Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Plötsligt ser jag fram emot Battlefield: Hardline

Jag ska vara ärlig. Senaste gången jag spelade ett Battlefield regelbundet var när det nu antikförklarade Battlefield: Bad Company 2 var på tapeten. Det var hysteriskt kul och framför allt multiplayer-delen roade på kungliga nivåer även ett år efter att spelet släppts. Jag kom aldrig upp i toppen men var skapligt duktig på att överleva. Det höll i sig ett tag men sen hände något som fick mig att lämna serien. Det kan ha berott på att jag helt enkel tröttnade.

Så var nog fallet för från och i och med släppet av Battlefield 3 var mitt intresse som bortblåst. Nada, zero, zipp. Jag stod inte längre bredvid mina kompisar som inte bara köpte del tre och fyra utan också investerade mer timmar i liren än vad som måste anses vara nyttigt. Jag hade tröttnat. Under E3 utannonserades ytterligare ett spel i serien denna gång med titeln "Hardline" skriven under den klassiska loggan. Trailern vi fick se gav inte undertecknad mycket spelsug och jag dömde rätt fort ut det som ytterligare ett försök till att suga pengar ur inbitna konsumenter. Men sen så hände något, igen.

Vi fick se mer från singleplayer-delen under EA's Gamescomkonferens som, tro det eller ej, höjde mitt intresse en aning. Nick Mendoza, supersnut® som från början kommer från Miami åker runt halva jorden för att ta itu med någon från sitt förflutna. På sätt och vis standardstory 1A men i kombination med approachen så kan det bli något. Kampanjen ska vara uppdelad så att varje kapitel (får man förmoda) börjar med en recap av vad som hände förra gången och avslutas med en cliffhanger. Vi snackar alltså tv-serieapproch här vilket jag gillar.

Såklart så vore ju inte en presentation av Hardline en presentation av Hardline om det inte fanns ny information om det som utgör seriens stomme - det vill säga flerspelarläget med allt vad det innebär. Två nya lägen visades upp som jag, om jag ska vara ärlig, gillade. Först ut var Hotwire som fungerar på samma sätt som alla andra biljakter av den seriösare graden. Två lag, såklart tjuvar och poliser. Tjuvarna brummar runt i för polisen högintressanta bilar och försöker komma undan sina förföljare. Vilket görs bäst genom att utdela enorma mängder eldkraft till de blåvita som vågar sig nära nog. Det rör i om i grytan och även fast i det princip är förklädda dödsmatcher i ny kostym så känns det fräscht.

Sist men inte minst har vi Rescue som påminner lite om catch the flag. En gisslan har tagits av det ena teamet bestående av fem brottslingar och det blir upp till polisen, också de fem stycken, att inte bara frita gisslan utan också oskadliggöra gisslantagarna..., Batlefield-style. Vad som är intressant här är inte bara att det förmodligen krävs mer taktiskt spelande utan också att det är ett liv per spelare och runda som gäller. Vilket i alla fall jag hoppas kommer ge upphov till mindre hjärndött (ursäkta ordvalet) skjutande mot varandra utan en mer stämningsfull spänning. Om det såklart inte går åt andra hållet och man måste skjuta sig ut...

Mer information som har fått mig som inte varit intresserad på flera år att bli intresserad igen. Åtminstone lite grann. Jag kommer dock inte att stå i kö på nattöppet omgiven av cosplayande soldater och svettas vid tanken på mitt egna exemplar, utan vänta tills dess att det sjunkit i pris.

Plötsligt ser jag fram emot Battlefield: Hardline

Tv-serieupplägg plus förklädda dödsmatcher. Kan bli något.

HQ