det en pojke. harambe förstod förmodligen inte riktigt vad det var. det är lite svårt att veta vad en gorilla tänker liksom. men i alla fall så var det många av de som kollade på som blev rädda och började ropa och sådär. det gjorde harambe rädd så han ställde sig i ett hörn med pojken under sig. hans beteende går att tolka på två sätt enligt gorilla experter. antingen ville han försvara pojken från den skrikande publiken eller så ville han skrämma bort dom genom o se aggressiv ut. sedan tog han pojken i armen och sprang med honom släpandes efter sig. och det kan också tolkas på samma sätt. antingen vill han hjälpa pojken därifrån genom att springa med honom så. eller så är det ett beteende för att skrämma bort åskådarna.

efter att han sprungit iväg finns det inget mer på video film. i alla fall valde skötarna att skjuta harambe till DÖDS för att inte riskera att pojken skulle dö eller bli allvarligt skadad. många reagerade starkt på detta och blev arga att man dödade harambe eftersom han inte hade gjort något fel. både tidningar och vanliga personer på twitter var ilskna . efter hans död blev harambe för många en symbol för djur som faller offer för människor. ett djur som bara lever sitt liv i fångenskap så människor kan kolla på den. och sen döda den när människorna gör ett misstag. gorillor e också ett utrotningshotat djur så därför så blev många arga pga det.

efter att det blev så starka reaktioner på harambes död så blev harambe en meme. jag orkar inte förklara vad de e men om ni inte vet får ni googla. många skojar om harambes död o säger dicks out for harambe för att de tycker de e kul. någon sa till mig att dick e ett smek namn för hand pistoler i amerika och att dicks out for harambe betyder att man ska hämnas harambes död genom o skjuta folk. men de flesta verkar mena kuken ut för harambe i alla fall.

hoppas ni gillade denna bloggen mer än den förra. jag försökte att inte skriva egna åsikter utan bara lägga fram objektivt hur de va så folk får skapa sina egna åsikter. de e också ett känsligt ämne och man får va försiktig så man inte säger något folk kan ta illa upp av. först tänkte jag göra en bloggserie om harambe men det känns som att det passade mer för ett långt blogg inlägg. nästa inlägg blir nog en början på en blogg serie där jag ska försöka blanda lite mer åsikter men att de också e intressanta fakta om mina favvodjur.

HQ