Svenska
Blog
Ori And The Blind Forest

Ori And The Blind Forest

Skrivet av Aurahead den 11 mars 2015 kl 21:19

Det var länge sedan jag blev så rörd av TV-spel. Jag tror det sträcker sig ända till Final Fantasy VII tiden. Ett spel som jag inte kunde lägga ned handkontrollen eller sova, det måste helt enkelt fortsätta att spelas tills ögonen blöder. Ett spel som har bra musik, rörd handling (bra berättande) samt spelmekaniken var enkelt men ändå avancerad nog.

Det här har Ori And The Blind Forest lyckats mycket bra med. Musiken är helt fantastiskt, magiskt underbart. Första fem minuter så kände jag redan hur mitt hjärta gråter, en sån stark berättande som genast kastar en ut i äventyret. Kontrollen är tajt, bra och förlåtande. Man kommer att dö, många gånger om. Det gäller att spara vid rätt tillfället och när tillfället ges, annars får man börja om där sista checkpoint med allt ogjort. Vilket jag tycker är bra, dagens spel är för lätt och hjälper en på trav alldeles för mycket.

Lagom till Xbox One uppdatering med skärmdump funktion. Visst en funktion som borde ha funnits i början, men Microsoft ska ha KUDOS för att dem rullar ut uppdateringar snabbt och alltid nånting att förbättras. Vad som bör förbättra är snabbheten i menyn, annars tummen upp.

Åter igen till Ori, jag hoppas att så många som möjligt ger spelet en chans. Spelet finns till 360, One och PC. Till vad för pris? Ingenting! Spelet är så pass billigt så det känns som ett rån mot företaget. Bara tacka och ta emot.

Det här spelet är generationens bästa spel för min del, visst Forza, Sunset Overdrive eller Halo (ja jag är Halo fanatiker) är bra spel men just med Ori känns det som en nystartad generation.

Bjuder på skärmdump som jag tog tidigt in i spelet

HQ