Svenska
Första intrycken av Apple Arcade

Första intrycken av Apple Arcade

Skrivet av Ano92 den 16 januari 2020 kl 11:09

Jag hoppade på gratismånaden på Apple Arcade i december och helt enligt Apples plan så missade jag att avsluta prenumerationen så nu har jag även betalat 59 kr för ytterligare en månad. Jag tycker själva gränssnittet inuti App Store är bedrövligt utan bra topplistor eller möjligheter att filtrera på vettiga sätt. Jag hade exempelvis velat se vilka spel som är mest populära, vilka som har högst betyg och vilka spel som har flest betyg osv.

När Apple utannonserade Apple Arcade föreställde jag mig att det likt Xbox Game Pass skulle vara en katalog av gamla godbitar och klassiker som man kunde få genom månadsbetalningen istället för att köpa varje enskilt spel. Tyvärr är det hittills endast nyutvecklade spel på Apple Arcade. Jag hade gärna sett favoriter som Monument Valley, Donut County eller varför inte Final Fantasy 4 ingå i tjänsten för mervärde.

Utbudet så här långt är godkänt men det kommer krävas att det släpps mycket nytt för att det ska kännas värt att låta prenumerationen ticka på kontinuerligt. Jag tänkte att jag skulle nämna mina favoritspel som jag (trots uselt gränssnitt) lyckats hitta än så länge:

Grindstone
Candy Crush-liknande fast utan mikrotransaktioner eller väntetider och med roligare tema. Otroligt tillfredsställande att göra combos och se minionerna kapas till köttslamsor av mitt bredsvärd. Helt klart spelet jag gillat mest på Arcade so far.

Rayman Mini
Rayman-spelen på iOS har alltid varit en favorit för min del och Rayman Mini är exakt samma koncept som de tidigare spelen fast med nya banor. Lika kul och tajt som alltid.

WHAT THE GOLF?
Det spelet som hyllats mest på Arcade? Jag tror nog det. Det är väldigt roligt och knasigt att spela genom ett par hål. Jag tycker inte spelet håller för några längre pass och nyhetens behag börjar avta lite men visst är det mycket värt att testa.

Några spel som jag testat men inte fastnat för är: Shantae, Sonic Racing, Sneaky Sasquatch, Sayonara Wild Hearts, Cat Quest II, Speed Demons.

Allt som allt skulle jag säga att tjänsten är värd en gratismånad men inte ett fullt commitment ännu. De riktiga tungviktarna saknas. Jag hade gärna sett ett påkostat och snorsnyggt racingspel (Real Racing 4 utan microtransaktioner hade varit underbart) och ett sockersött japanskt rollspel med lång nonsensstory från en meriterad studio för att nämna några. Med lite tid kan detta förhoppningsvis bli lika bra som Game Pass. Det får tiden utvisa!

HQ