Svenska
Blog

Drömmar om den tredje Red Dead II-trailern

Om bara några timmar släpps den tredje trailern för mitt mest efterlängtade spel någonsin. Alla kategorier. Innerst inne vet jag med mig att vi inte kommer få se lika mycket som jag här under frågar efter. Men screw it! Här är det jag vill se.

När jag ger mig in i diskussioner om Rockstars kommande, mega-hypade, uppföljare till det bästa spelet genom tiderna, Red Dead Redemption 2 - finns det huvudsakligen två läger. Det som ser fram emot vad det kommer erbjuda. Och det som nåjar sig över att Rockstars lågkonjunkturformula som idag driver GTA Online, ska förstöra hela äventyret. Jag tillhör förstnämnda, försöker se förbi sistnämnda och kan knappt vänta tills den tredje trailern släpps senare idag. Och här är det jag vill se.

Historien
Det här behöver inte (och är inte heller något jag önskar) ta upp större delen av trailern. Det räcker med ett par hintar i ungefär samma stil som de man hittar på baksidan av en bok eller en film. Men jag vill veta lite mer om vem Arthur Morgan är. Vad han kommer ifrån och vad han kommit för. Gärna en liten slice av hans förhållande (och hur kan kom i kontakt) med Dutch Van Der Linde. Så man får lite mer kött på benen. Och ja - klart som fasen jag vill se något som involverar eller på något sätt berör John Marston, did you even have to ask?

Gameplay
Jag tror inte att vi kommer få se en fullständig redogörelse för vad vi kommer kunna göra, likt den fyra och en halv minut långa video som släpptes strax innan Grand Theft Auto V. Men man kan få drömma. Jag pratar såklart om sådant vi kan ta oss an mellan uppdragen.

Tågrån. Kom igen, finns det något mer ikoniskt för vilda västern än ett tågrån? Ett gäng fredlösa som kommer galopperande från sidorna bakom ett skenande järnmonster tillhörande Central Pacific och som, när de kommit upp jämsides med den öppna godsvagnen, hoppar av i farten och sen börjar arbeta sig igenom tåget. Eller, som vi redan sett i trailern, hur Arthur och hans gäng barrikerar järnvägen så att järnbesten inte har något annat val än att stanna. Det vore väldigt trevligt om vi kunde få syssla med sånt här även utanför uppdragen. Och i och med dessa, tjäna lite mer än en handfull dollar.

Prisjägare. Precis som i första spelet vill jag ha en möjlighet att inte bara undfly Johnny-law, utan även hjälpa till att fånga in buset för några få dollar mer. Grundmekaniken kan gärna vara densamma som i förra spelet, men med lite justering. Det vore väldigt roligt om man faktiskt kunde ta den stackars satens löften om feta dollarsäckar i utbyte mot att man tittade åt andra hållet under tuggtobakspausen. Detta kunde också fungera som någon form av lojalitetssystem mot olika gäng. Att man samlade pluspoäng om man skonade medlemmar ur gäng X och burade in medlemmar i gäng Y. Oavsett vill jag i alla fall ha kvar möjligheten att tjäna extra pengar på att skicka mina likasinnade till galgen. Eller direkt till den omarkerade graven.

Dead Man's hand. Två svarta ess, två svarta åttor. Klöver och spader. Snabba blickar, snabba fingrar och ännu snabbare händer. Jag vill kunna kliva in i en saloon, vandra fram till baren och där beställa 4 cl guldfärgat, som jag sedan sänker innan den skarpa tonen av shotglaset som slår emot den bastanta bardisken, för en tiondels sekund ekar mellan de skvallerfyllda väggarna. Sen kliva över till herrskapet vid bordet i hörnet, lägga hatten bredvid sig och plocka upp korten. Spela några rundor innan man inser att det sluga leendet herrn snett mitt emot mig haft sedan vi började, inte beroende på spriten - utan att dennes pokeransikte brustit. Och vad gjorde man med fuskare i pokern på den här tiden? Ut på gatan tå-till-tå där det blev upp till bevis vems händer som var snabbast på sexskjutaren.

Självfallet mer önsketänkande än realistiska förväntningar här. Men I can't help it! Jag vill se mer av den, förhoppningsvis enorma, kartan. Olika ställen och olika områden - från den sjudande småstaden till den kokande storstaden till den ensamt ödsliga prärien. Se hur världen lever och för sig, även då man själv inte är där. Oavsett vad vi får se, så hyser jag inga som helst tvivel på att de kommer vara genomarbetat och perfekt ut i fingerspetsarna. Det är ju trots allt Rockstar vi pratar om.

Drömmar om den tredje Red Dead II-trailern

HQ