Svenska
Blog

Nästa års hetaste: Bygga Dator-Simulator

Ha ha ha! Och jag som höll Red Dead Redemption 2 som nästa års hetaste spel...

Jag höll på att falla av stolen då jag, igår natt, trött bläddrade igenom Steams lista över spel som klassades som simulatorer. Nog för att jag stött på en fair dose av fåniga "...Simulator (insert year here)", men den här tar måhända inte priset i sillyness, men i intresse. PC Building Simulator är namnet, och jag höll på att kvävas av garv. Men inte för att det är fånigt, nej, nej. Utan för att jag ser fram emot det. Jag tror det kan bli riktigt kul.

Ser man till specifikationerna kan man göra allt från att ta ordrar från olika nissar (och däri hantera allt från en simpel reparation till byggen av kompletta maskiner), till att bygga ihop drömdatorn med stort D. Detta ska enligt beskrivningen göras enbart med verkliga komponenter (vilket får mitt saliv att plaska i golvet) och då de också ska vara rimligt prissatta, ge en känsla av realism. Oh, mycket verkligt här (Det är ju trots allt en simulator).

Jag myser av lockelsen om att kunna bygga på frihand (lite som free-play tänker jag), i och med linen "If money was no object, what would you build?" (I tell you what I would build, a supercomputer inside of a PS2-case, can you make that happen?) Nu sitter jag ju inte på en så pjåkig maskin i verkligheten, men drömmer redan om att stoppa in dubbla GTX Titan xP (den benämningen får mig fortfarande att garva så hårt att mungiporna faller av), en Intel Core i9 7920X och ett MSI Z270 av fränare modell och RAM som är out of this world i både minne och läshastighet.

Hehehehe. Har en känsla av att jag kommer ha vrålkul med det en helg, som jag haft med Car Mechanic Simulator 14/18, för att sedan låta det drunkna i min Steamsamling, never to play it again. Eller! Eller, på samma sätt som med Farming Simulator 17, komma att bli min go-to när det kommer till några minuter som kan slås ihjäl eller sena nätter då jag inte har något bättre för mig.

Nästa års hetaste: Bygga Dator-Simulator

HQ